7 lokaal gemaakte souvenirs uit Kaapstad die in je koffer passen

CapeTownMagazine.com

Het perfecte souvenir uit Kaapstad voor iedereen (zelfs ...

For Moments of Joy. Follow our social channels
for useful news, daily local champions
 
072 350 2062
Ideas Cartel, The Old Foundry, 1 Sand Hill Road, Green Point
www.capetownmagazine.com/subscribe
now@capetownmagazine.com
CapeTownMag
CapeTownMagazine.com
capetownmag

Het perfecte souvenir uit Kaapstad voor iedereen (zelfs voor je hond)

Past makkelijk in je baggage, helemaal uniek en super ‘Kaapstad’

Kaapstad is een creatieve en culturele smeltkroes die een diepe indruk zal achterlaten in je hart. Dat wil je natuurlijk delen met de mensen thuis. Maar hoe vind je nou het beste souvenir? Unieke, één-in-zijn-soort cadeautjes die zelfs de Kaapse locals met trots zouden dragen, hier gemaakt –niet ergens in een fabriek ver weg- die ouders, geliefden en zelfs je hond graag zouden krijgen van je. Wij hebben 7 schatten gevonden die jouw beste ervaringen in Kaapstad levendig houden.

Wist je dat?
Wij geven een van deze souvenirs weg (en soms zelfs meer dan een) elke dag, zeven dagen lang. Doe elke dag mee om kans te maken op deze prijs en maak ook nog eens kans op de grand prize; alle 7 geweldige cadeautjes op deze lijst. Meld je aan via de Engelse CapeTownMagazine.com Facebook page.

Een iconisch Kaaps juweel
De Tafelberg is de iconische beschermengel van Kaapstad, net zo geliefd bij de bewoners van de stad als bij de toeristen. Zelfs de meest stoïcijnse Kaapstedeling voelt een vlinder in de buik bij het zien van die vlakke top van de berg vanuit welk raam dan ook. Nou past die hele berg natuurlijk niet in je baggage, maar Shimansky’s Table Mountain Ring Collection is de perfecte manier om deze berg toch met je mee te kunnen dragen. De ring is beschikbaar in verschillende edelmetalen en stijlen; van een elegante ring bezet met diamanten in rose goud, tot een simpele zilveren ring en zo’n beetje alles daartussenin.


Bekijk de Table Mountain Collection, de Shimansky website, en check ze op Instagram

Waarom wij er dol op zijn: Of het nou je eerste reis naar Kaapstad is, of je hebt de liefde van je leven ten huwelijk gevraagd op deze berg, deze wereldwijze ring staat voor alles wat jou met Kaapstad verbindt. Wij vinden het heerlijk dat je door het dragen van de ring je elke dag kunt herinneren wat een speciale tijd je hier hebt gehad. 
Prijs: R980- R9950
Waar: Shimansky showroom. Hier huist ook het Cape Diamond Museum waar je alles leert over de 3 miljard jaar durende reis die een diamant aflegt voor ‘ie aan jouw vinger belandt.

Hef het glas op de Mother City
Maak indruk op je wijnliefhebbende vrienden met een fles wijn waar een verhaal achter schuilt. Jane Austen schreef al over ‘de helende krachten voor een teleurgesteld hart’. Charles Dickens verhaalt over ‘de steun die je vindt in een glas Constantia en een huisgebakken koekje’. En de roddel gaat dat het glas met het dodelijk gif dat Napolean kreeg tijdens zijn verbanning op St Helena deze iconische wijn bevatte. We hebben het natuurlijk over Klein Constantia’s ‘Vin de Constance’; een zachte, natuurlijk zoetere wijn die net zo oud is als de Kaapse wijnroute.


Check het op Klein Constantia website

Waarom wij er dol op zijn: De amberkleurige wijn paart zich perfect met chocolade, fruit en allerlei decadente versnaperingen. En als je het correct bewaart blijft deze wijn nog jaren goed.
Prijs: Het huidige vintage (oogst uit het jaar 2015) verkoopt voor R1095, de prijs voor het jaar 2016 moet nog bekend gemaakt worden.
Waar: Klein Constantia wijnboerderij. Het is een van de tien estates die samen de Constantia wijnroute vormen. Dus koop een flesje terwijl je op wijnproef avontuur bent.

Proef de Kaapse zomer
Inverroche is ontworpen door Lorna Scott in haar familiehuis in Still Bay; ze gebruikt fynbos – de magische struik die deze craft-gin zo’n specifieke Kaapse complexiteit geeft. Ze wilde “een verhaal vertellen dat ze in een fles kon stoppen, dat op een plank kan staan ergens in de wereld en een verhaal kan vertellen niet alleen over Kaapstad, maar over ons als soort.”, zei ze ooit tijdens aan radio-interview. In Still Bay groeit de fynbos door het kalksteen, wat de drie varianten Inverroche Gins zo’n unieke smaak geeft. De zachte gin kan je op zichzelf drinken, zonder tonic. Maar mocht je toch die perfecte G&T willen maken heeft Lorna nog wel een tip; één deel gin, drie delen tonic, veel ijs en nooit een schijfje citroen, enkel een reepje citroenschil.

Zie meer op de Inverroche website

En we kunnen het natuurlijk niet over fynbos hebben zonder die andere Kaapse struik te noemen die werelberoemd is; rooibos. Het groeit in het wild op maar één plek ter wereld, en dat zijn de heuvels buiten Kaapstad. Boeren over de hele wereld hebben geprobeerd roooibos te planten, maar de struiken overleefden het nergens. Rooibos is zo local als maar zijn kan, en –net als jij- heeft geen zin hier weg te gaan. Je kan natuurlijk wel een paar theezakjes biologische rooibos mee naar huis nemen, wij raden het merk BOS aan.

Waarom wij er dol op zijn: Kaapstedelingen zijn erg trots op hun fynbos met de kruidige geur en verassende smaken. Het herinnert ze aan thuis, en dat gevoel kan jij ook opwekken met het beste souvenir
Prijs: Inverroche Gin vanaf R370-R420, BOS theezakjes zijn R72
Waar: BOS theezakjes worden verkocht in de meeste grote supermarken, dus zijn gemakkelijk nog even in de koffer te stoppen op je laatste dag in Kaapstad. Inverroche Gin vindt je ook in alle slijterijen, al raden we zeker aan om de korte tocht naar Still Bay te ondernemen en de distillerderij te bezoeken en zelfs je eigen gin te stoken.

Die gezonde gloed, Kaapstad stijl
Als we het hebben over lokale beauty producten is het moeilijk om er maar eentje te kiezen, we bieden je er dus twee aan; Charlote Rhys en Hey Gorgeous.
Hey Gorgeous, met haar trendy en mooie verpakkingen, is het ideale cadeautje. Het Vitamin C Serum bouwt je collageen op, doet zonschade teniet en vergroot de elasticiteit in je gezicht. Maar als iemand ernaar vraagt; dan komt die gezonde gloed natuurlijk van de heerlijke Kaapse zeelucht.

Check vooral ook hun website

Charlotte Rhys staat bovenaan de favorieten sinds hun opening in 1999. Alles wordt in Kaapstad geproduceerd; het begon met een enkel product; de Eau de Linge. Dit is een spray die je gebruikt tijdens het strijken, om je wasgoed die heerlijke frisse geur te geven.
Nu zijn wij fan van de Rejuvenate Gift Set, met een body scrub, crème en zeep. Het is het soort souvenir dat je familie en vrienden zeker zullen waarderen en met liefde gebruiken.

 

Waarom wij er dol op zijn: zowel Hey Gorgeous als Charlotte Rhys maken diervriendelijke, biologische en echt Kaapse producten. Ze hebben beiden ook een lijn voor mannen beauty.
Prijs: Hey Gorgeous Vitamin C Serum is R330; Charlotte Rhys gift set is R625.
Waar: Het gave aan beiden producten is dat je ze lekker online kunt kopen, dus vergooi je tijd niet door alle winkels af te struinen en neem toch een fijn cadeautje mee naar huis.

Vergeet de kinderen niet (of de huisdieren)
Peta Becker startte ‘Projekt’ om werk te geven aan de vrouwen uit haar buurt Hout Bay. Ze werkt met 25 vrouwen die allemaal unieke, toffe en bijzondere design speelgoed maken. Denk aan de ‘Gentle Monkey’ (perfect cadeautje voor de kinderen) en de populaire crochet cactussen.
“Dit schitterende handgemaakte speelgoed laat zien wat wij in Kaapstad belangrijk vinden; duurzaamheid, creativiteit en lokaal talent”, zegt Peta.

Zie meer op Projekt’s Instagram

Chommies’ verhaal komt zo uit een romantische film; op een markt in Kaapstad ontmoetten twee honden elkaar, Hiker en Ringo, en werden direct beste vrienden. Hun baasjes, Nathalie Klijn en Zac Rusagara keken elkaar ook in de ogen en vandaag de dag zijn ze niet alleen een romantisch stel, maar ook de eigenaren van Chommies. Hun hondenriemen en halsbanden zijn super uniek en springen flink in het oog. Wie weet spot iemand op jouw lokale markt jouw unieke hondenriem wel en ontmoet je -net als deze vier- de liefde van je leven?


Check de Chommies website

Waarom wij er dol op zijn:  Beide cadeautjes zijn compleet anders dan je ooit eerder hebt gezien. Ze zijn super-lokaal, handgemaakt en gewoon super schattig voor je kleintje thuis (mens/hond).
Prijs: Chommies’ riem en halsband set is R1,450 en the Gentle Monkey van Projekt variëren tussen de R195- R310.
Waar: Chommies’ hele assortiment kan je online bestellen. Projekt’s Gentle Monkeys zijn exclusief te koop bij de Zeitz MOCAA souvenirwinkel, dus vergaap je ook aan Afrika’s beste kunst terwijl je hier langs gaat.

Blijf cool, drink water
Carrol Boyes startte haar carrière als lerares in de jaren ’80. In 1989, toen 35 jaar oud, nam ze ontslag om haar droom te volgen en kunstenares te worden. Ze begon met het maken van sieraden uit klei in haar Hout Bay huis. De eerste sieraden werden verkocht op Green Market Square, en vanaf daar ging het snel bergopwaarts. In 1992 had ze maar liefste twee fabrieken. Carrol overleed helaas in 2019, maar haar sieraden leven voort in de schitterende functionele kunst die wordt geproduceerd onder haar naam.
De Carrol Boyes geïsoleerde waterflesjes zijn de tofste manier om lekker koel te blijven. De designs zijn schitterend en stoer, iedereen zal je vragen aar je die fles gevonden hebt. De ideale kans om jouw Kaapstad avontuur weer te herbeleven.


Check vooral ook haar website 

Waarom wij er dol op zijn: niemand houdt van nutteloze cadeautjes die maar stof vergaren ergens achter in een la. Deze flesjes zijn handig, mooi en ze vertellen een verhaal.
Prijs: R445
Waar: Er zijn Carrol Boyes winkels in de meeste winkelcentra, zoals bijvoorbeeld het V&A Waterfront. Ook kan je ze bestellen en worden de flesjes wereldwijd bezorgd.

De echte bewegingsvrijheid
Roal en Lean Boezaart groeiden op in een huis met vier jongens, en hun ouders hadden hun handen vol. “Om enige orde te handhaven,” vertellen de broers op hun website, “introduceerde onze vader een huisregel; ‘Freedom of Movement’”. Dat betekende dat als de jongens hard genoeg hadden gewerkt en hun best hadden gedaan, ze als beloning mochten doen wat ze wilden. In 2013, eenmaal afgestudeerd als burgerlijk ingenieur en registeraccountant, besloten de broers hun eigen lifestyle merk te maken vanuit hun kamer op Stellenbosch Universiteit.
Ze noemden dit Freedom of Movement, naar hun vader’s huisregel. Hun lederen producten zijn zowel robuust en handig als simpelweg erg mooi. Wij zijn verliefd op hun moderne en trendy veldskoenen (een hippe Afrikaans variant schoen).

Waarom wij er dol op zijn: ‘Veldskoens’ zijn zo Zuid-Afrikaans als het maar kan, en deze vertellen een mooie verhaal over familie en avontuur. Ze staan symbool voor Kaapstad’s creatieve brein, en zijn natuurlijk ook nog eens superhip.
Prijs: R2995
Waar: 190 Bree Street, de stad’s tofste straat met winkels en restaurantjes

---

Wil je op de hoogte blijven van al het andere nieuws uit Kaapstad? Schrijf je dan nu in voor onze gratis nieuwsbrief.
Volg en like ons op Twitter ❤ Facebook ❤ Instagram ❤

---

Events In Kaapstad
Mei 2024
ZON MAA DIN WOE DON VRY ZAT
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

Esther Mahlangu, A Retrospective at Iziko MuseumOnce-in-a-lifetime exhibition of Esther ...

On from February to August 2024; 100+ artworks

Cannibisters 2024Cape Town’s very own cannabis club, ...

Now with over 90 strains of weed and The Serenity Room

Off-road adventure at Scootours BanhoekBest day ever? Monster Mountain ...

Scootours Banhoek has scooters, vine bikes and archery

Escape rooms Cape TownPossibly the best escape room in the ...

HintHunt’s Marble is being called “the king of escape rooms”

Mardouw Country HouseHow to have an unforgettable 40th, 50th ...

Private chef and 3-course meals at a 5-suite manor

Woodstock Brewery burgersA brewery with food specials for every ...

Burgers, schnitzels + curry specials at Woodstock Brewery

Palm House spa This grand 5-star hotel has luxury spa ...

Half day package includes 2 hour treatment & 3 course lunch

WeerStage lopen in Zuid-AfrikaReistipsTuinrouteBlogs uit Zuid-Afrika