Village Cafe Waterkant | Restaurants en Cafes Kaapstad

Village Cafe in de Waterkant

Zalige koffie- en lunchplek in Kaapstad

De meeste leuke plekjes in het Kaapse centrum kennen we inmiddels wel. Veel cafeetjes, restaurants en barretjes in Kaapstad hebben we al aan een stevige ‘keuring’ onderworpen. Hebben ze er goede koffie? Check. Kun je er fijn zitten? Check. Hoe is de bediening? We werken een aardige waslijst met vragen af om jullie er vervolgens van op de hoogte te kunnen brengen.

Maar natuurlijk kijken we niet alleen maar naar de City Bowl, integendeel. Des te leuker vinden we het om in Kaapstad op pad te gaan en de wijken eromheen eens beter te bekijken. De Bo-Kaap, Green Point, Gardens, Tamboerskloof, Sea Point, Camps Bay... we slaan geen plekje over. Is er een nieuw restaurant of cafeetje? Wij zijn erbij. Een 'oude' hotspot die nog niet op KaapstadMagazine.nl staat? We doen ons best er zo snel mogelijk langs te gaan...

Geliefd gebleven?
Natuurlijk mag de Waterkant in ons rijtje niet ontbreken. En dat doet het dus ook niet. Al jaren komen we graag in deze wijk - hip, trendy en een tikkeltje gay. Een van onze favorieten in deze Kaapse wijk is The Village Cafe. Al jaren daar, maar onlangs overgenomen door nieuwe eigenaar Neil. Hij haalde de spreekwoordelijke zweep door het tentje. Kortom: reden voor ons om te kijken of ons geliefde plekje in de Waterkant nog immer geliefd gebleven is.

Van ver is het grijze pand met de blauwe luifels van The Village Cafe al te zien. Inderdaad, de nieuwe eigenaar heeft er een nieuw likje verf aan gewaagd. 

Als het weer wat minder is moet je hopen dat je binnen nog een plek kunt bemachtigen, veel ruimte is er namelijk niet. Er staat één grote, houten tafel waar je ‘s ochtends lekker wakker kunt worden met een kop koffie, of in de middag van een lekkere lunch kunt genieten. Broodjes, salades, smoothies - kies maar. Waarover later meer. 

Het kleine terras - met de opvallende boom voor de deur - is gelukkig volledig in ere gebleven. Dat het terras - net als binnen - niet riant groot is, is wat ons betreft juist een plusje. Het is er knus zitten tussen een zeer divers publiek. Van locals tot toeristen, van studenten tot senioren - Village Cafe is een cafe in Kaapstad dat iedereen weet te vinden. Mensen die de krant lezen, koffie drinken en het passerende volk bekijken - de sfeer in dit cafeetje in de Waterkant voelt intiem, knus en gezellig. En juist daardoor is het op haar eigen manier best een 'trendy' plekje. 

Taartje?
In de bomen die over het terras hangen zijn lantaarns opgehangen en er staan grote bloempotten rondom het hele terras - ook hier weer die huiselijke sfeer. Binnen trouwens ook. Er staat een grote houten toonbank in de zaak, er staan verse bloemen en op de toonbank staan altijd enkele versgebakken taarten. En neem van ons aan: een stuk taart is hier zeker het bestellen waard. Alleen voor de cheesecake van Village Cafe brengen wij al soms een bezoekje aan de Waterkant.  

Op het krijtbord binnen vind je de specials van die dag. Hieronder valt (bijna) altijd een healthy breakfast voor gemiddeld R30 en als special zijn er altijd diverse toasted sandwiches, gourmet sandwiches en salades. Op de menukaart staat de rest van al het lekkers dat er te bestellen is bij The Village Cafe. Er zijn zeven verschillende dingen te bestellen voor het ontbijt (geserveerd tot 12.30) waaronder vers fruit voor R24 en eieren op toast voor R22. Zin in iets lekkers bij de koffie? Dan is er ook genoeg keuze: versgebakken muffins of een goed gevulde croissant. Het is bijna onmogelijk om iets te kiezen van de uitgebreide kaart. 

Voor een stevige lunch zit je ook helemaal goed bij Village Cafe - de porties zijn behoorlijk groot, je krijgt dus zeker waar voor je geld. Probeer zeker eens de salade met zalm en avocado en de gourmet sandwich met bacon, brie, kaas, avocado en chili saus. Genieten! Voor een gourmet sandwich betaal je tussen de R42 en R55, een salade kost je gemiddeld R50. 

Ben je dus een keer in de Waterkant, breng dan zeker eens een bezoekje aan Village Cafe. Eigenlijk ook als je niet toevallig in de buurt bent, want dat is het zeker waard!  

Village Cafe
159 Waterkant Street
De Waterkant, Kaapstad
021 418 3646

Altijd op de hoogte zijn van updates en leuke verhalen uit Kaapstad? Volg ons dan op Facebook en Twitter, en schrijf je in voor onze maandelijkse gratis nieuwsbrief. De mooiste foto’s uit Kaapstad en omgeving vind je trouwens op onze pin-up op Pinterest!

TRIVIA

image description

WeerStage lopen in Zuid-AfrikaReistipsTuinrouteBlogs uit Zuid-Afrika