Our team’s tip-off: 50% off cottage ...
Completely private cottages with splash pools, hot tubs and more
Open every day, from breakfast to dinner. 9am–midnight | |
+27 (0)21 437 0558 | |
41 Victoria Road, Camps Bay | |
www.the41.co.za | |
info@the41.co.za | |
The41Restaurant | |
The 41 Restaurant | |
The41Restaurant |
En je hoeft je niet eerst om te kleden, ook op je slippers en in je zanderige strandkleding mag je naar binnen
Slenter relaxed van het strand naar het terras van The 41, op elk moment van de dag. Kies voor een ‘Build Your Own Breakfast’, een echt Zuid Afrikaanse salade als lunch, of dineer met een malse struisvogelbiefstuk. Als je liever van de schitterende zonsondergang wilt genieten op het terras, bestel dan een lekkere cocktail en leun achterover terwijl je letterlijk de zon in de zee ziet zakken.
Eigenaar Gilles Blanc, die eerder al restaurants opende in Azië en Australië, zegt dat hij The 41 begon nadat hij voor de eerste keer Kaapstad bezocht en direct verliefd werd op de stad.
“Mijn eerste keer in Camps Bay was magisch. Iets in mij zei dat ik hier maar eens een poosje moest blijven. We wilden dan wel iets nieuws bedenken, een restaurant concept dat ‘fresh’ is, maar niet arrogant. We wilden een betaalbaar menu,met spectaculair eten - gekookt door een internationale chef. En we wilden een relaxte omgeving om lekker te komen buurten gedurende de dag.”
Bij The 41 staat het eten centraal
Hun prioriteit is het eten, zegt Gilles. The 41 focust op het koken van de beste maaltijden, naar internationale standaard. En dankzij chef Aristotle Ragavela komt dat helemaal in orde. Mede omdat hij in verschillende landen gewerkt heeft, waaronder Londen, Athene en Mykonos. Gelukkig is hij ook goed thuis in de Zuid Afrikaanse keuken en zo komt de internationale flair samen met de heerlijkheden van Zuid Afrika.
“De service is ook in goede handen bij Emma Farquharson die vele jaren ervaring heeft in de horeca. Zij legt je elke dag in de watten bij The 41.”
Simpel, mooi en kwaliteit
Het interieur is modern en minimalistisch, en Gilles zegt dat de donkere kleuren je aandacht trekken naar de twee beste dingen van The 41- namelijk het eten op je bord, en het spectaculaire uitzicht over Camps Bay Beach.
Echter als je binnenloopt valt je direct ook iets anders op, de betoverende waterval achter de lage bar. Het verwijst naar de oceaan, en brengt een positieve sfeer in het restaurant.
En over goede sfeer gesproken, je wilt minstens één cocktail drinken buiten op het houten dek. Samen met de kabbelende waterval en het strand sfeertje, geeft dit je het gevoel alsof je op een boot zit die elk moment de open zee op kan varen.
Bouw je eigen ontbijt
Een plek om te relaxen en te onthaasten - The 41 is de perfecte spot om spontaan binnen te lopen voor een lekker ontbijt of een koffietje op het terras na een ochtend strandwandeling.
De ‘Morning Burger’ (een hamburger met ei and champignons) heeft de reputatie je kater te helen. Kom je binnenwandelen met een rommelende maag, ga dan voor de ‘build-your-own’ omelet, of Build Your Own Breakfast. Je kiest 8 ingrediënten om het ideale ontbijt voor jezelf samen te stellen. Super handig als jijzelf of je kinderen lastige eters zijn.
Biltong en vijgen of Noorse zalm
The 41 is ook de perfecte locatie voor een lunch of lekker tapas met cocktails in de namiddag.
Gilles houdt vooral van de lichtere maaltijden op hun menu zoals de Kingklip; een boterzachte vis geserveerd met huisgemaakte aardappelpuree. Als je liever zalm eet in plaats van witvis, kies dan voor de Noorse zalm met een zoete aardappel ‘skordalia’ (een traditioneel Griekse dip), spinazie pesto en bloemkool. Een populair -en heel Zuid Afrikaans- gerecht is hun biltong salade, met een perfecte balans van smaken dankzij de kaas, biltong en vijgen.
Zuid Afrika met een internationale flair
‘s Avonds verandert The 41 in een wat romantischer plek, met kaarsen en rustigere muziek. Op speciale gelegenheden schuiven ze echter ook wel de tafels aan de kant, huren een dj in en creëren een heuse dansvloer.
The 41 is geobsedeerd met het vinden van de beste lokale producten die ze op een Mediterraanse wijze kunnen bereiden. De springbok steak wordt bijvoorbeeld geserveerd met een zachte abrikozen/rooibos jam. “In Europa serveren we wild vaak met bessen of iets zoets om de smaken in balans te krijgen,” zegt Gilles.
Er zijn ook lokale unieke gerechten, zoals de best-selling struisvogelbiefstuk, geserveerd met chakalaka en pap. Pap is niet de pap zoals wij die kennen, maar een maismeel puree, traditioneel gegeten in heel Zuid Afrika. “Dit is een heel populair gerecht bij internationale toeristen.” Andere toppers zijn de kreeft en oesters, en hun ‘The 41 Burger’; waar de hamburger is gemixt met kaas.
Cocktails zijn serieuze business
“Cocktails zijn erg belangrijk bij The 41,” zegt Gilles. En het bewijs vind je in het glas. Hun eigen ‘mixologist’ brouwt de best gebalanceerde smaken in hun favoriete cocktails. Verwacht dan ook uitgebreide recepten, zoals de frisse ‘Blooming Protea’ (Whitley Neill protea en hibiscus gin, bessen en tonic).
“De ‘Deep Throat’ is ook erg populair, onze pittige cocktail waar mensen altijd een beetje van gaan blozen als ze hem bestellen. Wat ik dan weer heel erg grappig vind,” lacht Gilles. Ook houden ze de bar vernieuwend, met twee verschillende cocktail menu’s per jaar, zo is er dus altijd een nieuw drankje om uit te proberen.
Dagelijkse cocktail aanbieding
Als je liever een mojito, Long Island iced tea of Aperol Spritz drinkt, kan je hier elke dag tussen 15.00u en 17.00u je hart ophalen; alle klassieke cocktails zijn dan halve prijs.
Reserveer een tafeltje
Bel The 41 op +27 (0)21 437 0558 of e-mail info@the41.co.za.
TIP: Voel je niet schuldig over rietjes in je glas, ze gebruiken enkel biologisch afbreekbaar materiaal.
PLUS: The 41 vaart met trots de regenboog vlag, iedereen is hier welkom.
Our team’s tip-off: 50% off cottage ...
Completely private cottages with splash pools, hot tubs and more
Get over the midweek hump with a ...
Easy spot for team building, midweek date night, & more
Cape Town accommodation special for a ...
20% off, free breakfast, access to rooftop pool
Reasons to have lunch at mischu
Where else in Sea Point can you have lunch for under R100?
Team building, stylish conferencing & ...
Ultimate work-play-and-stay hub, Trail’s End
The hidden seaside bistro on the ...
Sushi calamari, miso sirloin & rice krispies milkshakes
You can get breakfast and coffee with the R99 brunch special
Cape Town’s very own cannabis club, ...
Now with over 90 strains of weed and The Serenity Room
Best day ever? Monster Mountain ...
Scootours Banhoek has scooters, vine bikes and archery
Reasons to visit this beach-side family ...
Ramen by the sea, a build-your-own waffle bar & 5 more
This boutique 5-star hotel offers ...
The signature Palm Journey includes a 3-course lunch