Spirit tastings and unique cuts at this ...
Bring out your inner mad scientist: experiment with unique spirits + meat cuts
For Moments of Joy. Follow our social channels for useful news, daily local champions | |
![]() | 072 350 2062 |
![]() | Ideas Cartel, The Old Foundry, 1 Sand Hill Road, Green Point |
![]() | www.capetownmagazine.com/subscribe |
![]() | now@capetownmagazine.com |
![]() | CapeTownMag |
![]() | CapeTownMagazine.com |
![]() | capetownmag |
Het recept voor biryani belandde jaren geleden via India in de keuken van Zuid-Afrika
Lang geleden door Indiase immigranten uit Gujarat geïntroduceerd in Zuid-Afrika en binnenkort op jouw bord in Nederland: het Zuid-Afrikaanse recept voor biryani.
Over de herkomst van de naam van dit Zuid-Afrikaanse gerecht bestaan twee theorieën: birinj, wat Perzisch is voor rijst en biryan, het Perzische woord voor bakken of braden.
Net zo bijzonder als de naam is het recept zelf. KaapstadMagazine.nl kreeg het van Gamidah Jacobs, die het bereiden van biryani op haar beurt geleerd kreeg van haar moeder en schoonmoeder.
Gamidah Jacobs leerde biryani maken van haar moeder en schoonmoeder
Zo maak je biryani:
Ingrediënten voor de biryani (5 personen):
500 gram in stukjes gesneden vlees naar keuze
3 geraspte en gesneden aardappelen
300 gram basmati rijst
125 gram linzen
1 gesneden ui
7 gram geraspte gember
5 gram geperste knoflook
300 ml gekookt water
100 ml olijfolie
Boter
Een snufje zout
Ingrediënten voor de marinade:
1 stokje kaneel
2 peultjes kardemo
1 groene peper
1 gram kurkuma
2 gram geroosterde masala
15 gram garam masala
2 kruidnagels
1 geraspte tomaat
1 streng saffraan
250 ml karnemelk
Bereidingswijze (één uur):
1. Spoel het vlees af en wrijf het in met gember, knoflook en zout.
2. Voeg alle ingrediënten voor de marinade bij elkaar en marineer het vlees. Laat dit ongeveer drie uur staan.
3. Kook de linzen tot ze zacht zijn (ongeveer 20 minuten).
4. Verhit 50 ml olijfolie in een grote pan en voeg de rijst toe. Voeg daarna 100 ml water toe en kook de rijst vijf minuten.
5. Verhit de rest van de olijfolie in een grote pan en bak de aardappels totdat ze goudbruin zijn.
6. Doe het gemarineerde vlees en tweederde van de ui in een pan en bak het geheel ongeveer 30 minuten.
7. Leg de ingrediënten in deze volgorde in een stoofpan: aardappels, rijst, vlees, aardappels, rijst, vlees en als laatste de linzen met de uien er bovenop.
8. Voeg hier een beetje boter en 200 ml heet water aan toe.
9. Laat het geheel vijf minuten koken en daarna 45 tot 60 minuten sudderen op laag vuur.
Tip: serveer de biryani met koriander, atjar en sambal.
Eet smakelijk!
Heb je de smaak te pakken? Bekijk dan ook ons recept voor Zuid-Afrikaanse sosaties en samoosas.
Houd KaapstadMagazine.nl in de gaten voor het leukste, lekkerste en laatste nieuws uit Kaapstad en Zuid-Afrika. Volg ons op Facebook en Twitter en schrijf je in voor onze maandelijkse gratis nieuwsbrief om altijd op de hoogte te blijven. Mooie foto’s van de Moederstad posten we dagelijks op Instagram en Pinterest.
Spirit tastings and unique cuts at this ...
Bring out your inner mad scientist: experiment with unique spirits + meat cuts
Holistic food + drink at this healthy ...
Sit under the trees and enjoy kombucha cocktails, vegan dishes + a sea view
8 things you didn’t know about this ...
Boozy milkshakes, pinchos, wildlife watching + more
Unconventional vegan dishes at this ...
From tofu tostadas and kombucha cocktails to MasterChef-level desserts
The best beach day at this summer lounge
Boozy milkshakes, flammkuchen, sushi + more at Dutchies Summer Lounge
5 reasons to visit this beach-side ...
Never-ending summer of waffles, hotdogs, cocktails...
Our team’s top picks at the Waffle ...
Beach-side eatery is perfect for kids, adults and dogs alike
Tapas-style brunch in a pretty city ...
Start the weekend right with a stylish brunch that won’t break the budget
The larger-than-life IMAX with laser ...
Time to enjoy movies again. Win tickets watch Avatar at revamped IMAX at V&A
Drumstruck at Silvermist! African drum ...
Drumstruck is back from Broadway and playing for a limited run in Cape Town
Picnic in the Parks, fun workshops for ...
Book a picnic basket, get it delivered to the park + do interactive workshops
At Distiller’s Union you get to also pick the flavour, colour + do a beer tasting with ...
Bar Keeper is open on Sundays till ...
Order 1 bottle to many cases online or in store, get it delivered same day, cold
Book out this distillery for your next ...
Make your own at Distillers Union + get beer and pizza at Sweet River Brewery
Bombay Brasserie offers sumptuous ...
Taste 7 unique dishes (+ a surprise) at Taj Cape Town’s signature eatery
Weekend market that has it all
Craft beer, kids playpark, aqua golf, target shooting, donkeys and more
Ever imagined a rock ‘n roll ...
Silent disco, wine barrel tables + rock star murals at Black Elephant Vintners
Kids Party Idea: Take a ride on the ...
BOOK Now and let the outdoor adventure begin!
3+ ways to get your breath back and ...
Classes, courses, retreats on conscious breathing run by the trainers leading the global ...
The Galileo Open Air Cinema in the Cape ...
The Galileo screens at a different wine farm every Saturday. See schedule
Spectacular rates on shark-cage diving ...
Where conservation meets adventure. R400 off shark-cage diving tour + FREE Buff
Get Irie On The Sunset Deck At Strolla ...
Weekend sunsets at Strolla mean live DJs and reggae (Rivertones)
Be a beekeeper for a day at Honeybee ...
Adopt a hive, learn about bees, take a beekeeping course, buy honey
Boutique winery with 6 six cosy tasting nooks. Plus platters, picnics + trails
3 unusual pairings at this Durbanville ...
From MCC to tonic tastings: there’s something at Canto for the whole family