Weblog Zuid-Afrika | Stage lopen in Kaapstad
WeerStage lopen in Zuid-AfrikaReistipsTuinrouteBlogs uit Zuid-Afrika

'Maar Jeremy, ik wil je zien, snap dat dan'

Warning: wie gek wordt van mijn gezeur over Jeremy Loops stopt NU met lezen

Salwa van der Gaag (22) studeert Journalistiek in Tilburg en loopt van september 2014 tot januari 2015 stage bij KaapstadMagazine.nl in Kaapstad. Volg haar belevenissen in haar blogs vanuit Zuid-Afrika.

Mijn hart schiet in mijn keel. ‘For sure, Salwa…’ Zo begint het bericht dat ik in het scherm van mijn iPhone zie staan. De naam erboven zorgt ervoor dat ik rechtop in mijn stoel schiet en het spontaan vier graden warmer heb. Het is mijn Kaapstad-liefde: Jeremy Loops.

Na iedereen verveeld te hebben met mijn gezeur over deze fijne vriend met gitaar, vond ik het tijd worden voor wat actie. En waarom dan niet mijn stageplek een beetje misbruiken? Mijn bazin is de deur uit dus ik begin vol goede moed te tikken: ‘Hi Jeremy, my name is Salwa and I’m to-tal-ly in love with you. Could I interview you, so I can stare at your face? And maybe touch your guitar?’

Nee hoor, zo ging het niet. Ik heb het beschaafd gehouden en gezegd dat ik hem graag zou willen interviewen voor KaapstadMagazine.nl. En guess what? HE SAID YES. Je kunt je misschien wel voorstellen hoe ik op dat heuglijke moment op mijn stoel zat. Outfitideeën schieten door mijn hoofd. Dat witte jurkje misschien, of die rode top. Oh, wat doe ik raar, dat wordt een nieuwe outfit aanschaffen natuurlijk. Duh-uh.

Terwijl ik berichten aan het uitwisselen ben met mijn Jeremy kijk ik smalend naar collega-stagiair Bobby. Hij deelt mijn liefde en hij gunt me dit geluk totaal niet - zo kan ik van zijn gezicht aflezen. Daar heb ik overigens zijn gezicht helemaal niet voor nodig: ‘Als je me niet meeneemt, brand ik je huis af,’ is een kleine greep uit de berichten die hij me stuurt.

Enfin, mijn berichtenuitwisseling met Jeremy verloopt eerst niet helemaal als gepland. Hij vult namelijk graag mijn interviewformulier in, schrijft hij. Maar ho even, dat is niet de bedoeling Jeremy, ik wil je zien, begrijp dat dan. Maar Jeremy heeft het nogal druk, lees ik. Hij is op tournee. Uiteraard heb ik daar alle begrip voor, maar na nog een paar berichtjes heen en weer krijg ik mijn zin. Want heel toevallig (inderdaad stomtoevallig ja) ga ik volgende maand naar een van zijn optredens. ‘Salwa, (geen idee waarom, maar hij begint elk nieuw bericht met mijn naam) we can do the interview at Rock For Unity Fest. Cool?’ Oh yes Jeremy, dat is totally cool.

En voor mensen die mijn blijdschap willen verpesten: Ja, hij reageerde echt zelf en niet zijn management. Dit weet ik omdat hij zijn eigen Facebook bijhoudt, hij zijn eerste berichtje afsloot met een ‘J’ en hij me uitlegde dat hij zijn assistent zou vragen om te kijken of hij binnenkort tijd voor me had. 

Mochten jullie nog outfitideeën hebben - alle tips zijn welkom. Of vragen die je hem zou willen stellen? Dito. Ik kom voorlopig even niet verder dan: Will you marry me?

Kijk hier voor meer blogs vanuit Zuid-Afrika. Of wil je zelf stage lopen in Kaapstad? Stuur dan een mailje naar info@4exchange.nl

Voor meer informatie over Zuid-Afrika en Kaapstad schrijf je je in voor onze nieuwsbrief en volg je ons op Twitter en Facebook. Mooie foto’s van Kaapstad posten we regelmatig op Instagram en Pinterest.  

TRIVIA

image description