Online Zuid-Afrikaanse muziek luisteren | CODA
coda album art
    
Play me
About Published by CODA

African Renaissance by CODA

"CODA is helemaal het einde.. Je kunt je niet voorstellen om een feest te organiseren zonder hun proberen te booken voor die avond... CODA is de meest gewilde band in Kaapstad," dit volgens de grootste krant van Kaapstad en hier bij KaapstadMagazine.nl zijn we het daar helemaal mee eens.

CODA is een unieke samensmelting van zangeres Yolanda Yawa, elektrische cellist Carol Thorns, saxofonist Judy Brown, elektrische violist Christina Chiselev en House DJ Nick Matthews.

Als groep hebben ze de luxe gehad om celebreties en ministers te mogen entertainen met hun prachtige up-lifting muziek. Zo heeft CODA gespeeld op de 70ste verjaardag van FW de Klerk en waren ze persoonlijk uitgenodigd door Desmond Tutu, Nobelprijs winnaar van de vrede, om op zijn 75ste verjaardag te spelen.

Doordat CODA zo divers is hebben ze een totaal nieuwe stijl van Zuid-Afrikaanse muziek ontwikkeld die aantrekkelijk is voor luisteraars van Soweto tot Paarl, van Gugulethu tot Bloemfontein en van Dubai via Amsterdam weer terug naar Kaapstad. Kortom, iedereen houdt van deze muziek uit Zuid-Afrika!

Door hun levendige en energierijke live optredens mogen ze zich mengen tussen namen als Goldfish en Freshly Ground, de populairste bands van Zuid-Afrika op dit moment. CODA's muziekstijl is verfrissend en heeft een rijke smaak van warme zang, elektrische cello en viool, saxofoon en hypnotiserende beats, dit allemaal gemixt met een vleugje Zuid-Afrika. "Dankjewel prachtig Afrika, voor het geven van zoveel inspiratie voor onze muziek!" Carol Thorns, cellist van de band en manager.

Als de opvolger van kaskraker Believe (uitgebracht in 2006), is de African Renaissance is een feel-good pop album met de heerlijk fusion sounds waar CODA bekend om staat. African Renaissance is een prachtige Zuid-Afrikaanse CD die zowel qua innerlijk maar ook zeker qua uiterlijk helemaal ‘CODA' is.

Met nummers als Reach Out, Stand Together, Take Care en To Be African kan je wel verwachten dat dit album over het positieve nieuwe Zuid-Afrika gaat en over de spirit van Afrika.

De eerste doorbraak van dit baanbrekende album kregen ze door het nummer It's Still The Music wat direct populair werd in heel Zuid-Afrika. De bekendere radio stations zoals KFM, Good Hope FM, Heart 104.9, 5 FM, Highveld en ECR hebben dit nummer op high rotation gedraaid de eerste maanden na de release van African Renaissance!

Dit prachtige album is een reflectie van de vaardigheden en het talent dat CODA bezit en een mix van verschillende muziekstijlen. House en Kwaito wordt afgewisseld met elementen van klassieke muziek, Urban Pop en Afrojazz. Dit album is een essentiële aanvulling op je CD collectie van Feel Good Zuid-Afrikaanse muziek.

De lancering van CODA's African Renaissance CD in Kaapstads Cape Quarter was een daverend succes. Het live optreden van CODA is een waar genot en valt niet te beschrijven, je moet het een keer meegemaakt hebben.

Kan je niet wachten om ze te horen? Sluit dan je oordopjes aan en luister naar I'm coming home online in onze JukeBox! Vergeet ook niet om je in te schrijven voor onze Editor's Pick Nieuwsbrief voor de gratis MP3 download van CODA en andere Zuid-Afrikaanse muziek. Verras je vrienden en familie met heerlijke Zuid-Afrikaanse muziek!

 

coda album art
CODA presents:

African Renaissance

by CODA
About

CODA

Website: http://www.codamusic.co.za

Email: carol@codamusic.co.za

coda album art
CODA presents:

African Renaissance

by CODA
About Published by CODA
coda album art
CODA presents:

African Renaissance

by CODA

Tracklist

coda album artAfrican Renaissance by CODA Published by CODA
 • 1.
  O Mama CODA
  5
 • 2.
  It's Still The Music CODA
  5
 • 3.
  Brace Position CODA
  5
 • 4.
  Reach Out CODA
  5
 • 5.
  Stand Together CODA
  5
 • 6.
  Life CODA
  5
 • 7.
  Take Care CODA
  5
 • 8.
  To Be African CODA
  5
 • 9.
  Shake - A - Umdidi CODA
  5
 • 10.
  Aranjuez CODA
  5
 • 11.
  Coming Home CODA
  5
 • 12.
  Life Remix CODA
  5
WeerStage lopen in Zuid-AfrikaReistipsTuinrouteBlogs uit Zuid-Afrika