18x hier-wil-je-zijn in Woodstock | Bezienswaardigheden Kaapstad

KaapstadMagazine.nl

18x hier-wil-je-zijn in Woodstock

Elke dag het leukste (vakantie)nieuws
uit de mooiste stad ter wereld.
 
+27(0)72 350 2062
www.kaapstadmagazine.nl/subscribe
info@kaapstadmagazine.nl
kaapstadmag
KaapstadMagazine.nl
kaapstadmag

18x hier-wil-je-zijn in Woodstock

Woodstock ken je misschien al wel van The Old Biscuit Mill, maar Woodstock heeft nog zo veel meer te bieden

Een van de oudste en tevens hipste wijken van Kaapstad is de wijk Woodstock. De wijk bevindt zich op ongeveer tien minuten rijden van het centrum en is een plek waar veel verschillende culturen samensmelten.

Met onder andere The Old Biscuit Mill en Woodstock Exchange als bekendste trekpleisters is Woodstock een hippe wijk die je absoluut een keer bezocht moet hebben. Al is het alleen maar voor de vele boutiques en het heerlijke eten. Benieuwd welke plekken de moeite waard zijn? Dit zijn onze favorieten! (Note: de volgorde van de lijst is samengesteld op looproute)

1. Stardust
Restaurant Stardust is niet een restaurant zoals andere restaurants in Kaapstad. Naar Stardust ga je niet alleen om lekker te eten, bij te praten met je vrienden of een paar glazen goede wijn te drinken bij je diner. Althans, niet ‘alleen’ daarom ga je naar Stardust. Stardust is namelijk het ‘house of the singing waiter’ – letterlijk: het huis van de zingende ober. In Nederland heb je dit soort restaurants ook, waar tijdens en tussen het eten door een liveshow opgevoerd door de serveerders annex artiesten. Het is een avondje uit tijdens een avondje uit eten. Het zijn vooral Mediterraans- en Noord-Afrikaanse geïnspireerde gerechten. 
Openingstijden: dinsdag t/m zaterdag: 07.00 – 02.00 uur.
118 Sir Lowry Road


Geniet tussen de maaltijden door van vrolijke zang en dans bij Stardust

2. Rosetta Roastery
Wie trek heeft in een sterke kop koffie, moet bij Rosetta Roastery zijn. De barristas van Rosetta brouwen hun eigen koffie, gemaakt van de beste bonen, afkomstig uit onder andere Zuid- en midden Amerika, Afrika en Azië. Naast de keuze uit het soort koffie dat je wilt drinken, heb je hier ook de mogelijkheid om te kiezen uit het type bonen en de smaak ervan. Zo is er koffie variërend van zoet tot sterk, afhankelijk van je eigen voorkeuren. Eerlijkheid gebied wel te zeggen dat ook de zoete koffies iets aan de sterke kant zijn, maar dat maakt ze niet minder lekker.
Openingstijden: maandag t/m vrijdag: 08.00 – 16.00 uur. Zaterdag: 09.00 – 13.00 uur.
66 Albert Road, Woodstock Exchange


Trek in een sterke kop koffie? Rosetta Roastery is de plek waar je moet zijn

3. Honest Artisan Chocolate
In dit kleine chocoladewalhalla wordt alle chocola vers bereid en ter plekke verkocht. Verser ga je je chocola dus niet krijgen. De winkel mag dan klein zijn, het aanbod aan chocola is dit allerminst.
Openingstijden: maandag t/m vrijdag:09.00 – 16.30 uur. Zaterdag: 10.00 – 14.00 uur.
66 Albert Road, Woodstock Exchange


Veel verser dan dit ga je de chocola in Woodstock niet vinden

4. Eleven Past
Stijlvolle meubels en accessoires shop je bij Eleven Past. Oké, wij snappen ook dat de kans niet erg groot is dat je tijdens je vakantie in Kaapstad een meubel aan zal schaffen, maar ook voor de meest hebberig-makende woonaccessoires ben je hier aan het juiste adres. En mocht dat accessoire dan toch iets te zwaar uitpakken, denk dan maar zo: een tastbare herinnering aan je vakantie is die extra kilo overgewicht dubbel en dwars waard.
Openingstijden: maandag t/m vrijdag: 08.00 – 17.00 uur. Zaterdag: 08.00 – 14.00 uur.
66 Albert Road, Woodstock Exchange


De meest hebberig-makende meubels en woonaccessoires shop je bij Eleven Past

5. Superette
Wie na het rondstruinen in Woodstock Exchange hongerig is geworden, kan terecht bij lunch- en ontbijttent Superette. Superette is een ruime, lichte tent, die clean aanvoelt, wat geldt voor zowel het eten als het interieur. Het eten dat er geserveerd wordt is seizoensgebonden en afkomstig van lokale leveranciers. Kortom voor goed en lekker eten zonder te veel poespas, moet je bij Superette zijn.
Openingstijden: maandag t/m vrijdag: 08.00 – 15.00 uur. Zaterdag: 08.00 – 14.00 uur.
66 Albert Road, Woodstock Exchange


Clean eten in een al net zo clean omgeving doe je bij Superette

6. Kingdom
We blijven nog even in Woodstock Exchange en na bij Superette gegeten te hebben, steken we schuin over naar Kingdom. Kingdom is een boutique waar spullen vanuit de hele wereld verkocht worden, van vintagekleding tot gerenoveerde meubelen en handgemaakte sieraden. Het is een plek waar stijlen uit de hele wereld samenkomen, maar waar vooral het over de top bohemiengevoel centraal staat. Denk veel kleur, tierelantijnen en Ibiza-achtige ontwerpen.
Openingstijden: maandag t/m vrijdag: 10.00 – 17.00 uur. Zaterdag: 10.00 – 15.00 uur.
66 Albert Road, Woodstock Exchange


Liefhebbers van kleur, tierelantijnen en Ibiza-achtige ontwerpen opgelet: Kingdom is de naam

7. Indigenous
Zo druk en over de top als Kingdom is, zo rustig en zen is de twee deuren verderop gelegen winkel Indigenous. Indigenous wordt gerund door dezelfde eigenaresse als Kingdom, maar is in tegenstelling tot Kingdom een winkel waar minimalisme en rust centraal staan. Ondanks dit verschil, kunnen bohemienliefhebbers ook hier hun hart ophalen aan alle franjes, hoeden, rietenmanden en andere Ibiza-achtige items.
Openingstijden: maandag t/m vrijdag: 10.00 – 17.00 uur. Zaterdag: 10.00 – 15.00 uur.
66 Albert Road, Woodstock Exchange

Hey we’re going to Ibiza! Of toch niet..

8. Dyad
Dyad is een rustige kledingwinkel waar je terecht kunt voor strakke, clean-ogende, handgemaakte stukken. Dyad is de naam van het merk waaronder de collectie verkocht wordt, maar de kleding wordt ter plaatsen gemaakt door Charlie H. Clothing. De kledingstukken die verkocht worden, zijn niet heel goedkoop en variëren omgerekend tussen de 50 en 100 euro, maar onthoud wel dat je voor dit geld een handgemaakt kledingstuk hebt.
Openingstijden: maandag t/m vrijdag: 09.00 – 17.00 uur.
66 Albert Road, Woodstock Exchange


Bij Dyad vind je minimalistische kleding van kwaliteit

9. Sorbetiere
Op een minuut lopen vanaf Woodstock Exchange bevindt zich een paradijs voor ijsliefhebbers, genaamd Sorbetiere. In de vrolijke winkel wordt dagelijks vers ijs bereid met seizoensgebonden producten. Nu is het eten van versbereid ijs natuurlijk al een feest op zich, maar het beste nieuws van dit alles is dat het ijs ook nog eens geheel uit natuurlijke ingrediënten bestaat. Zo kun je dus zonder schuldgevoel van een heerlijk ijsje genieten.
Openingstijden: maandag t/m vrijdag: 08.30 – 16.00 uur.
48 Albert Road


Ijs eten zonder schuldgevoel, het kan bij Sorbetiere

10. Bread Café
Voor een versgebakken broodje of gebakje is Bread Café de plek waar je moet zijn. Met veel liefde en passie worden hier dagelijks verse broden, taarten en andere guilty pleasures, zoals scones, croissants en cakejes gebakken. De ideale plek om te lunchen of ontbijten.
Openingstijden: maandag t/m vrijdag: 08.00 – 17.00 uur. Zondag: 09.00 – 15.00 uur
7 Treaty Road


Geniet van de vers gebakken broodjes en gebakjes bij Bread Café (Breadcafe)

11. The Blond Chaos
Ruim twee jaar geleden emigreerde de Nederlandse Letty naar Kaapstad en richtte haar winkel, The Blond Chaos op. Sindsdien is de stijlvolle winkel niet meer weg te denken uit het straatbeeld van Woodstock. Bij The Blond Chaos kun je terecht voor kleding, sieraden, (woon)accessoires en baby spulletjes. Een heerlijke winkel om rond te struinen.
Openingstijden: dinsdag: 10.30 – 15.30. Woensdag t/m zaterdag: 10.00 – 15.30
405 Albert Road


Mode- en interieurliefhebbers kunnen hun hart ophalen bij The Blond Chaos (The Blond Chaos)

12. The old biscuit mill
Naast Woodstock Exchange is ook The Old Biscuit Mill een plek waar veel winkels en eetgelegenheden samenkomen. Zo vind je hier onder andere, (designer) boutiques, delicatesse winkels, kraampjes met handgemaakte souvenirs en een ruim aanbod aan lekkere restaurants. Alsof dit nog niet genoeg was, wordt hier ook nog eens iedere zaterdag The Old Biscuit Markt gehouden. Een markt waar je je hart op kunt halen aan rijen dikke verzamelingen van de lekkerste eetkraampjes, waar je uiteraard van alles kunt proeven. Houd tijdens een bezoekje aan The Old Biscuit Mill wel in gedachten dat het een toeristische attractie is en je hier dus niet perse het authentieke Kaapstad vindt, maar dat maakt een bezoekje niet minder leuk.
Openingstijden: maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag: 10.00 – 16.00 uur. Woensdag: 10.00 – 20.00 uur. Zaterdag: 09.00 – 14.00 uur.
375 Albert Road


Eindeloos rondstruinen tussen het enorme aanbod winkels en kraampjes

Heb je de smaak te pakken en wil je naast de Old Biscuit Mill nog een aantal andere markten in Kaapstad bezoeken? Bekijk dan dit artikel met een overzicht van markten in Kaapstad.

13. Burrata
Zoals we hierboven al zeiden, ook voor goede restaurants ben je in The Old Biscuit Mill aan het juiste adres. Een van die restaurants is het Italiaanse restaurant Burrata. De combinatie van het knusse interieur, handgemaakte pizza’s en de lijst aan goede wijnen maakt dat Burrata over alle ingrediënten voor een goede avond beschikt.
Openingstijden: dinsdag t/m vrijdag: 12.00 – 22.00 uur. Zaterdag: 10.00 – 15.00 uur en 18.00 – 22.00 uur.
375 Albert Road,The Old Biscuit Mill


De oven van Burrata wordt warmer dan normale ovens, wat zorgt voor een nóg lekkerdere pizza (Buratta)

14. Test Kitchen
Nog zo’n aanrader in The Old Biscuit Mill is het restaurant Test Kitchen. Het eten wat in het restaurant geserveerd wordt, is geïnspireerd op de - zoals ze het zelf noemen – ‘nouvelle Latin cuisine’ met een Zuid-Afrikaans tintje. En ja, dat smaakt net zo lekker als het klinkt. Test Kitchen is een van de beste restaurants van Zuid-Afrika, dus zorg ervoor dat je op tijd reserveert.
Openingstijden: dinsdag t/m zaterdag: 06.30 – 20.30 uur.
375 Albert Road, The Old Biscuit Mill


Nouvelle Latin Cuisine in een Zuid-Afrikaans jasje, dat wil je toch gewoon proeven?

15. ReCreate
Vlakbij The Old Biscuit Mill bevindt zich ReCreate, een klein winkeltje, vol met spullen die hun functie eigenlijk verloren hebben en omgebouwd zijn tot een ander voorwerp. Zo hebben ze er stoelen gemaakt van koffers, handdoekrekjes van golfclubs en koelkastmagneetjes van toetsenbordtoetsen. Kortom, een grappig winkeltje vol met verbazingwekkende uitvindingen.
Openingstijden: maandag t/m vrijdag: 09.00 – 16.30. Zaterdag: 09.00 – 15.00 uur.
6 Stowe Street


Op zoek naar creatieve ideeën, breng dan zeker een bezoekje aan ReCreate (ReCreate)

16. Dress Me Up
Ook buiten The Old Biscuit Mill en Woodstock Exchange kun je goed shoppen. Bijvoorbeeld bij de vintagewinkel Dress Me Up op Roodebloem Road.
Openingstijden: dinsdag t/m vrijdag: 11.00 – 18.00 uur. Zaterdag: 10.00 – 14.00 uur.
77 Roodebloem Road


Vintage lovers kunnen hun slag slaan met de enorme hoeveelheid vintagekleding bij Dress Me Up

17. Street art tour
Laat je rondleiden langs alle indrukwekkende muurschilderingen die Woodstock rijk is. Tijdens de tour krijg je meer dan 40 indrukwekkende kunstwerken van bekende street artists te zien. De tour duurt twee uur en geeft je de mogelijkheid de buurt op een andere manier te leren kennen.


Ontdek de wijk op een andere manier tijdens een street art tour

18. Roxy All Day
Voor wie op zoek is naar een knus café: bij Roxy All Day ben je aan het juiste adres. Het interieur, dat ingericht is door middel van banken, lampen, kunst en boekenplanken, geeft je direct een vintage huiskamergevoel. De laidback vibe die er hangt, gecombineerd met het heerlijke eten, zorgt ervoor dat je hier gemakkelijk een tijdje zal blijven hangen. Locatie? Je vindt deze plek midden in het centrum van Woodstock op 216 Albert Road.
Openingstijden: maandag t/m vrijdag 07:30 - 17:00, zaterdag 09:00 - 16:00 en zondaags gesloten. 


De milkshakes zijn een echte aanrader! 

Benieuwd naar andere wijken in Kaapstad? Bekijk ons overzicht van tips in District Six en ontdek ook van deze wijk de leukste plekken. 

Door Yara Beij & Karlijn Hartveld 

Volg ons via Facebook en Twitter voor het leukste en lekkerste nieuws uit Kaapstad en omstreken. Schrijf je ook in voor de gratis maandelijkse nieuwsbrief. Mooie foto’s van de Moederstad posten we regelmatig op Instagram.

Events In Kaapstad
October 2021
ZON MAA DIN WOE DON VRY ZAT
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

Norval_Foundation_Cape_Town_Athi-Patra_Ruga_installationOn at Norval Foundation

Athi-Patra Ruga’s iridescent art on black pioneers + more in Sculpture Garden

Southern_Guild_Cape_Town_South_Africa_Rich_Mnisi_NyokaOn at the Southern Guild

Free: See fashion prodigy Rich Mnisi’s bewitching furniture exhibition

Golf GTI 8 (Cape Town Poster)Ready, set, GO! Claim your ticket to ...

Game your way to a free ticket to new Golf 8 GTI launch in October

Kite Festival 2021_OctopusThe sky’s the limit at this annual ...

Kite-making, discussions + kite displays at 2021 Kite Festival

Uber Go Cape Town We asked you where you would go with a ...

Your answers were delightful (plus Uber Go explained)

Wolfkop Camping Villages and Nature ReserveWolfkop holiday specials: glamp for up ...

Plus 9 activities also at half-price: bodyboard the Olifants, hike, see rock paintings ...

Escape Room Game Cape TownPlay Cape Town’s original Live Escape ...

The door closes. You have 60 minutes to get out...

Wonderdal Tree of Light Have the birthday party your child ...

Includes a colourful Amuki cake, party bag + 7 edu-zones to explore

Oasis Association Claremont coffee shopDo Good

3 ways to do it at Oasis: shop, donate or take your recycling there

Samadhi HouseUber luxury Cape Town villa at an ...

House, cottage, tennis court, gym, pool + incredible views at an excellent special

Maker's LandingMaker’s Landing, the Waterfront’s ...

Cakes too beautiful to eat, short rib dumplings and gorgeous harbour views

Zsa Zsa Cape Town Craving a wild night out? Zsa Zsa Cape ...

Nightly live performances, theatrical cocktails + decadent menu

Leopards LeapLeopards Leap serves succulent ...

It’s family friendly, has a harvest table, plus there’s a big lawn to play on

Beach barA beach bar in Paarl!

Pizza, beach vibes, cocktails, and stunning views, the recipe for a perfect day

LeMottetastingVirtual and on-site wine tastings at ...

Or do this specialised La Motte wine-tasting virtually

You’ll find plenty of wooden crafts there, including these items made out of old wine barrels. Image: Capetownmagazine.com
Hermanus Country Market

5 good reasons to go

WeerStage lopen in Zuid-AfrikaReistipsTuinrouteBlogs uit Zuid-Afrika