Extreme activiteiten op Tafelberg in Kaapstad | Vakantie Zuid Afrika

Avontuurlijke activiteiten op de Tafelberg

Voor degenen die net iets spannenders willen dan'gewoon' de Tafelberg in Kaapstad beklimmen

Het beklimmen van de Tafelberg staat op vrijwel ieders lijstje die Kaapstad bezoekt. De dapperen gaan te voet naar boven, de rest laat zich massaal op de top droppen door de kabelbaan, die zo'n 840 personen per uur naar boven (of naar beneden) kan brengen.

De Tafelberg op lopen is natuurlijk hartstikke leuk, maar er zijn nog een hoop andere manieren om te genieten van de berg. Met zijn 1085 meters in de hoogte en 3000 meters in de breedte biedt de Tafelberg meer dan genoeg plaats om hele toffe dingen te doen. Kun jij je wel vinden in het motto living on the edge? Deze activiteiten op de Tafelberg laten je hart gegarandeerd sneller slaan.

1. Bergbeklimmen op de Tafelberg
Naast wandelen is ook bergbeklimmen op de Tafelberg erg populair, zowel onder toeristen als onder locals. De populairste locaties om te bergbeklimmen bevinden zich op de rotsen onder het upper cable station. Omdat de Tafelberg een monument is, is alleen traditioneel bergbeklimmen toegestaan. Dat wil zeggen dat er alleen gebruik mag worden gemaakt van verplaatsbaar materiaal, er mag niets permanent op de bergflank achterblijven.

Er zijn verschillende organisaties die bergklimtochten op de Tafelberg en op andere bergen in de omgeving organiseren. Zij bieden klimtochten voor zowel beginners als ervaren klimmers. Je kunt ervoor kiezen om een halve of een hele dag te gaan klimmen. Een halve dag klimmen kost ongeveer R1800, voor een hele dag betaal je rond de R2500.

Rock Climbing Table Mountain
Honderden meters boven de grond, en dan maar hopen dat je goed vast zit. Foto: Shaen Adey.

2. Mountainbiken rondom de Tafelberg (niet erop)
Voor degenen die niet zo van wandelen of klimmen houden: mountainbiken op de Tafelberg is ook een mogelijkheid. Mountainbikers met enige ervaring kunnen zelf een route volgen, Table Mountain Bikers heeft een mooi overzicht van de verschillende mountainbikeroutes op de Tafelberg. Heb je weinig ervaring maar lijkt het je toch tof om het een keer te proberen? Voor guided mountainbike tours kun je ook bij een aantal verschillende organisaties in de stad terecht. Aanrader: eendaagse tour van de Tafelberg naar Cape Point. Die kost je ongeveer R1800.

Mountain biking
Goed voor je beenspieren!

3. Abseiling van de Tafelberg
De daredevils onder ons kunnen ervoor kiezen om te abseilen vanaf de top van de Tafelberg. Laat je aan een touw naar beneden zakken van de ruim 1000 meter hoge berg, met uitzicht op de Moederstad, Lion's Head, Signal Hill en Devil's Peak. Als je om je heen en naar beneden durft te kijken, tenminste. Er worden elke dag abseilings georganiseerd vanaf de Tafelberg, tussen 10.00 en 15.00u, afhankelijk van het weer.

Abseiling Table Mountain

Je bent in elk geval sneller beneden dan wanneer je wandelt

4. Paragliding vanaf de Tafelberg
Oké, hiervoor moet je wel even doorrijden naar Lion's Head of Signal Hill, maar we vonden het toch de moeite waard om paragliding op te nemen in het lijstje. Je hebt namelijk echt een fantastisch uitzicht op de Tafelberg als je gaat paragliden. Ervaring is geen vereiste, je vliegt samen met de instructeur die al het werk voor je doet, het enige wat jij hoeft te doen is genieten van het uitzicht! Meer weten? Lees ons artikel over paragliden in Kaapstad.

Paragliding


"I believe I can flyyyyy!"


Lees vooral ook:
- Mooie wandelroutes om de Tafelberg te beklimmen
- Handige veiligheidstips voor je de Tafelberg op gaat
- 16 x dingen die je nog niet wist over de Tafelberg in Kaapstad

Door Ninih Vang

Volg KaapstadMagazine.nl voor meer nieuwtjes en informatie uit Kaapstad. Schrijf je daarnaast in voor onze (gratis) maandelijkse nieuwsbrief, like ons op Facebook en volg ons via Twitter. Mooie foto's van de Moederstad posten we dagelijks op Instagram.

TRIVIA

image description

WeerStage lopen in Zuid-AfrikaReistipsTuinrouteBlogs uit Zuid-Afrika