Goedkoop reizen door Zuid-Afrika | D'r op Uit Zuid-Afrika

Goedkoop reizen door Zuid-Afrika

Met Baz Bus reizen langs de oostkust

Als je gaat reizen door Zuid-Afrika zijn er verschillende manieren om van de ene stad naar de andere te komen. Zo kun je binnenlandse vluchten nemen van bijvoorbeeld Kaapstad naar Johannesburg of Port Elizabeth, net als dat het mogelijk is zelf een auto te huren in Kaapstad om van A naar B te komen. Ook kun je een overland tour doen met een reisorganisatie zoals Overland Touroperator Nomad, speciaal gericht op avontuurlijke reizen in Zuideilijk Afrika.

Ben je echter aan het backpacken in Zuid-Afrika en wil je graag mensen ontmoeten en vrij zijn in waar je naartoe reist en wanneer? Dan is de Baz Bus waarschijnlijk ideaal voor jou!

Andere backpackers ontmoeten
De hop on hop off organisatie achter de Baz Bus biedt backpackers en reizigers een reis langs de oostkust van Zuid-Afrika, waarin je vrij wordt gelaten waar en wanneer je uitstapt en verblijft.

Vertrek bijvoorbeeld met de Baz Bus vanuit Kaapstad in oostelijke richting naar Port Elizabeth, om vervolgens de koers meer richting het noorden uit te zetten naar Durban, Johannesburg en Pretoria. Dezelfde route maar dan in de omgekeerde rijrichting kan ook: dan vertrek je vanuit Pretoria en brengt de Baz Bus je langs de steden aan de kust naar eindpunt Kaapstad.

Accommodatie onderweg
Tijdens de route stopt de Baz Bus bij meer dan 40 verschillende steden en dorpen waar vaak allerlei toeristische activiteiten voor backpackers te doen zijn. Ook kun je als reiziger bij al deze 'haltes' slapen in verschillende backpackers, hostels, guesthouses en B&B's.

Voor de Baz Bus zijn er verschillende tickets verkrijgbaar: een voorbeeld is een ticket waarmee je van stad naar stad kunt reizen. Over deze reis mag je dan zo lang doen als je zelf wilt. Desnoods doe je een jaar over je reis van Kaapstad naar Johannesburg.

Voor een kaartje met onbepaalde tijdsduur, betaal je echter wel een flinke prijs. Een enkeltje Kaapstad – Johannesburg met de Baz Bus kost namelijk R2900. Dat is ongeveer €290. Vliegen is dus goedkoper, maar wel een stuk minder gezellig!

Goedkoop reizen door Zuid-Afrika
Wij weten best dat backpackers over het algemeen het liefst low-budget reizen, dus hier volgt de gouden tip: Koop geen ticket van stad naar stad, maar koop een kaartje voor een bepaalde tijd!

Een ticket om één week onbeperkt te reizen tussen Kaapstad en Johannesburg langs de oostkust kost dan R1400. Voor twee weken betaal je R2400 en voor drie weken R2900. Je mag dan ook beide richtingen op reizen.

Baz Bus bestaat al meer dan 15 jaar in Zuid-Afrika en heeft buiten de semi-luxe bussen met 19 zitplaatsen inmiddels ook verschillende hostels langs de hele oostkust van Zuid-Afrika. Ook steunt de Baz Bus goede doelen en hebben ze zelf projecten waarmee ze de minder bedeelden helpen.

Bij Baz Bus gaat het dus niet alleen om jezelf verplaatsen binnen Zuid-Afrika, maar het is tegelijk een prachtige manier om Zuid-Afrika te zien, nieuwe mensen te leren kennen en iets goeds te doen voor het land en de mensen. Kortom: inpakken die backpack en vergeet je goede humeur niet!

Kaarten kun je kopen via internet, of bij verschillende hostels. Zo kun je in Kaapstad bij Blue Mountain Backpackers op Long Street tickets kopen, maar ook bij veel andere backpackers in Kaapstad. Daar verspreiden ze trouwens ook gratis de Coast to Coast boekjes: een reisgids van Baz Bus met tips voor reizigers in Zuid-Afrika!

Door Luuk van den Einden

Op KaapstadMagazine.nl vind je nog veel meer dingen om te doen zoals een roadtrip door Kaapstad en een overland tour door Zuid-Afrika.
Bekijk voor je op de Baz Bus springt ook even onze lijst met Hoogtepunten van Zuid-Afrika.

Join onze Facebook groep en volg ons op Twitter. Abonneer je ook op onze gratis nieuwsbrief om op de hoogte te blijven op het gebied van Kaapstad en Zuid-Afrika.

TRIVIA

image description

WeerStage lopen in Zuid-AfrikaReistipsTuinrouteBlogs uit Zuid-Afrika