Holiday Inn Cape Town, 4 sterren accommodatie Kaapstad | Vakantie Kaapstad

Accommodatie in Kaapstad voor ‘urbanites’

Centrum der centrum van de Moederstad: Holiday Inn Cape Town

In Kaapstad zijn er een paar gebouwen en plekken van iconische omvang. Dat heeft niet altijd te maken met de historische oorsprong ervan (Castle of Good Hope), geografisch bepalend aangezicht (de Tafelberg), de aantrekkingskracht der natuurwetten (de Atlantische Oceaan), maar puur met een simpel meetbaar gegeven als hoogte. En dan kom je – na het beroemde Absa gebouw – al snel bij het evenzo imposante Holiday Inn Cape Town in het centrum van Kaapstad.

(Last update februari 2018) 

Onze Amerikaanse collega Stephanie omschreef haar verblijf in dit 4-sterren hotel in Kaapstad redelijk treffend. In haar woorden: “Ik woon al vijf jaar in Kaapstad, maar ik ben maar één keer echt in de stad wakker geworden. En dat was toen ik in het Strand Tower Hotel (heet sinds januari 2018 het Holiday Inn Cape Town) sliep.” Geestig. “Ik voelde me zelden zo kosmopolitisch,” voegt ze daar glimlachend aan toe. Ach ja, het meisje komt uit een klein gehucht in de Verenigde Staten. Dan is een urban hotel als het Holiday Inn Cape Town wel heel immens stedelijk...

Maar laat er vooral geen misverstand over bestaan: Kaapstad ís kosmopolitisch. Misschien heb je dat wat minder door als je tijdens je vakantie in Kaapstad overnacht aan de golven van de zee in Sea Point of in het rustieke Gardens. Maar hier in het Holiday Inn Cape Town sta je recht in het keiharde midden van de wereldstad Kaapstad.

Een stukje geschiedenis: Strand Street, de straat waaraan het Holiday Inn Cape Town gelegen is, dankt haar naam aan het feit dat vroeger het strand tot dit punt reikte. Het waren de ijverige Nederlandse VOC-ers die commercieel baat hadden bij de nodige drooglegging, dat het strand kustmatig enkele honderden meters verderop geplaatst werd. En hoewel vandaag de dag dus het strand zo’n 500 meter verderop ligt, is de straatnaam ‘Strand Street’ lang in ere gebleven, maar is het sinds januari 2018 een franchise en heet het nu Holiday Inn Cape Town. Alsnog atijd leuk om te weten.Van kantoorpand tot 4-sterren hotel
Het Holiday Inn Cape Town is een luxe 4-sterren hotel en hoewel van buiten niet het fraaiste pand dat je ooit gezien hebt, van binnen des te meer. De niet al te estethische buitenkant heeft alles te maken met de voorgaande bestemming van het pand: een kantoorpand. Probeer maar eens een saai kantoorpand aan de buitenkant om te toveren tot een smaakvol, luxe hotel – dat is nou eenmaal niet makkelijk. Heel poëtisch kunnen we zeggen dat de schoonheid van de stad eromheen, het pand als een mooi schilderij aanvult. Want dat design een grote rol gespeeld heeft in de inrichting van het mooie hotel, zoveel is duidelijk.

Dat schilderij, dus. Vanuit het raam van onze kamer op de elfde (!) verdieping zien we aan de ene kant de Tafelberg, en aan de andere de zee. Er tussenin, sprookjesachtig goed geschilderd, pronkt Lion’s Head. Vooral ’s avonds en ’s morgens maakt het voor een prachtig plaatje. Eigenlijk ’s middags ook, maar dat terzijde.

Ruim en riant
Dit grote 4-sterren hotel in het centrum van Kaapstad is groot, in de zin dat het enorm veel kamers heeft. Maar liefst 242 en-suite rooms (met king size of twin bedden) zijn te vinden op de in totaal 17 verdiepingen van het hotel. Waar het in dit soort grote hotels nog wel eens een komen en gaan van grote groepen, maar dat is gelukkig niet het geval in dit hotel. Althans, grote(re) groepen zijn meer dan welkom, maar niet zodanig dat ze de individuele reiziger of kleine gezinnen in de ontbijtzaal overschreeuwen (en het buffet leegeten). Ook leuk is dat elke kamer een mooi uitzicht heeft, hoewel misschien niet allemaal zo lucky als wij in onze deluxe kamer waren met onze 180 graden view. Plus airconditioning, Wi-Fi (tegen betaling), DStv en 24 uur room-service. En nog meer. En nog een beetje meer. Het zal je aan weinig ontbreken in dit hotel, daar zorgen ze wel voor.De eerder genoemde ‘deluxe’ kamers hebben naast al die faciliteiten ook nog net dat beetje extra te bieden, waaronder gratis WiFi, een apart bad en douche in de badkamers, badjassen en volledige toegang tot de Executive Lounge. En dus dat iets meer panoramische uitzicht dan de ‘gewone’ kamers, aangezien alle luxe kamers op de bovenste verdiepingen van het hotel zijn.

Tenslotte de reden waaraan dit hotel onze kwalificatie ‘voor urbanites’ te danken heeft: de locatie. Gelegen op de hoek van Strand en Loop Street is dit zo ongeveer het meest centrale hotel in Kaapstad dat je zult vinden. Vrijwel alles is op loopafstand (het centrum, Long Street, de Waterfront, het Cape Town Stadium, het CTICC conventiecentrum, de Bo-Kaap wijk, de Waterkant – alles!), hoogstens voor een bezoek aan Camps Bay of de Tafelberg ben je aangewezen op een alternatieve manier van vervoer. Er zijn weinig leukere manieren om Kaapstad te ontdekken dan te voet, en het Strand Tower Hotel geeft je daartoe werkelijk alle mogelijkheid! En als laatste uitsmijter: de nieuwe Kaapse buslijn – de MyCiti bus – stopt voor de deur van het hotel, net als de populaire Hop on Hop off sightseeing bus maar liefst twee haltes op steenworp afstand van het hotel heeft!

Andere hotels in Kaapstad die wij van harte aanbevelen zijn The Lady Hamilton Hotel in Gardens, of een ander mooi hotel in het centrum van Kaapstad; The Fountain Hotel & Suites.

Meer informatie over reizen naar Kaapstad en Zuid-Afrika vind je in onze sectie ‘Vakantie in Zuid-Afrika’. Met allerhande tips over goedkope reizen in en rond Zuid-Afrika, vliegtickets en de leukste accommodatie in Kaapstad en omgeving.

Blijf KaapstadMagazine.nl in de gaten houden voor nieuws over horeca en accommodatie in Kaapstad, en al het andere nieuws uit de mooiste stad van Zuid-Afrika! Ook via Twitter en Facebook.

 

TRIVIA

image description

WeerStage lopen in Zuid-AfrikaReistipsTuinrouteBlogs uit Zuid-Afrika