Sporten Kaapstad | Sportverenigingen Kaapstad

Sportverenigingen in Kaapstad

 Beoefen je sport naar keuze in Zuid-Afrika

Als je na een succesvolle vakantie in Zuid-Afrika besluit je voor langere tijd in Kaapstad te vestigen, zul je een aantal Nederlandse tradities moeten opgeven. Je zaterdagse voetbalpot met vrienden, op dinsdag een balletje slaan tegen je collega op de tennisbaan, de oergezellige zondag op de hockeyclub en je dagelijkse baantjes in het plaatselijke zwembad.

Geen paniek - er is in Kaapstad op sportief gebied genoeg te doen. Er zijn sportscholen, sportverenigingen, openbare sportvelden en vriendenteams waar je je als nieuwkomer in de stad meteen bij kunt aansluiten. Het is altijd alleen even zoeken. Daarom heeft KaapstadMagazine.nl de populairste sporten en waar je dat kunt doen op een rij gezet.

Voetballen in Kaapstad
Het is een groot voordeel voor de Nederlandse voetballiefhebber dat voetbal in Zuid-Afrika (onder de zwarte bevolking) ook mateloos populair is.

Op verschillende locaties in de stad vind je kleine voetbalveldjes in een ‘kooi’ waar 5 tegen 5 wedstrijden worden gespeeld die 40 minuten duren. Het is mogelijk om je in je eentje op te geven, of als team.

De kans bestaat dat je tegen een bij elkaar geraapt vriendenteam op All Stars komt te spelen, of juist tegen een gemotiveerd en bijzonder goed team uit de townships.  Maar of je nu met 15-0 zoek gespeeld wordt, of met 3-1 wint, je hebt je portie beweging in ieder geval weer binnen.

Contact
Contactpersoon Ian Taylor
071 113 5149
ian@5v5.co.za
http://www.5v5.co.za/

Wil je het wat professioneler aanpakken en in een echte voetbalcompetitie in Kaapstad meespelen? De volgende voetbalvereniging in Kaapstad is onderdeel van een christelijke voetbalcompetitie, en heeft vooral zwarte locals als leden.

De club heeft zowel een jongerencompetitie als een volwassenencompetitie, en omdat het hier een christelijke organisatie betreft is contributie betalen niet nodig. Zie het als een leuke manier om je met de locals te mengen.

Contact
Helderberg Christian Sports League
contactpersoon: Vida Arnolds
e-mail: vida@privatactus.co.za
tel: 072 937 6768

Tennisbanen in Kaapstad
Tennissers hoeven zich geen zorgen te maken, want ook in Kaapstad zijn er voldoende tennisbanen.

In de wijk Sea Point bijvoorbeeld heb je de Sea Point Tennisclub. Hier kun je zonder lidmaatschap voor R50 (ongeveer 5 euro) per uur een baan huren en in de avonduren heb je voor R80 een verlichte baan

Contact
Portman Road Bantry Bay
+ 27 21 439 2169
http://www.seapointtennis.com/

Maar ook in de wijk Gardens vind je meerdere tennisclubs, waar je zowel lid kunt worden, als gewoon soms de baan huren. Prijzen varieren van R20 per baan, of R20 per persoon. Een van de mooiste tennisclubs vind je aan Hof Street, waarbij je tennist met de Tafelberg in je rug. Lid worden van deze club kan ook, en elk weekend spelen ze competitie.

Contact

Contactpersoon: Gavin Jephta
072 582 9011
De Waal Tennis Park
Molteno Road
Gardens, Cape Town

Hockeyvereniging in Kaapstad
Qua teamsporten is hockey een van de populairste in Nederland. Gelukkig geniet hockey ook in Kaapstad veel populariteit. Helaas is het bijna onmogelijk om als Nederlander hockey te spelen in Kaapstad, tenzij je naar een universiteit in Kaapstad gaat en voor het universiteitsteam kunt spelen.

Daarom is het zo fijn dat Nederlanders in Kaapstad zelf initiatief tonen.  Men neme de Nederlandse Hockey en Tennis Club te Kaapstad. Een door Nederlanders in Kaapstad zelf opgezette hockeyvereniging. Maar wie een strak georganiseerde hockeycompetitie verwacht komt bedrogen uit.

Het betreft  hier namelijk een vereniging die samenkomt om sociale redenen. En om te hockeyen natuurlijk. Een keer in de twee weken komen ze op zondag middag tussen 4 en 6 bijeen, op de WCCP (Western Province Cricket Club) om tegen lokale hockeyteams te spelen. Na afloop is er een gelegenheid om te braaien en drinken.

Wil je ook hockeyen in Kaapstad? Aanmelden kan via de website of neem contact op met de voorzitter Pieter Smits van Waesberghe.

Contact
Contactpersoon: Pieter Smits van Waesberghe.
http://www.nhtc.co.za/
+27 (72) 2943777
pieter@thefactory.co.za

Hardlopen in Kaapstad
Er is bijna geen mooiere omgeving om te hardlopen dan langs de kustlijn van Kaapstad. Ren tijdens zonsondergang, of nog beter, ’s ochtends vroeg nog voor de Kaapstedelingen zelf goed en wel wakker zijn.

Hoewel veel mensen ervoor kiezen om alleen te rennen, is het ook mogelijk om het in groepsverband te doen. Atlantic Athletic organiseert bijna elke dag verschillende hardlooproutes die in een groep wordt gelopen. Ren op maandagavond de Tafelberg op en op zaterdagochtend door Sea Point en Camps Bay.

Contact
Contactpersoon Sue Ullyett
021-6710527
http://www.atlanticathletic.co.za/

Rugby spelen in Kaapstad
Veel Nederlandse mannen denken erover om rugby te gaan spelen in Kaapstad. Eenmaal aangekomen in Kaapstad komen ze daar vaak op terug. Zuid-Afrikaanse mannen zijn namelijk groot. Erg groot. En sterk. Erg sterk. En een bodycheck ziet er in het echt toch echt iets imposanter uit dan op de televisie.

En net als bij hockey geldt, dat het moeilijk is om je bij een rugbyclub in Kaapstad aan te sluiten, als je niet naar een universiteit in Kaapstad gaat. Een leuke oplossing zijn de Shabeen Boys. Voor R100 (10 euro) ben je al lid van de vereniging, en voor slechts R250 mag je aan wedstrijden meespelen.  De club is toegankelijk voor iedereen die boven de 18 is, en nieuwe leden zijn altijd welkom.

Contact
info@shebeenboys.co.za
http://www.shebeenboys.co.za
0795192799

Cricket spelen in Kaapstad
Wil je graag cricket spelen in Kaapstad, maar je hebt geen team of geen idee van welke cricketclub in Kaapstad je lid moet worden? Dan is de Western Province Cricket Club (dat is ook waar de Nederlandse hockey vereniging in Kaapstad bijeenkomt) misschien wat voor jou.

Om je aan te melden heb je echter wel twee aanbevelingsbrieven nodig van twee leden WPCC-leden die minimaal 3 jaar lid zijn van de cricketclub. Ken je geen leden van de WPCC, dan volstaat een motivatiebrief of een aanbevelingsbrief van de cricketvereniging waar je in Nederland lid van was ook.

Contact
Contactpersoon: Tracey
021 657 3334
146 Campground Road, Newlands
members@wpcc.co.za
http://www.wpcc.co.za

Wil je meer opties voor cricketclubs in de omgeving van Kaapstad? Meldt je aan op www.lastmanstanding.com, en geef aan dat je op zoek bent naar een cricketvereniging in Zuid-Afrika, in de omgeving van Kaapstad en dan gaan zij voor je op zoek naar een cricketteam in Kaapstad.

Zwembaden in Kaapstad
Kaapstad heeft een van de mooiste buitenzwembaden ter wereld. In de wijk Sea Point vind je aan de boulevard een Olympisch zwembad met uitzicht op zee. Overdag is zwembad in Sea Point het niet echt geschikt voor baantjes trekken, omdat het ook een gezinszwembad is.

Als je er echter voor zorgt dat je op tijd aanwezig bent (dat wil zeggen, voordat de rest aanwezig is) is het een ideaal zwembad in Kaapstad om aan je conditie te werken. Een nadeel: het water is erg koud. Haal daar dan maar gelijk je voordeel uit door hard te moeten zwemmen om het weer warm te krijgen.

Openingstijden
Winter (17 april – 10 oktober): 8.30u – 17.00u
Zomer (10 oktober – 16 april): 07.00u – 19.00u

Contact
Sea Point Pavillion
Beach Road, Sea Point
Tel: +2721 434 3341

Is de kou van een buitenzwembad niet aan jou besteed? Dan hebben wij voor jou de oplossing. Op de populaire winkelstraat Long Street  zit namelijk een verborgen zwemparadijs. Het betreft hier een Turks Stoombad, dat uitstekend dient voor baantjes trekken. Op drukke tijden zal het misschien wat slalom technieken vergen om andere gasten te ontwijken, maar ook hier geldt: wees er vroeg bij, dan heb je het bad voor jou alleen.

Contact
Long Street Swimming Pool & Turkish Bath
Hoek Upper Long Street en Orange Street
+27 (0)21 400 3302

Boxen in Kaapstad
Kaapstad is een van de gevaarlijkste steden ter wereld. Althans, als je de berichtgeving in de media af en toe moet geloven. Wij vinden het dreigende gevaar op elke straathoek persoonlijk wel mee vallen. Maar omdat een beetje zelfverdediginglessen nooit kwaad kunnen, is boxen een leuke manier om zowel je conditie, als je zelfvertrouwen wat op te krikken.

Een leuke, no nonsense boksschool in Kaapstad is East City Boxing. Abonnementen bij East City Boxing zijn verkrijgbaar per maand. Als je je niet voor een hele maand wil vastleggen kun je ook een drop-in tarief per les betalen, maar dat valt aan het eind van de maand natuurlijk duurder uit.

Zo kun je voor R400 per maand ongelimiteerd elke dag deelnemen aan bokslessen (die 4 keer per dag worden gegeven), of voor R180 per maand ongelimiteerd de speciale fitnesslessen volgen. Die kun je elke dag 2 keer volgen (1 keer ’s morgens, 1 keer ’s avonds).

Een drop in class kost je R75 per les. Ook private sessions zijn mogelijk, zowel eenmalig (drop in) als in de vorm van een tienrittenkaart.

Contact
East City Boxing School
104 Harrington Street,  Cape Town
+27 (0)21 - 4615957
www.eastcityboxing.co.za.

Wil je meer informatie over sport in Kaapstad? Wij hebben alle informatie over de Zuid-Afrikaanse rugbycompetitie, de rugbyspelregels in Zuid-Afrika, de trots van Kaapstad, voetbalclub Ajax Cape Town.

Ook hebben wij een overzicht van de beste golfbanen in Kaapstad, de beste yogastudio’s in Kaapstad, een overzicht van sportscholen in Kaapstad, of probeer de nieuwste sportrage in Kaapstad: Bodytec.

Voor meer informatie over sporten in Kaapstad kan je je nu abonneren op onze gratis nieuwsbrief en volg ons op Facebook of via Twitter.

 

Afrikaanse taal leuke woordenAfrikaans is lekker: 100 x de leukste ...

’n Flerrie, marmotjie en een suurknol: wat het betekent lees je in dit ...

TRIVIA

image description

WeerStage lopen in Zuid-AfrikaReistipsTuinrouteBlogs uit Zuid-Afrika