’n Flerrie, marmotjie en een suurknol: wat het betekent lees je in dit ...
Mango Ginger Koffiehuis en Bakkerij
Banketbakker focust op gluten- en tarwevrije maaltijden in Observatory
Ze weet welke meelsoort glutenvrij is en hoe ze daar een overheerlijke taart van kan bakken. Ze specialiseert zich in maaltijden voor mensen met een allergie. Ze weet wat goed is voor de gezondheid van haar klanten.
‘Ze’ is Fiona Sleigh, een banketbakker, getraind in Londen. Fiona is de eigenaar van koffiehuis Mango Ginger; een betaalbaar cafeetje in Observatory in Kaapstad.
Het café straalt authenticiteit en gezelligheid uit. Rond lunchtijd is de kleine ruimte tot de nok toe gevuld: backpackers, zakenlieden en artiesten komen hier samen.
Glutenvrij dieet
Glutenvrije maaltijden zijn Fiona’s specialiteit. “Gluten is een substantie die in graanproducten als tarwe, haver en rogge zit en waar we – technisch gezien – resistent voor zijn”, legt de eigenares van het zonnige Mango Ginger uit. “Mensen met een overgevoelige maag voelen zich opgeblazen en sloom na het eten van gluten.”
Wie wil er nu in slaap vallen na een goede pasta of een bord Chow Mein? Niemand, en daarom is Mango Eatery het ideale restaurant voor mensen met een glutenvrij of glutenarm dieet.
Pasteitjes en wraps
“Ik bedien een nichemarkt”, zegt Fiona. Bij Mango Ginger krijg je tarwevrije cakes en glutenvrije lekkernijen. De brownies proeven als een stukje hemel. Je hoeft overigens geen health freak te zijn om je volledig thuis te voelen bij Mango Ginger. Er is voor ieder wat wils. Geheel in de stijl van Kaapstad inderdaad.
Probeer de tarwevrije kip- en preipastei (R22 met salade, iets meer dan 2 euro), de tarwevrije lamspastei met kikkererwten en pompoen (R26), maaltijdsalades (R52-R55) en wraps (R46-R56).
Aanraders van banketbakker Fiona
Het menu met aanraders bevat nog meer gezonde delicatessen: aubergine gehaktrolletjes, steaksandwich, geitenkaas asperges en salie omelet.
De wraps zijn groot – 28 cm – en rijkelijk gevuld. Zeker het proeven waard is de teriyakiwrap met gemarineerd rundvlees, chilipompoen, peulen, lente-ui, veldsla en zelfgemaakt chilimayonaise (R50). Of wat denk je van een vegetarische versie met gorgonzola, ricotta, geroosterde rode peper en snippers zongedroogde tomaat (R46).
Croissants, chocolade en glazuur
De bakkerij van Mango Ginger maakt alles met organische bloem. Probeer eens een croissant met spinazie en feta. Toch meer een zoetekauw? Mango Ginger heeft ook croissant met chocolade en hazelnoot.
De chocoladecake bestaat voor de helft uit chocolade en voor de helft uit crèmeglazuur. Nog niet genoeg van al die traktaties? Mango Ginger heeft elke dag een andere muffin op het menu staan voor R14. Tarwevrij en soms zelfs suikervrij. Kan het nog gezonder?
Durf te proeven!
Ja, want bij Mango Ginger bestel je ook nog eens supergezonde sapjes. Durf eens iets anders te bestellen, zoals een mix van verse sinaasappel, rode biet en appels met een zweem van gember (R22-R26).
Zo zie je maar: al volg je een strak dieet, je kunt bij Mango Ginger nog steeds onderdeel zijn van culinair Kaapstad. Het smaakvolle, glutenvrije eten bij Mango Ginger houdt je op de goede weg!
Adres en openingstijden
105 Lower Main Road, Entrance in Trill Road, Observatory, Kaapstad
Tel. 021 448 2500
Maandag tot vrijdag: 07:30u - 17:00u
Zaterdag: 08:00u - 15:00u
Zondag: gesloten
---
Kaapstad heeft letterlijk voor ieder wat wils. Sushi, Grieks, Italiaans. Eten met een mooi uitzicht, eten in een gezellige wijk, restaurants met een strakke inrichting, restaurants met een authentiek-rustieke setting. Kijk in onze restaurant-sectie en vind dat leuke restaurant voor dit weekend!
Op de hoogte blijven van alle ins and outs van Kaapstad? Volg ons dan op Twitter @kaapstadmag of word lid van onze Facebook-site.