Recept voor Zuid-Afrikaanse samoosas: de gefrituurde snack van Kaapstad

KapstadtMagazin.de

Recept voor Zuid-Afrikaanse samoosas

Jeden Tag tolle Tipps aus der
schönsten Provinz der Welt.
 
www.kapstadtmagazin.de
info@kapstadtmagazin.de
Kapstadtmag
KapstadtMagazin.de
kapstadtmag

Recept voor Zuid-Afrikaanse samoosas

Vergeet dat eeuwige blokje kaas en de plakjes osseworst: til je snacks naar een hoger, Zuid-Afrikaans niveau

Wat ons betreft een van de allerlekkerste snacks uit de Zuid-Afrikaanse keuken: samoosas. 

Herkomst Samoosas
Tijdens de koloniale periode vonden veel immigranten in de loop der jaren hun weg naar Zuid-Afrika. Zij brachten allemaal hun eigen eetgewoonten en gerechten mee. Daarom wordt de Zuid-Afrikaanse keuken ook wel de rainbow kitchen genoemd. Één van die kleuren wordt ingevuld door de samoosa, afkomstig uit de Kaaps-Maleisische keuken en geïntroduceerd door de Indiërs.


Spice jouw verjaardag op met een lekkere snack uit Zuid-Afrika: samoosas

Zo maak je samoosas:

Ingrediënten (voor 32 stuks)
Voor het deeg:
250 gram bloem
5 eetlepels plantaardige olie
8 eetlepels koud water
1 theelepel zout

Voor de vulling:
500 gram in stukjes gesneden lamsvlees
100 gram diepvrieserwtjes
100 gram fijngesneden ui
2 theelepels korianderzaad
2 theelepels fijngehakte gember
2 groene spaanse pepers
2 theelepels garam masala
1 eetlepel citroensap
2 theelepels zout

Tip: Het kan soms even zoeken zijn naar de kruidenmix garam masala. Je kunt hem echter ook heel gemakkelijk zelf maken! Daarvoor hoef je alleen de volgende kruiden te malen en met elkaar te mengen:

1 eetlepel gemalen komijn
1,5 theelepel korianderpoeder
1,5 theelepel kardemom
1,5 theelepel zwarte peper
1 theelepel kaneelpoeder
0,5 theelepel kruidnagel
0,5 theelepel nootmuskaat

Bereidingswijze (1 uur)
1. Doe de bloem, het zout en de olie in een kom. Wrijf telkens een stukje van het mengsel tussen je handpalmen en laat het daarna weer in de kom vallen.

2. Voeg lepel voor lepel het koude water toe, totdat het deeg een samenhangend geheel vormt. Kneed de massa een paar minuten en laat dit minstens 30 minuten staan.

3. Verhit olie in een grote pan en voeg de korianderzaadjes, de gesnipperde uien en de gember toe. Roerbak het geheel totdat de ui goudbruin is.

4. Bak hierna de stukjes lamsvlees gaar en doe de erwten in de pan.

5. Haal de pan van het vuur en voeg naar smaak groene peper, garam masala, citroensap en zout toe. Laat het mengsel afkoelen.

6. Bestuif je werkblad eerst met een beetje bloem, om te voorkomen dat het deeg blijft plakken.

7. Verdeel het deeg vervolgens in 16 stukken en rol ieder stukje uit tot een ronde schijf van ongeveer 15 centimeter.

8. Snijd ieder schijfje in twee stukken. Je hebt nu twee halve maantjes.

9. Neem een half maantje deeg, bevochtig het met water en doe de vulling erop. Vouw deze vervolgens tot een driehoek en herhaal dit voor de overige 31 stukken.

10. Als laatste frituur je de samoosas totdat ze bruin en knapperig zijn. Let op dat je ze goed dichtgevouwen hebt! Serveer je creatie met een lekkere chutney- of mintsaus.

Eet smakelijk!

Is de Zuid-Afrikaanse keuken jouw nieuwe favoriet? Probeer dan ook dit Zuid-Afrikaanse recept voor cape kedgeree. Het recept voor malvapudding uit Zuid-Afrika is ook een aanrader.

Volg KaapstadMagazine.nl, ook op Facebook en Twitter, voor nog meer lekker en leuk nieuws uit Kaapstad en Zuid-Afrika. Schrijf je daarnaast in voor onze maandelijkse gratis nieuwsbrief. Mooie foto’s van de Moederstad posten we dagelijks op Instagram en Pinterest.

Events In Kaapstad
Februari 2023
ZON MAA DIN WOE DON VRY ZAT
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28

Char'd Grill meat appreciation platterMeat appreciation platter at a ...

3 cuts of meat, sizzling side dishes + epic mad-scientist experience

Char'd Grill tasting traysSpirit tastings and unique cuts at this ...

Bring out your inner mad scientist: experiment with unique spirits + meat cuts

Pear Tree cocktailsHolistic food + drink at this healthy ...

Sit under the trees and enjoy kombucha cocktails, vegan dishes + a sea view

Ficks 8 things you didn’t know about this ...

Boozy milkshakes, pinchos, wildlife watching + more

Pear Tree HermanusUnconventional vegan dishes at this ...

From tofu tostadas and kombucha cocktails to MasterChef-level desserts

Dutchies Summer LoungeThe best beach day at this summer lounge

Boozy milkshakes, flammkuchen, sushi + more at Dutchies Summer Lounge

Milk on the Beach5 reasons to visit this beach-side ...

Never-ending summer of waffles, hotdogs, cocktails...

Waffle Shack by Milk on the BeachOur team’s top picks at the Waffle ...

Beach-side eatery is perfect for kids, adults and dogs alike

Park Inn Foreshore ribsAll-you-can-eat ribs in the CBD

Tuesdays are ribs days (and nights) at Park Inn by Radisson Cape Town Foreshore

Drumstruck performersDrumstruck at Silvermist! African drum ...

Drumstruck is back from Broadway and playing for a limited run in Cape Town

Taj Jiva SpaJiva Spa Special: 3 massages x 30 mins ...

Select 3 treatments from 7 options, from head massage to deluxe pedicure

Bombay BrasserieBombay Brasserie offers sumptuous ...

Taste 7 unique dishes (+ a surprise) at Taj Cape Town’s signature eatery

Blue Train ParkKids Party Idea: Take a ride on the ...

BOOK Now and let the outdoor adventure begin!

Judd's Local wineFree wine tastings in the city

What’s on offer: Wines from Darling to Hermanus, all at Judd’s Local

Breathwork Africa foundation3+ ways to get your breath back and ...

Classes, courses, retreats on conscious breathing run by the trainers leading the global ...

Klein Roosboom tasting caveTaste wine in a cave

Boutique winery with 6 six cosy tasting nooks. Plus platters, picnics + trails

WeerStage lopen in Zuid-AfrikaReistipsTuinrouteBlogs uit Zuid-Afrika