Bloukrans Bungeejump Kaapstad | Vakantie Zuid-Afrika

’s Werelds hoogste bungeejump in Bloukrans

Grootste adrenalinekick op de Garden Route

Een roadtrip maken is een essentieel onderdeel van je vakantie naar Zuid-Afrika. Het is de enige manier om alle verschillende landschappen in Zuid-Afrika te ontdekken.

Een van de meest populaire roadtrips in Zuid-Afrika is de Garden Route, in het Nederlands ook wel de Tuinroute genoemd. De Garden Route is een ideale roadtrip voor wie op vakantie is in Kaapstad en binnen vijf dagen een groot deel van de omgeving wil zien. En niet alleen een groot deel, maar daarnaast ook een verschrikkelijk mooi deel.

Knysna, Plettenberg Bay, Jeffrey’s Bay – het is allemaal bijna even mooi. Maar wat is nu de belangrijkste reden om de Garden Route te rijden? De prachtige omgeving? De natuur? De bergen? Het uitzicht? Zeker. Maar ook...

De bungeejump!

Bloukrans bungeejump
In Bloukrans, op zo’n 40 km van Plettenberg Bay, ligt de Bloukrans Bridge – synoniem voor ’s werelds hoogste bungeejump. Onderweg naar de bungee rijd je door een prachtig natuurgebied, door groene landschappen, diepe kloven en hoge bergpassen die door bruggen met elkaar zijn verbonden. Niets engs aan, over zo’n brug rijden.

Tot je bij de Face Adrenaline bungeejump in Bloukrans bent aangekomen. De brug waar je zojuist overheen gereden bent, is ook de brug waar je van af zult springen. En naar een brug kijken is nog nooit zo eng geweest.


Ja, zo hoog is 'ie dus echt

Zelfs de meest hardcore adrenalinejunkies zie je hier even slikken wanneer je in de verte een noodkreet hoort als je weer iemand van de brug af ziet springen.

Inschrijven en wegen
Bij het inschrijven voor de Bloukrans jump heb je de keuze om direct de R850 voor de bungeejump te betalen. Ook kun je als niet-springer R100 betalen om mee de brug op te lopen om vrienden of familie aan te moedigen.

Om bij de echte bungeejump te komen, moet je eerst een stukje over een loopbrug lopen. Dit is niet meer dan een langwerpige ijzeren kooi die onder de brug is bevestigd. Een eerste vuurdoop dus.


Hoogtevrees? Dan kun je hier beter niet naar beneden kijken

Vooral het feit dat je over een ijzeren rooster loopt, waardoor je uitzicht hebt op de duizelingwekkend diepe ondergrond, maakt het voor de mensen met hoogtevrees geen fijne wandeling (lees: misschien nog wel enger dan de bungeejump zelf).

Eenmaal bij de bungeejump aangekomen staat de muziek keihard aan. Namen worden opgenoemd, groepsfoto’s worden gemaakt en dan kan het wachten beginnen.

100% veilig
Zodra je aan de beurt bent om te springen, word je op een bankje gezet, de veiligheidsgespen worden aan je harnas vastgemaakt en je krijgt een algemeen veiligheidspraatje.

Feit is dat er nog nooit een incident is geweest bij de Bloukrans bungeejump. Geen doden, geen gewonden, niks. Hierdoor kunnen de jongens van Face Adrenaline met een gerust hart zeggen dat ze 100% veilig zijn. En ben je als ‘jumper’ op dat moment ineens toch iets ontspannender. Voor zover mogelijk, uiteraard.


Weet je zeker dat alles goed vast zit?

Zodra alles goed vast zit, hups je onhandig, onder begeleiding van twee instructeurs naar de rand. Neem afscheid van je vrienden en familie, lach even in de camera die recht voor je hangt en wat je ook doet: niet naar beneden kijken!

De jongens van Face Adrenaline tellen voor je af...

1,2,3, bungee!

Gedurende je val ervaar je eerst angst, dan pure adrenaline en wanneer je rustig ondersteboven bent komen te hangen, totale rust. 


Pure adrenaline!

Je hebt een prachtig 360 graden uitzicht op het riviertje dat heel rustig onder je door kabbelt, de bergen, en in de verte zie je de zee.

Na enkele minuten komt er een spiderman-achtig mannetje aan een kabeltje je tegemoet om je op te halen. In tegenstelling tot de meest bungees laten ze je bij de bungeejump in Bloukrans niet naar de grond zakken, maar word je weer mee omhoog genomen.

Als de hele groep is gesprongen, is het tijd voor de wandeling terug. En ook al ben je zojuist van een brug afgesprongen, die loopbrug blijft verschrikkelijk eng.


Toch wel een hele opluchting als je weer veilig boven bent

Foto’s en dvd
Voor R400 kun je een usb stick kopen met de video en foto's van je eigen sprong. Vooral je angstige gezicht vlak voor het moment suprême is de moeite waard om aan vrienden en familie te laten zien en 100 keer terug te spoelen.

Je krijgt ook een certificaat als bewijs dat  je bent gesprongen. En voor wie echt die-hard is, mag dezelfde dag voor de helft van de prijs nog een keer springen. Achteruit of met een salto bijvoorbeeld.

Bloukrans Bridge Bungeejump
Face Adrenalin
Tel:
(042) 2811458
E-mail:info@faceadrenalin.com
Website: http://www.faceadrenalin.com/

Weet je het toch nog niet helemaal zeker? Ninih probeerde de bungeejump voor je uit! Hoe ze dat vond lees je in haar blog.

Er zijn tal van actieve en extreme dingen die tijdens je vakantie in Kaapstad of Zuid-Afrika niet mogen ontbreken. Wat dacht je van duiken met witte haaien, paragliden vanaf Lion’s Head, of skydiven in Kaapstad. Kortom de mogelijkheden zijn eindeloos.

Bekijk ook eens ons drieluik van ‘Extreme sporten in Kaapstad’: ter landter zee en in de lucht

Ben je iets minder avontuurlijk ingesteld? Hier is nog een overzicht van andere leuke dagtours in Kaapstad.

Abonneer je ook meteen op onze gratis nieuwsbrief voor alle leuke en interessante live updates vanuit Kaapstad, en volg ons op Facebook en Twitter. Toffe foto's van Kaapstad en omgeving posten we dagelijks op Instagram

zuid-afrikaans theater in nederlandBeleef een Zuid-Afrikaanse Road Trip in ...

Nu in Nederland! Een uitbundige Zuid-Afrikaanse muziekbelevenis: "De ...

TRIVIA

image description

WeerStage lopen in Zuid-AfrikaReistipsTuinrouteBlogs uit Zuid-Afrika