Restaurants Kaapstad | Uit eten Kaapstad

Winterspecials bij Sinn’s Restaurant

Goedkoop ‘fine-dinen’ op Wembley Square in Kaapstad

Sinn’s is een bekende naam in Kaapstad. Sinn’s restaurant, Sinn’s deli, Sinn’s bar en Sinnfull ijs. Sinn is synoniem voor de fijnere smaken die deze stad rijk is.

Een bezoekje aan Sinn’s restaurant op het chique Wembley Square in het hart van Kaapstad. Eigenaar en chefkok Thomas Sinn legt ons het idee achter zijn keten uit: fine-dining voor een betaalbare prijs. De setting van het restaurant is modern en relaxed tegelijk, geheel in stijl van de hotspot die Wembley Square is. “Wie naar Sinn’s komt, kent het concept en komt omdat ze onze stijl waarderen.”

Thomas, Oostenrijker van origine, leerde de fijne kneepjes in de keukens van verschillende bekende restaurants in Wenen en Duitsland. In 1988 verhuisde hij naar Zuid-Afrika, waar hij meer dan tien jaar het succesvolle restaurant Blue Danube op Kloof Street runde. Na tien jaar besloot de chef om zelf de geneugden van fine-dining uit te bouwen, maar dit te mengen met een schappelijker prijskaartje. In 2007 opende hij Sinn’s restaurant.

Warme winterspecials
Een schappelijk menu in een minder schappelijke tijd van het jaar voor Kaapstad: de winter. Waar Capetonians geneigd zijn om tijdens de winter in een diepe winterslaap te doezelen en restaurants (behalve die met een open haard) te mijden, wil Thomas de mensen juist uit hun hol lokken. Hoe doe je dat beter dan met een aanlokkelijke, warme winterspecial?

Het menu van de winterspeicals staat op de kaart omschreven als ‘Wintery Lunch Creations’, wat inhoudt dat je een warme maaltijd met een verse fruitsap (voor de broodnodige vitaminen) krijgt voor slechts R50. Denk niet dat je dan vastzit aan één menu – integendeel – Thomas biedt maar liefst zes verschillende wintery lunch creations.

Meer dan genoeg keuze
Om de smaakpapillen wat aan te wakkeren: Spicy Peanut Chicken, Chilli Con Carne, Dagwood Chicken Burger, Curried Black Lentil Lasagne, Mushroom Fettuccine of Italian Salami & Goats Feta Salad.

Alle gerechten worden bereid door chef Thomas zelf, geserveerd in ruime porties en opgediend op een manier waar menig fine-dining restaurant een puntje aan kan zuigen. Het ziet er goed uit, het smaakt goed en de rekening aan het eind van de maaltijd voelt ook goed: daar komt de gemiddelde holbewoner graag z’n grot voor uit.

Warm Dinner Creations
Naast de lunchspecials, zijn er natuurlijk ook de koudere winteravonden die overbrugd moeten worden. Ook hiervoor biedt het menu meerdere opties – vijf verschillende ‘Warm Dinner Creations’ prijken op het menu. Samen met een glas rode of witte huiswijn, eet je een wintercreatie van Thomas voor R95. Wild Mushroom Risotto, Springbok Pie, Grilled Pepper of Crusted Karan Sirlion Steak. Om een paar culinaire hoogstandjes te noemen.

Sinn’s opent elke ochtend om 9.00u haar deuren, om ze pas weer om middernacht te sluiten. Ontbijt, lunch, borrelhapjes en diner – “elk gerecht kan à la fine dining bereid worden”, meent Thomas. En als het eten ‘op’ is, biedt de bar van Sinn’s een mooie gelegenheid om na te tafelen en het tweede deel van de avond op Wembley Square in te luiden.

Door Antonia Heil

Sinn’s Restaurant
Wembley Square, Gardens
7 dagen per week van 09:00u – 00:00u. Ook te huren voor grotere groepen, verjaardagen en bedrijfsetentjes.  

Trouwens, wist je dat ook La Colombe, in de regel een van de duurste restaurants van Kaapstad, bijzonder voordelige winterspecials heeft? Lees hier over onze warme winterervaring bij dit fenomeen.

---

KaapstadMagazine.nl  houdt van lekker eten en drinken. Zo banen wij ons een weg door de vele restaurants, cafés en deli’s van Kaapstad. Bekijk onze restaurantsectie voor onze ervaringen in culinair Kaapstad.

Voor meer updates over restaurants en gebeurtenissen in en rond Kaapstad schrijf je je nu in voor onze nieuwsbrief, word je onze fan op Facebook en volg je ons op Twitter.

Afrikaanse taal leuke woordenAfrikaans is lekker: 100 x de leukste ...

’n Flerrie, marmotjie en een suurknol: wat het betekent lees je in dit ...

TRIVIA

image description

WeerStage lopen in Zuid-AfrikaReistipsTuinrouteBlogs uit Zuid-Afrika