Recept voor biryani uit Zuid-Afrika | Zuid-Afrikaans eten

CapeTownMagazine.com

Recept voor lekker Zuid-Afrikaans eten: biryani

We'll get through this. CapeTownTogether
Follow our social channels for useful news,
daily local champions + find moments of joy
 
+27(0)72 350 2062
Ideas Cartel - 113 Loop Street
www.capetownmagazine.com/subscribe
CapeTownMag
CapeTownMagazine.com
capetownmag

Recept voor lekker Zuid-Afrikaans eten: biryani

Het recept voor biryani belandde jaren geleden via India in de keuken van Zuid-Afrika

Lang geleden door Indiase immigranten uit Gujarat geïntroduceerd in Zuid-Afrika en binnenkort op jouw bord in Nederland: het Zuid-Afrikaanse recept voor biryani.

Over de herkomst van de naam van dit Zuid-Afrikaanse gerecht bestaan twee theorieën: birinj, wat Perzisch is voor rijst en biryan, het Perzische woord voor bakken of braden.

Net zo bijzonder als de naam is het recept zelf. KaapstadMagazine.nl kreeg het van Gamidah Jacobs, die het bereiden van biryani op haar beurt geleerd kreeg van haar moeder en schoonmoeder.


Gamidah Jacobs leerde biryani maken van haar moeder en schoonmoeder

Zo maak je biryani:

Ingrediënten voor de biryani (5 personen):
500 gram in stukjes gesneden vlees naar keuze
3 geraspte en gesneden aardappelen
300 gram basmati rijst
125 gram linzen
1 gesneden ui
7 gram geraspte gember
5 gram geperste knoflook
300 ml gekookt water
100 ml olijfolie
Boter
Een snufje zout

Ingrediënten voor de marinade:
1 stokje kaneel
2 peultjes kardemo
1 groene peper
1 gram kurkuma
2 gram geroosterde masala
15 gram garam masala
2 kruidnagels
1 geraspte tomaat
1 streng saffraan
250 ml karnemelk

Bereidingswijze (één uur):

1. Spoel het vlees af en wrijf het in met gember, knoflook en zout.

2. Voeg alle ingrediënten voor de marinade bij elkaar en marineer het vlees. Laat dit ongeveer drie uur staan.

3. Kook de linzen tot ze zacht zijn (ongeveer 20 minuten).

4. Verhit 50 ml olijfolie in een grote pan en voeg de rijst toe. Voeg daarna 100 ml water toe en kook de rijst vijf minuten.

5. Verhit de rest van de olijfolie in een grote pan en bak de aardappels totdat ze goudbruin zijn.

6. Doe het gemarineerde vlees en tweederde van de ui in een pan en bak het geheel ongeveer 30 minuten.

7. Leg de ingrediënten in deze volgorde in een stoofpan: aardappels, rijst, vlees, aardappels, rijst, vlees en als laatste de linzen met de uien er bovenop.

8. Voeg hier een beetje boter en 200 ml heet water aan toe.

9. Laat het geheel vijf minuten koken en daarna 45 tot 60 minuten sudderen op laag vuur.

Tip: serveer de biryani met koriander, atjar en sambal.

Eet smakelijk!

Heb je de smaak te pakken? Bekijk dan ook ons recept voor Zuid-Afrikaanse sosaties en samoosas.

Houd KaapstadMagazine.nl in de gaten voor het leukste, lekkerste en laatste nieuws uit Kaapstad en Zuid-Afrika. Volg ons op Facebook en Twitter en schrijf je in voor onze maandelijkse gratis nieuwsbrief om altijd op de hoogte te blijven. Mooie foto’s van de Moederstad posten we dagelijks op Instagram en Pinterest.

Events In Kaapstad
April 2021
ZON MAA DIN WOE DON VRY ZAT
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30

Wolfkop Camping Villages and Nature ReserveWolfkop holiday specials: glamp for up ...

Plus 9 activities also at half-price: bodyboard the Olifants, hike, see rock paintings ...

Whale Rock LodgeWhales, wine and a special reader’s ...

Get 10% off your Hermanus holiday plus a complimentary bottle of wine

Gallery 19 high streetFirst Fridays, the social event in ...

Talk to gallerists, art lovers and drink wine from this famous region

Nelson Makamo See world-famous SA artist Nelson ...

Opening night (with Makamo) fully booked. Walk-about in planning

Chard Grill Weekly burger specials plus 2 happy ...

R99 for two burgers and R30 for all wine, beer and gin

Hermanus Guest HouseBook a luxe Hermanus stay on this ...

Colourful, central + opposite a gorgeous (safe) tidal pool

Burgundy RestaurantYour guide to eating at Burgundy ...

Beer-battered hake + chips, seafood pasta and a local delicacy

CoupleWhat to watch at The Galileo open-air ...

Classic movies on Wednesdays to Sundays. Plus picnic screening at Kirstenbosch

Light ArtSpier Light Art Exhibition: it’s ...

Pre-book your space on Dineplan, and consider staying over

Windsor HotelIncredible room specials at Windsor ...

Now and during whale season. Plus one kid under 12 stays free

WSDC BoatSpectacular rates on shark cage diving ...

For R700 less. Plus ask for current readers’ specials

Ficks cocktail 2Ficks: the best sundowner pinchos bar ...

Pair wine, cocktails and mocktails with pinchos and a spectacular sea view

Riebeek Kasteel EventGallery Riebeek Kasteel shows off the ...

This country village also offers good food, excellent wine + lots of history

Rupert Museum Add Rupert Museum to your Stellenbosch ...

Legendary Sam Nhlengethwa has an exhibition and playing personal vinyl collection

Glen carlouFine art, excellent wine, delicious ...

Take the day and visit this top wine farm to view local art and eat exceptional food

T-Roc PartnerPre-order the T-Roc from Barons Cape ...

The T-Roc is here. Test drive now and pre-order to spec!

WeerStage lopen in Zuid-AfrikaReistipsTuinrouteBlogs uit Zuid-Afrika