De smeuïge vetkoek
Een heerlijke recept uit de Zuid-Afrikaanse keuken
Vetkoek is een traditioneel Zuid-Afrikaans gerecht en lijkt sterk op de Nederlandse oliebol. Maar dan zonder de krenten en net even wat kunstzinniger in mekaar gevlochten. In onze rubriek recepten uit Zuid-Afrika mag deze lekkernij niet ontbreken.
Zoet, vet en lekker! En de grootste keukenkluns kan ze in mekaar draaien! Ziehier een heel calorierijke lekkernij uit de Zuid-Afrikaanse keuken.
Ingrediënten
250 g meel
1 theelepel bakpoeder
1/2 theelepel zout
1 ei
125 ml melk
125 olie voor het frituren
Bereiding vetkoek
Meng de bloem, de bakpoeder en het zout door elkaar. Klop het ei los en voeg de meel toe. Giet de melk erbij en meng alles goed. Verhit ondertussen de olie in de pan en en vul een eetlepel met het mengsel (melk, bakpoeder, zout, ei en meel). Maak met de eetlepel een mooi rondje in de pan. Het is belangrijk dat je niet meer dan vier vetkoeken tegelijk bakt.
Bak de vetkoeken vervolgens voor twee tot drie minuten aan de ene kant en voor een minuut aan de andere kant. Eet smakelijk!
Variatietip: maak balletjes en gooi ze in de frituurpan.
Eet smaaklik!
Tot slot: denk je zelf een lekker Zuid-Afrikaans gerecht te kennen, en weet je ook nog eens goed hoe je het moet maken, stuur ons dan jouw recept op redactie@kaapstadmagazine.nl. Vergeet niet een foto te maken van het gerecht!
Voor andere Zuid-Afrikaanse gerechten bekijk je de andere recepten voor Zuid-Afrikaanse gerechten.
Voor meer Zuid-Afrikaanse tradities en updates over gebeurtenissen in Kaapstad en omgeving schrijf je je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en volg je ons op Twitter en Facebook!
KapstadtMagazin.de
Jeden Tag tolle Tipps aus der schönsten Provinz der Welt. | |
www.kapstadtmagazin.de | |
info@kapstadtmagazin.de | |
Kapstadtmag | |
KapstadtMagazin.de | |
kapstadtmag |