The Blend Cafe Kaapstad | Restaurants en Cafes Kaapstad

Achter de geraniums bij The Blend

Hippe ‘East City Eatery’ in Kaapstad

 

Zin in een goede kop koffie en een lekkere sandwich? Tja – dan is er genoeg keuze in de Moederstad. Aan cafeetjes en restaurants in Kaapstad namelijk geen gebrek. Toch zijn die lekkere plekjes in sommige wijken van Kaapstad nog wel dun gezaaid. Neem nou de wijk District Six. Een rustige en ietwat afgelegen plek in Kaapstad waar gestaag hippe tentjes hun deuren openen. Wij brachten een bezoek aan een van die nieuwe cafés in Kaapstad: The Blend in Roeland Street.  

Waar het pand van The Blend voorheen diende als scooterwinkel, kun je er nu terecht voor een goede kop koffie, een onbijt, sandwich of lekkere lunch special. Zo’n plekje miste deze wijk nog, vertelt manager Julie ons. “Quick, fresh and healthy, daar draait het bij ons om. Mensen die snel iets mee willen nemen moeten binnen vijf minuten met iets lekkers weer buiten kunnen staan.”  

Saturday hangover? 
Achter de geraniums zitten. Het klinkt ouderwets, maar bij The Blend kan het. En ouderwets dat is het bij dit hippe cafeetje in Kaapstad zeker niet. Bestel je kop koffie bij de barista aan de ouderwetse toonbank. Neem plaats aan de grote hoge tafel midden in de zaak of aan een van de hoge tafels er rond om heen. Lees een van de magazines die je op vrijwel alle tafels vindt of kijk (van achter de geraniums) Roeland Street in, waar altijd wel iets gaande is.  

Voor een lekker en betaalbaar ontbijt zit je bij The Blend helemaal goed. Ontbijten doe je vanaf R18 (scrambled eggs) en op zaterdag kun je er terecht voor de saturday hangover omelette. Hiervoor betaal je R45 en krijg je een goed gevulde omelet, een kop koffie en een smoothie. “Reken maar dat je dan van je hoofdpijn af bent,” lacht Julie.  

Er zijn verschillende lunchtime specials waaronder kip uit oven en vegetarische pasta. Deze specials kosten gemiddeld R40. Toch liever een sandwich? Dan moet je de kaart er even goed bij pakken want er is enorm veel keuze. Wat dacht je van een sandwich met geitenkaas, kip en chili? Lekker! De porties zijn behoorlijk groot, je krijgt dus zeker waar voor je geld.   

Hip cafeetje 
Iedereen is welkom bij deze east city eatery en het publiek is divers. “The Blend moet voor mensen een fijne plek zijn waar ze graag naar toe komen. Het moet mensen blij maken,” vertelt Julie. “Zakenmensen komen voor een snelle kop koffie, er zijn mensen die hier zitten te werken op hun laptop en elke zaterdag komt een oude Amerikaanse man zijn ontbijtje halen.” 

The Blend is een hip doch gek plekje waar je je vrijwel meteen thuis voelt. Het lijkt alsof je in een ouderwetse keuken zit te genieten van je kop koffie. Dan wel een hippe ouderwetse keuken. Juist ja. Er staat een grote kauwgomballenmachine op de toonbank, er is een muur waar je je visitekaartje kunt achter laten en mocht je liever buiten dan binnen zitten dan kan dat ook. Vraag het de bediening en er wordt een stoel voor je aan de muur ‘geklikt’. Een terras is er namelijk niet. 

The Blend is dus zeker een aanwinst voor Kaapstad, zeker voor de mensen die in deze wijk van Kaapstad wonen of op vakantie zijn en nog op zoek waren naar een fijne koffie of lunchplek. Bij deze - wij hebben deze plek voor je gevonden!  

Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag: 7.00u – 16.00u 
Zaterdag: 8.00u – 14.00u 
Zondag: gesloten  

The Blend
79 Roeland Street
District Six, Kaapstad 

Altijd op de hoogte blijven van het beste dat Kaapstad te bieden heeft? Schrijf je dan hier in voor onze gratis maandelijkse nieuwsbrief, volg ons op Twitter en vind ons leuk op Facebook

TRIVIA

image description

WeerStage lopen in Zuid-AfrikaReistipsTuinrouteBlogs uit Zuid-Afrika