Ronnie's Sex Shop R62 | Garden Route Zuid-Afrika | Vakantie Zuid-Afrika
WeerStage lopen in Zuid-AfrikaReistipsTuinrouteBlogs uit Zuid-Afrika

Ronnie’s Sex Shop

De meest kuise 18+ store aan de R62 in Zuid-Afrika

Ken je dat verhaal van die sex shop die geen sex shop was?
Ken je dat verhaal van die man die een niet-zo-heel-goed-lopende padstal (wegrestaurant) had aan een weg in Zuid-Afrika, totdat vrienden in een melige bui het woord ‘SEX’ tussen zijn ‘Ronnies’ en ‘Shop’ verfden?
Ken je dat verhaal van die padstal die geen sexshop was en niet zoveel bekijks trok, en die ineens uitgroeide tot één van de meest bezochte plekken in de Westkaap?

Ja? Ken je dat verhaal?
Dan ben je duidelijk al langs geweest bij Ronnie’s Sex Shop aan de R62 in Zuid-Afrika!

Het verhaal is waar. Voorheen was Ronnie’s shop een van de vele kleine stalletjes langs een van Zuid-Afrika’s doorgangwegen in de Westkaap. Oorspronkelijk was het Ronnie’s idee om daar vers fruit en allerhande producten te verkopen – je weet wel, zo’n winkeltje dat zowel ijsjes, benzine, bier, de krant als halfzachte frieten en een boerewors verkoopt. Waar je puur uitstapt omdat je al een paar uur in de auto zit, het warm is, je even de benen wil strekken en wel zin hebt in een koud drankje. Maar verder is het een kwestie van snel weer doorrijden, vooral niet te lang blijven hangen. Dat was Ronnie’s sex shop ten voeten uit. Ronnie, een oudere grijsaard uit de buurt, vond het allemaal wel prima.

Totdat Ronnie een paar dagen weg was en vrienden van hem de zorg voor zijn toko overnamen. Of het uit verveling, baldadigheid of wellicht onder invloed van een paar biertjes teveel was vertelt het verhaal niet helemaal, maar weldra waren daar drie subtiele letters toegevoegd op de muur van Ronnie’s shop. Tussen Ronnie’s en shop stond daar ineens het magische woord – onderstreept nog wel – geschilderd, eveneens in keurig rood: SEX. De heren keken tevreden naar hun nieuw geverfde uithangbord....

... en zagen dat het goed was. Want in een paar dagen tijd draaide Ronnie’s so-called sex shop een omzet die een veelvoud was van de dagen, maanden, zo niet jaren voor de ‘restyling’. Letterlijk niets was anders, behalve de naam van het beestje. Sex sells, zo blijkt. Aan telefoon vertelde ze vakantievierende Ronnie over hun actie. Die was op zijn beurt ‘not amused’. Totdat hij hoorde over de verdriedubbelde omzet. Toen klonk het ineens een stuk aantrekkelijker. De bikers, een geliefde groep vaste bezoekers van Ronnie’s hangout, vermenigvuldigden zich acuut, net zo enthousiast als de omzet van Ronnie.

Overigens is er ook een versie van het verhaal die vertelt dat Ronnie er zelf bij was toen de vrienden de prank uithaalden, en dat het al tijdens de bouw van de winkel gebeurde. We laten even in het midden wat de waarheid is... maar wij vinden het eerste verhaal aanzienlijk leuker om te geloven. Maar dat geheel terzijde.

Om het geheel in de padstal – die verder volledig geïsoleerd is van de bewoonde wereld – een wat meer erotische lading te geven, vind je vandaag de dag in Ronnie’s sex shop een plafond bezaaid met hangende beha’s in alle maten, kleuren en soorten. Of het de bedoeling is dat vrouwelijke bezoekers zich ontkleden om hun beha als souvenir achter te kunnen laten is niet helemaal duidelijk, je wordt er als vrouw in ieder geval niet toe verplicht. En verder zijn de beha’s de enige ‘sexy’ items die je bij Ronnie’s tegenkomt. Want om nou te zeggen dat Ronnie zelf bijzonder sexy is...? Helaas.

Wat is er wél in Ronnie’s Sex Shop?
- een goed gevulde bar met ijskoude drankjes (alcoholisch en non-alcoholisch);
- een simpele menukaart voor een simpele lunch;
- motorrijders. Veel motorrijders;
- braaigelegenheid en kant-en-klare braaipakketten te koop;
- een kleine speeltuin voor kinderen;
- ongelimiteerd lawaai kunnen maken (er zijn in de verste verte geen buren te bekennen);
- mocht je onverhoopt niet meer verder kunnen rijden, zijn er bescheiden mogelijkheden om te blijven overnachten (good to know).

Je vindt Ronnie’s Sex Shop aan de R62, komend vanaf Oudtshoorn, net voorbij Barrydale. Meer over deze schitterende route lees je in ons artikel 'de R62, een wel heel mooi alternatief voor de Garden Route.'

Ronnie’s Sex Shop
Route 62
Barrydale, Klein Karoo
Westkaap, Zuid-Afrika
+27 (0)28 5721153

Meer informatie over reizen in en om Kaapstad lees je in onze sectie 'Vakantie in Kaapstad'. Met daarin uitgebreid aandacht voor de prachtige Garden Route, en onze insider tips voor restaurants en accommodatie langs deze route.

Voor meer leuke weekenduitjes en dagtrips vanuit Kaapstad bekijk je onze sectie ‘Erop uit in en om Kaapstad’ met een overzicht van alle leuke uitstapjes die je tijdens je vakantie in Kaapstad niet mag missen.

Voor meer informatie over vakantie in Kaapstad en omgeving kan je je nu abonneren op onze gratis nieuwsbrief en volg ons ook op Facebook en via Twitter.

Afrikaanse taal leuke woordenAfrikaans is lekker: 100 x de leukste ...

’n Flerrie, marmotjie en een suurknol: wat het betekent lees je in dit ...

TRIVIA

image description