Radio Africa Freshlyground | muziek Kaapstad
Freshly Ground CD Cover freshlyground
    
Play me
About Published by Freshlyground

RadioAfrica by Freshlyground

‘Radio Africa’ van Freshlyground
De Zuid-Afrikaanse hitband komt met vierde album

Afropopsensatie Freshlyground is terug met een nieuw album: Radio Africa. De spurt die de band sinds de oprichting in 2003 heeft gemaakt, is waanzinnig. Niet alleen Zuid-Afrika danst op de frisse beats, ook internationaal trekken ze volle zalen.

En natuurlijk kon de zevenkoppige band het WK voetbal 2010 ook niet ongemerkt voorbij laten gaan: samen met Shakira zingen zij het WK themalied Waka Waka, this is Africa.

Awards voor Freshlyground
Niet alle Freshlygrounds zijn geboren en getogen in Zuid-Afrika. Mozambique en Zimbabwe leveren ook een deel van de fris en fruitige band. Drie Freshlyground albums bestormden al eerder de hitlijsten, waaronder ook megahit ‘Doo Be Doo’ van het platina-album Nomvula (2004). Dit catchy hitje was het meest gespeelde radionummer van 2005.

En als de hitnummers eenmaal binnen zijn, volgen de awards al snel. De vijf mannen en twee vrouwen mogen vier South African Music Awards en vier METRO FM awards op hun naam zetten.

Een frisse wind
Al vanaf het begin is Freshlyground een hit, zowel op het podium als op de radio. Radio Africa, het nieuwe album, staat vol met uitbundige en levendige nummers. Een ‘frisse’ wind in de stramme muziekwereld.

Omschrijf Freshlyground maar eens in een woord: dat lukt je niet. Pop, afro, funk, fusion, Engels, Xhosa en Frans. Niks is te gek voor de zeven bandleden. Bassist John Hawks omschrijft hoe de opnames van het nieuwste album verliepen: “We begonnen aan het album met een Motown-gevoel; we werkten met z’n allen in een grote ruimte. Het resultaat is de meest ‘aardse’ cd tot nu toe.”

De Franse producer Fabrice ‘Fab’ Dupont stimuleerde dit alleen maar. “De samenwerking met Fab was een creatieve en emotionele reis van Long Street naar Alphabet City en terug. Radio Africa vertelt het verhaal”, zegt drummer Peter Cohen.

Diversiteit op ‘Radio Africa’
Radio Africa staat symbool voor de diversiteit die Freshlyground kenmerkt. De mooie teksten ondersteunen de relaxte klanken. Maar leadzangeres Zolani Mahola daagt je ook uit aandachtiger te luisteren en de culturele en politieke boodschap op te vangen.

 Luister naar het blije ‘Fire is low’, het relaxte ‘The dream of love’ , het zwijmelende ‘Vula Amelho’ of het politiek getinte nummer ‘Big Man’. Radio Africa is hét album voor een luie zondagmiddag.

Win vijf dagen met Freshlyground in Zuid-Afrika
Ben jij helemaal lyrisch over Freshlyground, zou jij jezelf misschien wel de grootste Freshlyground-fan willen noemen? Dan is dit een wedstrijd voor jou!

De band uit Kaapstad vliegt JOU rechtstreeks naar Zuid-Afrika om een paar dagen met de mannen en vrouwen van Freshlyground rond te hangen. Slaap, eet en feest met Freshlyground. Mooie bijkomstigheid: het WK is nog lang niet afgelopen!

Voor meer informatie kijk op www.Freshlyground.com en download een gratis de MP3 van het nummer 'I am an African'.

---

Zuid-Afrika heeft veel te bieden op het gebied van muziek. Wil je meer weten over typisch Zuid-Afrikaanse muziek? Check onze muzieksectie. http://www.capetownmagazine.com/music/102

Freshly Ground CD Cover freshlyground
Freshlyground presents:

RadioAfrica

by Freshlyground
About

Freshlyground

Website: http://www.freshlyground.com/

Shop Link: http://shop.freshlyground.com/

Email: info@freshlyground.com

Freshly Ground CD Cover freshlyground
Freshlyground presents:

RadioAfrica

by Freshlyground
About Published by Freshlyground
Freshly Ground CD Cover freshlyground
Freshlyground presents:

RadioAfrica

by Freshlyground

Tracklist

Freshly Ground CD Cover freshlygroundRadioAfrica by Freshlyground Published by Freshlyground
 • 1.
  Moto Freshlyground
  5
 • 2.
  Fire Is Low Freshlyground
  5
 • 3.
  The Dream of Love Freshlyground
  5
 • 4.
  Big Man Featuring Les Nubians Freshlyground
  5
 • 5.
  Baba Freshlyground
  5
 • 6.
  Baby in Silence Freshlyground
  5
 • 7.
  Would you Mind Freshlyground
  5
 • 8.
  Vula Amelho Freshlyground
  5
 • 9.
  Chicken to Change Freshlyground
  5
 • 10.
  Working Class Freshlyground
  5
 • 11.
  Waliphalal'igazi Freshlyground
  5
WeerStage lopen in Zuid-AfrikaReistipsTuinrouteBlogs uit Zuid-Afrika