Naledi’s Festive Dream, the V&A’s ...
Santa visits the Mother City to see what Joy from Africa’s all about
Jeden Tag tolle Tipps aus der schönsten Provinz der Welt. | |
www.kapstadtmagazin.de | |
info@kapstadtmagazin.de | |
Kapstadtmag | |
KapstadtMagazin.de | |
kapstadtmag |
Iedereen die ooit voet op Zuid-Afrikaanse bodem heeft gezet, moet minstens één keer biltong geproefd hebben. En het lekkerste Zuid-Afrikaanse eten maak je natuurlijk zelf met onze recepten uit Zuid-Afrika!
Biltong. In Zuid-Afrika ontkom je er niet aan. Je vindt deze immens populaire snack, bestaande uit slierten gedroogd vlees, overal: in cafés, restaurants, supermarkten en op straat.
En dat is niet zo gek; Zuid-Afrikanen zijn namelijk gek op vlees. En jij ook, na het proeven van dit Zuid-Afrikaanse recept voor biltong! Heel eenvoudig en erg lekker.
Grappig: de naam biltong komt uit het Nederlands. Bil komt van – je raadt het al – het lichaamsdeel van het beest dat gebruikt is en tong staat voor de vorm van dit Zuid-Afrikaanse gerecht(je).
Zuid-Afrikanen zijn gek op vlees en jij na het proeven van biltong ook!
Zo maak je biltong:
Ingrediënten (4 personen)
500 gram rundvlees
4 eetlepels peper
4 eetlepels zout
2 eetlepels koriander
2 eetlepels azijn
2 eetlepels bruine basterdsuiker
1 teentje knoflook
100 ml wittewijnazijn
100 ml water
Satéstokjes
Huishoudfolie
Bereidingswijze
1. Snijd het vlees in repen van ongeveer 2 bij 10 centimeter en leg deze in een grote kom.
2. Meng de wittewijnazijn met het water en besprenkel het vlees hiermee.
3. Meng vervolgens de peper, het zout, de koriander, de azijn, de knoflook en de bruine basterdsuiker en strooi deze over de reepjes vlees.
4. Dek de kom af met huishoudfolie en laat het geheel minstens 6 uur afkoelen in de koelkast, zodat de marinade er goed intrekt.
5. Draai het vlees na 3 uur om.
6. Haal de reepjes vlees uit de koelkast en rijg ze aan satéstokjes.
Let op: traditioneel laat je biltong 3 tot 4 dagen drogen. Maar als je geen zin hebt om en ook eigenlijk niet zo lang kúnt wachten, hebben wij een snellere oplossing:
7. Hang het vlees aan haken in de oven en klem een houten lepel tussen de deur, op deze manier kan het goed drogen.
8. Verwarm de oven voor op 50 graden en haal de biltong er na 2,5 uur uit.
Eet smakelijk!
Wist je dat biltong niet de enige populaire snack is uit de Zuid-Afrikaanse keuken? Probeer dit recept voor Samoosas en prepare to be amazed! Ook een aanrader: het Zuid-Afrikaanse visgerecht cape kedgeree.
Volg KaapstadMagazine.nl voor nog meer lekker en leuk nieuws uit Kaapstad en Zuid-Afrika, ook op Facebook en Twitter. Schrijf je daarnaast in voor onze maandelijkse gratis nieuwsbrief. Mooie foto’s van de Moederstad posten we dagelijks op Instagram en Pinterest.
Naledi’s Festive Dream, the V&A’s ...
Santa visits the Mother City to see what Joy from Africa’s all about
The hidden seaside bistro on the ...
Sushi calamari, miso sirloin & rice krispies milkshakes
Cape Town’s very own cannabis club, ...
Now with over 90 strains of weed and The Serenity Room
Reasons to visit this beach-side family ...
Ramen by the sea, a build-your-own waffle bar & 5 more
Team building, stylish conferencing & ...
Ultimate work-play-and-stay hub, Trail’s End
This festive season all lights lead to ...
9 FREE and 3 affordable things for the whole family to do
Our team’s tip-off: 50% off cottage ...
Completely private cottages with splash pools, hot tubs and more
You can get breakfast and coffee with the R99 brunch special
Filini at Radisson Cape Town Foreshore
Tiramisu martinis, lasagne crocchetta and a buzzy rooftop bar
Best day ever? Monster Mountain ...
Scootours Banhoek has scooters, vine bikes and archery
Live music & craft beer at Woodstock ...
Springbok Nude Girls and Arno Carstens play here. Plus the beer rocks