Insider tips: Heerlijk eten en drinken in de West-Kaap
De beste plekken voor een avondje uit: van bars tot fine dining restaurants
Het zal je niet verbazen dat de West-Kaap -met haar prachtige stranden, adembenemende berglandschappen, toprestaurants, wine estates, cafés en bars- keer op keer wordt beoordeeld als één van de meest gewilde reisbestemmingen.
Vier Europeanen –liefdevol de ‘Neverending Tourists’ genoemd- kwamen hier als toerist naar toe en gingen er nooit meer weg.
Ze delen hun persoonlijke hotspots op het gebied van eten en drinken die niet mogen ontbreken op je reisprogramma in de Kaap.
Marcus (1 van de 4 eeuwige toeristen en oprichter CapeTownMagazine.com) die sinds 2002 in Kaapstad woont, tijdens een picnic met zijn gezin bij Boschendal wine estate. Foto: Wesgro
RESTAURANTS IN DE STAD DIE HET PROBEREN WAARD ZIJN
Tjing Tjing: “De vele 5-sterrenrestaurants in Kaapstad zijn stuk voor stuk ontzettend goed, maar dit is momenteel mijn favoriete plek in het stadscentrum”, aldus Philip. Tjing Tjing is een fantastisch Japans restaurant met drie verschillende verdiepingen. Op de begane grond vind je een take-away shop en op de eerste verdieping een fine dining restaurant. Hier serveren ze serieus geweldige gerechten.” Proef de Japanse keuken op 3 verdiepingen.
La Colombe: Eén van Kaapstads meest geliefde en geprezen restaurants, waar je terecht kunt voor een mix van eigentijds Franse en Oosterse fine dining. In Martha’s eigen woorden: “De magie van de Westkaap zit in de combinatie van dingen die je hier kunt doen… zoals gisteren, toen beklom ik de top van Lions Head en at daarna met een vriend bij de Eastern Food Bazaar. En op dezelfde dag zou ik naar La Colombe kunnen gaan als ik daar zin in heb! Zijn er andere plekken waar je al die dingen kunt doen op één dag?
Chefs Warehouse bij Tintswalo Atlantic: een begrip onder zowel lokale als internationale foodies. Bereid je voor op een zintuiglijke betovering als je hier gaat eten. Het vier-gangen tapasmenu wisselt dagelijks, maar is altijd geïnspireerd op de eindeloze vergezichten op de Atlantische oceaan.
KIJKEN: ALS JE VAN LEKKER ETEN EN GOEDE WIJN HOUDT
“Als je uit Nederland komt en graag vlees eet, moet je het vlees hier eens proberen! Het beste stukje vlees dat je thuis bij de slager kunt vinden kan niet op tegen de smaak en kwaliteit hier”, zegt Marcus. “En probeer hierbij aan een fles Clonal Chardonnay (de Syrah is ook super) van Richard Kershaw te komen. Hij gebruikt specifieke klonen van wijnstokken, matcht die met micro terroirs, en heeft daar een wereldberoemde reputatie mee vergaard.”
LEUKE BARS VOOR NACHTDIEREN
Penny Noire: “ De nieuwste bar in Local op Heritage Square is een frisse en intelligente new wave wijnbar in een fijne, bruisende setting”, zegt Marcus. “Naast de selectie met zorg uitgezochte wijnen vind je lokale producten, twee heerlijke restaurants, een goede deli en een open binnentuin.”
YOBO Wijn- en Whiskeybar: Nog één van Marcus’ favorieten… “Ik hou van alles aan deze plek van eigenaar en goede griend Sivu Nobongoza. Van het zoeken naar de ingang achter met graffiti bedekte muren tot de kleurrijke en knusse inrichting. Bij Yobo wijn- en whiskeybar vind je een eclectische mix van creatieven en kunstenaars uit de stad.”
Aegir Project brouwerij en tapperij: In Noordhoek, aan Celine’s kant van het Kaapse schiereiland, vind je deze hoogwaardige craftbeerproducent. Verwacht geen bruine kroeg: verscholen tussen groene bomen vind je tafels van hout en zwart staal op een terras dat meer weg heeft van een boomhut. Vanaf het terras heb je een adembenemend uitzicht op het strand van Noordhoek. Ter plekke wordt een selectie bieren gebrouwen en getapt. Daarnaast kun je op deze familievriendelijke plek terecht voor houtovenpizza’s en vers gebakken briochebroodjes.
EEN TRIPJE VANAF KAAPSTAD WAARD
Pierneef à La Motte: “La Motte wine estate in de Franschhoek-vallei heeft de 'Cape Winelands Cuisine', gerechten uit de Kaapse wijnlanden, op de kaart gezet”, denkt Marcus hardop. “Aan het plafond hangen beroemde kroonluchters gemaakt van stukjes porselein – en dat geeft wat mij betreft een goed beeld van wat je aantreft op je bord – eigentijds hergebruik van de beste Zuid-Afrikaanse tradities.” Om het culinaire erfgoed van de West-Kaap te ontdekken in een verfijnde omgeving ga je naar Pierneef à La Motte.
Wolfgat: Dit restaurant in zakformaat in het plaatsje Paternoster aan de Westkust werd in februari 2019 bekroond tot Beste Restaurant ter Wereld bij de World Restaurant Awards in Parijs. Een intieme en unieke ervaring in een charmant gerenoveerd vissershuisje aan de kust van Paternoster.
DE KAAP DOOR DE OGEN VAN DE ‘NEVERENDING TOURISTS’
KIJKEN: 4 toeristen kwamen naar de West-Kaap en besloten om er te blijven.
LEZEN: Leer ze kennen. De vier Nederlandse en Duitse toeristen die van de Kaap hun thuis hebben gemaakt: Lees het artikel.
KaapstadMagazine.nl
Elke dag het leukste (vakantie)nieuws uit de mooiste stad ter wereld. | |
+27(0)72 350 2062 | |
www.kaapstadmagazine.nl/subscribe | |
info@kaapstadmagazine.nl | |
kaapstadmag | |
KaapstadMagazine.nl | |
kaapstadmag |