Aloe Guest House Hermanus | Accommodatie Hermanus

Aloe Guest House in Hermanus

Gulle gastvrijheid en hond Harry in de Westkaap 

 

In grote getale komen mensen elk jaar naar Hermanus om walvissen te spotten. In de periode tussen september en november is het in deze bijzondere plaats in de Westkaap razend druk, en is accommodatie zeer geliefd. Verwonderlijk is het dan ook niet dat Hermanus geen tekort heeft aan accommodatie in verschillende soorten en maten. Er zijn veel guesthouses, hotels, backpackers en bed & breakfasts waar je tijdens je verblijf in Hermanus kunt overnachten. Toch zijn er weinig - of geen - die zich kunnen meten met het Aloe Guest House in Hermanus. Veel mensen die er vanuit Kaapstad een weekendje op uit trekken, rijden in Hermanus regelrecht naar deze accommodatie.

Het Aloe Guest House van John Terras ligt aan de Main Road van Hermanus, op zo‘n zeven minuten lopen van het centrum en de zee. Zijn ‘kleine-huis-op-de-Karoo’ guesthouse doet charmant aan en een hartelijk ontvangst is gegarandeerd. Want, vertelt John: “Dit bedrijf draait om mensen en als eigenaar moet je betrokken zijn.” We like the way he thinks! 

Opvallend aan dit mooie guesthouse in Hermanus zijn de verschillen tussen binnen en buiten. Binnen is het erg ruimtelijk,  er is een hoog plafond en er zijn hoge dakramen. Aan de muur hangt kleurrijke kunst en de houten meubels passen mooi in het interieur. Buiten vind je een verwarmd zwembad, kun je in de verte de zee horen en ruik je de lavendel die in de tuin staat. Poëtischer dan dit wordt het niet. Er staan ligstoelen bij het zwembad waar het goed toeven is en er is daarbij ook een grote braai waar de gasten gebruik van kunnen maken. Kortom: alle ingrediënten voor een heerlijk verblijf in Hermanus.  

Het gezicht van Aloe
John kocht dit guesthouse in april 2012. Het duurde niet lang voordat hij zijn plek helemaal gevonden had. Klanten noemen hem ‘het gezicht van Aloe’ en lachend vertelt John dat zijn vriendin Leslie de ‘geest van Aloe’ genoemd wordt, gezien haar geringe aanwezigheid. “Ik gedraag me in het guesthouse en bij de gasten zoals ik me thuis ook gedraag. Tot nu toe lijkt dat niet verkeerd te zijn,’ zegt John. “Mensen vinden dat er in Aloe Guesthouse een goede energie hangt.” Volgens ons wordt die goede energie dubbelop versterkt door de lieve, maar ondeugende, hond van John en Leslie: de onweerstaanbare basset hound Harry.  

De kamers van het guest house zijn mooi ingericht en ruim opgezet. De drie standaard kamers zijn voorzien van lekkere bedden en via openslaande deuren kom je in een andere kamer met een slaapbank. De familie-suite voor acht personen heeft naast een ruimte woonkamer een eigen binnenplaats en twee grote slaapkamers met en-suite badkamers. Alle kamers zijn comfortabel en voorzien van DSTV, een mini-bar en elektrische dekens - die in de Kaapse wintermaanden zeker van pas kunnen komen. 

Attent is John ook. Hij biedt zijn gasten bij ontvangst niet alleen heerlijke (eigen) gebakken koekjes aan, hij stuurt ook verjaardagskaarten aan degenen die zijn gastenboek hebben getekend. Ook voor je auto wordt gezorgd: één van zijn personeelsleden wast van maandag tot vrijdag gratis de auto’s van de gasten. Voor tips kun je ook altijd bij John of Leslie aankloppen. Hoewel ze in eerste instantie niet bekend waren in Hermanus, zijn ze nu volledig ingeburgerd. Ze weten gasten bijvoorbeeld veel te vertellen over leuke bezienswaardigheden of goede restaurants in Hermanus.  

Dus wil je een weekend weg? Volgens John is Hermanus dan de ideale bestemming, ook als er geen walvissen zijn. “Hermanus is een prachtige plek in Zuid-Afrika om naar toe te gaan voor een weekend. Er is geen andere plek in het land waar je in een straal van 6,5 km zoveel kunt doen!”  

Zin in kroketten, bitterballen en Nederlandse lectuur tijdens je verblijf in Hermanus? Breng dan een bezoekje aan restaurant Dutchies in Hermanus.

Hermanus is een goede eerste pitstop op de Garden Route, één van de mooiste roadtrips van Zuid-Afrika. In ons artikel Must der musts van Zuid-Afrika: de Garden Route lees je meer over deze bijzondere trip.  

Lijkt een rondreis of vakantie in Zuid-Afrika jou ook wel wat? Lees dan meer over Madiba Travel - een kleine reisorganisatie voor Nederlanders - in ons artikel Reizen naar Zuid-Afrika: Wat en Hoe?

Altijd op de hoogte blijven van het beste dat Kaapstad te bieden heeft? Schrijf je dan hier in voor onze gratis maandelijkse nieuwsbrief, volg ons op Facebook en natuurlijk ook op Twitter!

TRIVIA

image description

WeerStage lopen in Zuid-AfrikaReistipsTuinrouteBlogs uit Zuid-Afrika