Sidewalk Cafe Kaapstad | Cafe Restaurants Kaapstad

Thuis bij Sidewalk Cafe in Vredehoek

Sidewalk Cafe in Vredehoek is local's favourite

'Madame Zingara' is als een merk in Kaapstad, een begrip. Zoals de Roxy in Amsterdam jarenlang deed, fungeerde restaurant Madame Zingara als instituut in Kaapstad.

Ironisch genoeg ondergingen de Roxy en Madame Zingara in Loop Street hetzelfde lot: brand maakte een einde aan de 'living legends'. Later kwam Madame Zingara terug als een soort reizend restaurant met optredens in een tent - en evenaarde het succes van voorheen.

Dat de eigenaren en bedenkers van Madame Zingara creatief en kundig zijn, was dus al duidelijk. Dat bleek te meer toen wij een bezoekje brachten aan The Sidewalk Cafe, een van de reincarnaties van Madame Zingara's legacy in Kaapstad.

Local's Favourite
The Sidewalk Cafe ligt aan Derry Street, naast een ander favoriet lunchcafe van ons in Vredehoek: Raw Cafe. Een blijk van de opkomende levendigheid in Vredehoek. Raw is modern, trendy en stijlvol - Sidewalk Cafe is huiselijk, trendy en stijlvol. Klein, warm en intiem. Sidewalk Cafe lijkt vooral onder de jonge locals in Vredehoek in een mum van tijd hun favoriete cafe en restaurant van Kaapstad geworden.

Cupcakes op de toonbank, een open keuken en amicale bediening geven Sidewalk Cafe een vleug van Kaapstad's handelsmerk: jong, fris, gevarieerd en 'baie lekker'.

Pretentieloos Lekker Eten
Baie lekker is ook het eten in Sidewalk Cafe. Vanaf 8.00u 's morgens wordt ontbijt - gezonde bakjes yoghurt met muesli en fruit, croissants en eiergerechten - opgediend.

Tot aan kwart voor elf 's avonds kan de keuken sandwiches, soepen en de meer uitgebreide gerechten maken. Mosselen, moussake, pasta's, salades en fish & chips. Het juweeltje van de menukaart is de springbok, Zuid-Afrika's lekkerste lekkernij. Ook voor vegetariers is van alles mogeijk, net als de verschillende kindermenu's die ook uit de keuken van het restaurant getoverd kunnen worden.

Geen pretenties, gewoon lekker eten. Overigens geldt voor de lunch en het diner hetzelfde menu, alleen zijn de sandwiches vanaf 17.00u niet meer te bestellen.

Trendy en Huiselijk lunchen
Qua prijsklasse valt Sidewalk Cafe in het hokje 'gemiddeld goedkoop'. Een broodje in dit cafe restaurant 'doet' R49, een verse sap R25, omeletten en scrambled eggs varieren tussen R39 en R49.

Toegegeven, in Kaapstad zijn zeker goedkopere lunchspots te vinden. Maar dan zit je niet in de trendy huiselijke omgeving die Sidewalk Cafe heet. Een gemiddeld gerecht voor diner kost R75, hoewel je al een bord lekkere penne hebt voor R55, of overheerlijke (echt waar) risotto voor R60.

Sidewalk Cafe is overigens ook geschikt voor een 'office hour' dankzij de gratis Wi-Fi die het cafe heeft. Aan de 'bar' aan de raamkant zit je ongestoord een uurtje mails te sturen, terwijl je uit het raam uitkijkt op Signal Hill, Lion's Head, Big Bay en het Cape Town Stadium. Niet gek om als werkplek te hebben. Op dit moment nog maar tot 10MB, maar eigenaresse Peta is bezig om dit zo snel mogelijk uit te breiden.

Madame Zingara returns...
De jonge Peta is trouwens een verschijning op zich. Enthousiast, spontaan en trots op haar 'kindje'. Haar enthousiasme werkt aanstekelijk. Want ook wij zijn vastberaden om hier vaker te komen. En nieuwsgierig geworden naar de rest van het verhaal achter Madame Zingara. Goed nieuws: de tent van Madame Zingara schijnt eind mei terug te komen naar Kaapstad...

Sidewalk Cafe
33 Derry Street | Vredehoek
maandag - zaterdag: 8.00u - 22.45u
zondag: 9.00u - 14.00u
(ook af te huren voor speciale gelegenheden)

---

Bezoek ook de andere succesverhalen van Madame Zingara, zoals Cafe Paradiso, restaurant de Bombay Bicycle club in Tamboerskloof en Cafe Mozart bij Greenmarket Square.KaapstadMagazine.nl houdt je op de hoogte van de leukste nieuwe hotspots – dining, drinking and dancing – in Kaapstad. Wij eten, drinken en clubben ons een weg door deze stad.  Bekijk onze restaurantsectie voor onze ervaringen in de vele restaurants en cafe’s van Kaapstad.

Voor meer updates over restaurants en gebeurtenissen in en rond Kaapstad schrijf je je nu in voor onze nieuwsbrief en volg je ons op Twitter.

TRIVIA

image description

WeerStage lopen in Zuid-AfrikaReistipsTuinrouteBlogs uit Zuid-Afrika