Tobago’s Restaurant Radisson Blu | Uit eten Waterfront Kaapstad

Tobago’s Restaurant @ het Radisson Blu Hotel

Genieten van spectaculair eten en dito uitzicht

Genieten van een mooie zonsondergang in Kaapstad kan op veel verschillende plekken in deze bruisende stad. Vanaf de Tafelberg, vanaf Lions Head of als je het lager gelegen zoekt, ook vanaf Signal Hill. Net zo mooi is de ondergaande zon ook vanaf de boulevard in Camps Bay of vanaf één van de vijf mooiste dakterrassen van Kaapstad. Maar aan het strand de zon zien ondergaan over de uitgestrekte blauwe Atlantische oceaan, behoort ook zeker tot de top tien van meest bijzondere dingen te doen in Kaapstad.

Het terras van Tobago’s Restaurant bij het Raddison Blu Hotel is daarmee een geliefde plek om de lucht te zien verkleuren van roze en paars naar goud en de zon te zien ondergaan in de immense oceaan. Daar kunnen we heel, heel kort over zijn. Maar niet alleen voor spectaculaire zonsondergangen of het uitzicht moet je zijn bij Tobago’s Restaurant, ook het eten is een reden om op dit mooie terras neer te strijken.

Op een onbewolkte avond begaven wij ons richting Tobago’s Restaurant om van zowel het eten als van het uitzicht te genieten. We hadden goede verhalen gehoord over de chefkok van Tobago’s Restaurant, Grant Kennedy. Sinds 2011 bestiert hij de keuken, na meer dan 20 jaar in keukens van verschillende restaurants in Zuid-Afrika, Duitsland, Frankrijk, Kenia en Namibië gewerkt te hebben.  Ondanks zijn staat van dienst, is Grant vooral een vrolijke en rustige vent. Niet te veel opsmuk en niet te veel praatjes.

Dat is dan ook precies de reden waarom Grant Kennedy zo goed bij Tobago’s Restaurant past. Want hoewel het Radisson Blu Hotel en daarmee ook het restaurant één van de meest gewaarde vijf-sterren restaurants is in het V&A Waterfront, is het restaurant niet pretentieus. De sfeer in het restaurant aan de rand van de populaire Waterfront is juist ontspannen en gezellig

Moeilijk kiezen
Het is moeilijk kiezen van het menu van Tobago’s Restaurant. Het menu, bestaande uit verschillende voor- hoofd- en nagerechten, is gebaseerd seizoensproducten en regelmatig met gebruik van producten die in de eigen moestuin gekweekt en verbouwd zijn. Hoewel de kaart divers is, ligt de nadruk op visgerechten. Hoe kan het ook anders als een restaurant naast de oceaan is gelegen. Je zou wel gek zijn om dan niet het hele aquarium op de kaart te zetten.

Mission accomplished
We besluiten als voorgerecht voor gemarineerde zalm met wasabi schuim en een soja-dressing en warme Toscaanse artisjokken met een citroendressing te kiezen. De hoofgerechten worden een tonijnfilet met warme komkommer en spruiten salade, geroosterde sesamzaden en wasabi en het gestoofde wrattenzwijn. Als de gerechten arriveren ziet alles er onberispelijk gepresenteerd uit, zonder opsmuk of verdere versiering op het bord. Zoals gezegd, geheel in Radisson-stijl. Het gerecht moet de volle waardering kunnen krijgen, vindt de chefkok. Mission accomplished, zeggen wij.

Na een heerlijke maaltijd besluiten we dat we deze plaats nog niet willen verlaten. De avond zou niet compleet zijn zonder een slaapmutsje van Tobago’s Cocktailbar. Met een meloen margarita en een Tanqueray mojito in onze hand lopen we naar een van de meest geprezen terrassen van Kaapstad. We kijken uit over het verlichte silhouet van het V&A Waterfront, het Wheel of Excellence en de contouren van Robbeneiland. Wat is het hier toch mooi in Kaapstad. Maar dat terzijde.  

De beroemde Kaapse zonsondergang hebben we tijdens het eten trouwens gemist, die zat ergens tussen de voorgerechten en het hoofdgerecht in. Maar met de prachtige sterrenhemel boven ons en de geluiden van een deinende branding op de achtergrond, is Tobago’s Restaurant nog steeds de perfecte plaats voor om de avond in Kaapstad af te sluiten.

Tobago’s Restaurant
Beach Road, Granger Bay
8002, Kaapstad
+27 (0) 21 441 3414

Het Tobago’s Restaurant is elke dag geopend voor ontbijt, lunch en diner.
Ontbijt wordt geserveerd vanaf 06.30 uur tot 10.30 uur
Lunch wordt geserveerd vanaf 12.30 uur tot 15.00 uur
Diner wordt geserveerd vanaf 18.30 uur tot 22.30 uur
De prijs van voorgerechten ligt gemiddeld rond R60 en hoofdgerechten variëren van R70 tot R150. Het lunchbuffet is R165 per persoon.

Wil je nog meer informatie over restaurants in Kaapstad? Bekijk dan onze sectie uit eten in Kaapstad.

Houd ons goed in de gaten via Facebook en Twitter voor regelmatige updates vanuit Kaapstad. En schrijf je ook gelijk in voor onze gratis maandelijkse nieuwsbrief!

TRIVIA

image description

WeerStage lopen in Zuid-AfrikaReistipsTuinrouteBlogs uit Zuid-Afrika