Run Cape Town Tours | Rennen Kaapstad & Bijzondere excursies Zuid-Afrika

Rennend Kaapstad ontdekken met Run Cape Town

Sportievelingen die op vakantie naar Kaapstad komen, opgelet!

“Als je naar links kijkt zie je Robbeneiland liggen, het eiland waar Zuid-Afrika’s oud-president Nelson Mandela jarenlang gevangen zat,”  vertelt gids Philippa Jephson.  We staan even stil, terwijl ze meer vertelt over de geschiedenis van Apartheid, het eiland en Zuid-Afrika. Een slokje water, en vooruit! Het is een stralende dag in en we hebben nog een luttele 10km te gaan om de rest van Kaapstad te ontdekken.

Sightseeing in een stad die je nog niet kent – is er iets leuker dan dat? Natuurlijk kun je de bekende rode hop on hop off bus nemen; die neemt je in een rap tempo langs alle must-see bezienswaardigheden van Kaapstad. Als je meer wil ontdekken stap je uit bij een halte, om even later weer in te stappen (hence the name). Kortom: zonder meer een prima manier om Kaapstad te ontdekken.

rennen kaapstad
Sportievelingen die op vakantie komen naar Kaapstad, lees verder, dit vind je leuk! (Foto: Facebook Run Cape Town)

Met Run Cape Town ontdek je, de naam zegt het al, rennend de Moederstad. Onder leiding van Philippa, 36 jaar jong, enthousiast, topfit en zoals ze zelf noemt een ‘recovering pastry addict’. Jaren geleden realiseerde ze zich dat de beste manier om haar verslaving aan zoetigheid de baas te zijn was door te gaan rennen. En zo geschiedde. Toen ze enkele jaren geleden een tijd in Argentinië woonde werd ze benaderd om sightseeing tours door Buenos Aires te geven. Een tikkeltje opvallend misschien omdat ze zelf geen local was, maar de baas redeneerde dat ze juist vanuit haar ‘toerist zijn’ de stad heel goed kon laten zien aan toeristen. Dat, en het feit dat ze Engels sprak natuurlijk.

Eenmaal terug in Kaapstad – waar ze niet geboren (Johannesburg), maar wel voor een groot deel getogen is – besloot ze haar passie voor rennen en Kaapstad te combineren. Ze haalde haar officiële Western Cape Tourist Guide diploma en lanceerde Run Cape Town: sightseeing on the run. Dankzij haar heeft Kaapstad naast township tours, wijntours, fietstours en andere bijzondere excursies in de stad ook de mogelijkheid om op een inspannende maar tegelijkertijd ontspannende wijze kennis te maken met de Moederstad. 

sightseeing kaapstad

Zo lang, snel en zo vaak als je wil
Wil je graag een rondje om Lion’s Head rennen? Leuk! Wil je alle bijzondere plekken zien die herinneren aan Apartheid, slavernij en de turbulente geschiedenis van Zuid-Afrika en vind je het niet erg om meer dan 10km te rennen? Fantastisch! Of wil je liever een bescheiden rondje doen en terloops een paar bijzondere landmarks zien? Ook een optie. Kortom: de mogelijkheden voor een tour met Run Cape Town zijn legio en worden per keer afgestemd op de groep. Inclusief het tempo.

rennen kaapstad
Graag een rondje om Lion's Head rennen? Kan! (Foto: Facebook Run Cape Town)

De groep is doorgaans niet groter dan 5 personen en het tempo is voor een gemiddelde renner prima bij te houden. Het feit dat er tijdens de tour regelmatig gestopt wordt en Philippa de tijd neemt om iets te vertellen over de plek, helpt om even op adem te komen. In het tijdsbestek van 1-2 uur leer je van alles over de stad Kaapstad, de mensen die er wonen en de geschiedenis van de stad. Kortom: alles wat je in de hop on hop off bus ook hoort, maar dan  gezonder, (inter)actiever en milieuvriendelijker!

run cape town
De boulevard van Sea Point leent zich ook perfect voor een rondje sightseeing (en is lekker vlak, dat is ook fijn)

Conclusie: Run Cape Town is wat ons betreft een enorme aanrader, zowel voor mensen die voor het eerst kennismaken met de stad, als voor mensen die hier al langer wonen of vaker geweest zijn en in de veronderstelling zijn dat ze de stad op hun duimpje kennen. Laat Philippa je een ochtend (of middag) meenemen en je zal zien dat Kaapstad – als je de stad van een andere kant en op een andere manier bekijkt – nog altijd verschillende prachtige geheimpjes voor je heeft.

rennen kaapstad
Ook het team van KaapstadMagazine.nl moest eraan geloven: 12km langs alle bijzondere plekken van Kaapstad. Leuk!

Leuk: Philippa neemt onderweg verschillende foto’s die je na afloop via Facebook kunt downloaden, en bovendien stuurt ze je desgewenst ook een Dropbox-file met de foto's toe. Ook krijg je onderweg water, dus je hoeft zelf niet met camera’s of waterflessen te zeulen.

Meer informatie over de running tours van Run Cape Town vind je op de website van Run Cape Town. Tours variëren in afstand en locatie: afstanden van 5, 8, 10 en 12 km en kunnen door de stad, op het strand van Blouberg, langs de boulevard van Sea Point als trail runs door de bergen zijn. Ook organiseert Run Cape Town runs in de zuidelijke buitenwijken of - in het bloemenseizoen - door de bloemenvelden aan de West Coast.

Tip: elke maand organiseert Run Cape Town een bijzondere run door township Gugulethu, kosten daarvoor zijn R50 per persoon. 

Prijzen:
R500 per persoon als je in je eentje bent; R450 per persoon bij een tweekoppig rengezelschap en R400 per persoon bij groepen van drie personen of meer. 

Over sightseeing gesproken: weet je zeker dat je deze must see & do's in Kaapstad niet vergeet op je lijstje te zetten? 

Volg KaapstadMagazine.nl via Facebook en Twitter om als eerste te weten wat er allemaal gebeurt in en om Kaapstad. Schrijf je ook in voor de gratis maandelijkse nieuwsbrief. Mooie foto’s van de Moederstad posten we dagelijks op Instagram.

Afrikaanse taal leuke woordenAfrikaans is lekker: 100 x de leukste ...

’n Flerrie, marmotjie en een suurknol: wat het betekent lees je in dit ...

TRIVIA

image description

WeerStage lopen in Zuid-AfrikaReistipsTuinrouteBlogs uit Zuid-Afrika