7 lokaal gemaakte souvenirs uit Kaapstad die in je koffer passen

CapeTownMagazine.com

Het perfecte souvenir uit Kaapstad voor iedereen (zelfs ...

Unwrapping Cape Town with you.
Also engage with our other channels
to find something you don't want to miss.
 
www.capetownmagazine.com/subscribe
CapeTownMag
CapeTownMagazine.com
capetownmag

Het perfecte souvenir uit Kaapstad voor iedereen (zelfs voor je hond)

Past makkelijk in je baggage, helemaal uniek en super ‘Kaapstad’

Kaapstad is een creatieve en culturele smeltkroes die een diepe indruk zal achterlaten in je hart. Dat wil je natuurlijk delen met de mensen thuis. Maar hoe vind je nou het beste souvenir? Unieke, één-in-zijn-soort cadeautjes die zelfs de Kaapse locals met trots zouden dragen, hier gemaakt –niet ergens in een fabriek ver weg- die ouders, geliefden en zelfs je hond graag zouden krijgen van je. Wij hebben 7 schatten gevonden die jouw beste ervaringen in Kaapstad levendig houden.

Wist je dat?
Wij geven een van deze souvenirs weg (en soms zelfs meer dan een) elke dag, zeven dagen lang. Doe elke dag mee om kans te maken op deze prijs en maak ook nog eens kans op de grand prize; alle 7 geweldige cadeautjes op deze lijst. Meld je aan via de Engelse CapeTownMagazine.com Facebook page.

Een iconisch Kaaps juweel
De Tafelberg is de iconische beschermengel van Kaapstad, net zo geliefd bij de bewoners van de stad als bij de toeristen. Zelfs de meest stoïcijnse Kaapstedeling voelt een vlinder in de buik bij het zien van die vlakke top van de berg vanuit welk raam dan ook. Nou past die hele berg natuurlijk niet in je baggage, maar Shimansky’s Table Mountain Ring Collection is de perfecte manier om deze berg toch met je mee te kunnen dragen. De ring is beschikbaar in verschillende edelmetalen en stijlen; van een elegante ring bezet met diamanten in rose goud, tot een simpele zilveren ring en zo’n beetje alles daartussenin.


Bekijk de Table Mountain Collection, de Shimansky website, en check ze op Instagram

Waarom wij er dol op zijn: Of het nou je eerste reis naar Kaapstad is, of je hebt de liefde van je leven ten huwelijk gevraagd op deze berg, deze wereldwijze ring staat voor alles wat jou met Kaapstad verbindt. Wij vinden het heerlijk dat je door het dragen van de ring je elke dag kunt herinneren wat een speciale tijd je hier hebt gehad. 
Prijs: R980- R9950
Waar: Shimansky showroom. Hier huist ook het Cape Diamond Museum waar je alles leert over de 3 miljard jaar durende reis die een diamant aflegt voor ‘ie aan jouw vinger belandt.

Hef het glas op de Mother City
Maak indruk op je wijnliefhebbende vrienden met een fles wijn waar een verhaal achter schuilt. Jane Austen schreef al over ‘de helende krachten voor een teleurgesteld hart’. Charles Dickens verhaalt over ‘de steun die je vindt in een glas Constantia en een huisgebakken koekje’. En de roddel gaat dat het glas met het dodelijk gif dat Napolean kreeg tijdens zijn verbanning op St Helena deze iconische wijn bevatte. We hebben het natuurlijk over Klein Constantia’s ‘Vin de Constance’; een zachte, natuurlijk zoetere wijn die net zo oud is als de Kaapse wijnroute.


Check het op Klein Constantia website

Waarom wij er dol op zijn: De amberkleurige wijn paart zich perfect met chocolade, fruit en allerlei decadente versnaperingen. En als je het correct bewaart blijft deze wijn nog jaren goed.
Prijs: Het huidige vintage (oogst uit het jaar 2015) verkoopt voor R1095, de prijs voor het jaar 2016 moet nog bekend gemaakt worden.
Waar: Klein Constantia wijnboerderij. Het is een van de tien estates die samen de Constantia wijnroute vormen. Dus koop een flesje terwijl je op wijnproef avontuur bent.

Proef de Kaapse zomer
Inverroche is ontworpen door Lorna Scott in haar familiehuis in Still Bay; ze gebruikt fynbos – de magische struik die deze craft-gin zo’n specifieke Kaapse complexiteit geeft. Ze wilde “een verhaal vertellen dat ze in een fles kon stoppen, dat op een plank kan staan ergens in de wereld en een verhaal kan vertellen niet alleen over Kaapstad, maar over ons als soort.”, zei ze ooit tijdens aan radio-interview. In Still Bay groeit de fynbos door het kalksteen, wat de drie varianten Inverroche Gins zo’n unieke smaak geeft. De zachte gin kan je op zichzelf drinken, zonder tonic. Maar mocht je toch die perfecte G&T willen maken heeft Lorna nog wel een tip; één deel gin, drie delen tonic, veel ijs en nooit een schijfje citroen, enkel een reepje citroenschil.

Zie meer op de Inverroche website

En we kunnen het natuurlijk niet over fynbos hebben zonder die andere Kaapse struik te noemen die werelberoemd is; rooibos. Het groeit in het wild op maar één plek ter wereld, en dat zijn de heuvels buiten Kaapstad. Boeren over de hele wereld hebben geprobeerd roooibos te planten, maar de struiken overleefden het nergens. Rooibos is zo local als maar zijn kan, en –net als jij- heeft geen zin hier weg te gaan. Je kan natuurlijk wel een paar theezakjes biologische rooibos mee naar huis nemen, wij raden het merk BOS aan.

Waarom wij er dol op zijn: Kaapstedelingen zijn erg trots op hun fynbos met de kruidige geur en verassende smaken. Het herinnert ze aan thuis, en dat gevoel kan jij ook opwekken met het beste souvenir
Prijs: Inverroche Gin vanaf R370-R420, BOS theezakjes zijn R72
Waar: BOS theezakjes worden verkocht in de meeste grote supermarken, dus zijn gemakkelijk nog even in de koffer te stoppen op je laatste dag in Kaapstad. Inverroche Gin vindt je ook in alle slijterijen, al raden we zeker aan om de korte tocht naar Still Bay te ondernemen en de distillerderij te bezoeken en zelfs je eigen gin te stoken.

Die gezonde gloed, Kaapstad stijl
Als we het hebben over lokale beauty producten is het moeilijk om er maar eentje te kiezen, we bieden je er dus twee aan; Charlote Rhys en Hey Gorgeous.
Hey Gorgeous, met haar trendy en mooie verpakkingen, is het ideale cadeautje. Het Vitamin C Serum bouwt je collageen op, doet zonschade teniet en vergroot de elasticiteit in je gezicht. Maar als iemand ernaar vraagt; dan komt die gezonde gloed natuurlijk van de heerlijke Kaapse zeelucht.

Check vooral ook hun website

Charlotte Rhys staat bovenaan de favorieten sinds hun opening in 1999. Alles wordt in Kaapstad geproduceerd; het begon met een enkel product; de Eau de Linge. Dit is een spray die je gebruikt tijdens het strijken, om je wasgoed die heerlijke frisse geur te geven.
Nu zijn wij fan van de Rejuvenate Gift Set, met een body scrub, crème en zeep. Het is het soort souvenir dat je familie en vrienden zeker zullen waarderen en met liefde gebruiken.

 

Waarom wij er dol op zijn: zowel Hey Gorgeous als Charlotte Rhys maken diervriendelijke, biologische en echt Kaapse producten. Ze hebben beiden ook een lijn voor mannen beauty.
Prijs: Hey Gorgeous Vitamin C Serum is R330; Charlotte Rhys gift set is R625.
Waar: Het gave aan beiden producten is dat je ze lekker online kunt kopen, dus vergooi je tijd niet door alle winkels af te struinen en neem toch een fijn cadeautje mee naar huis.

Vergeet de kinderen niet (of de huisdieren)
Peta Becker startte ‘Projekt’ om werk te geven aan de vrouwen uit haar buurt Hout Bay. Ze werkt met 25 vrouwen die allemaal unieke, toffe en bijzondere design speelgoed maken. Denk aan de ‘Gentle Monkey’ (perfect cadeautje voor de kinderen) en de populaire crochet cactussen.
“Dit schitterende handgemaakte speelgoed laat zien wat wij in Kaapstad belangrijk vinden; duurzaamheid, creativiteit en lokaal talent”, zegt Peta.

Zie meer op Projekt’s Instagram

Chommies’ verhaal komt zo uit een romantische film; op een markt in Kaapstad ontmoetten twee honden elkaar, Hiker en Ringo, en werden direct beste vrienden. Hun baasjes, Nathalie Klijn en Zac Rusagara keken elkaar ook in de ogen en vandaag de dag zijn ze niet alleen een romantisch stel, maar ook de eigenaren van Chommies. Hun hondenriemen en halsbanden zijn super uniek en springen flink in het oog. Wie weet spot iemand op jouw lokale markt jouw unieke hondenriem wel en ontmoet je -net als deze vier- de liefde van je leven?


Check de Chommies website

Waarom wij er dol op zijn:  Beide cadeautjes zijn compleet anders dan je ooit eerder hebt gezien. Ze zijn super-lokaal, handgemaakt en gewoon super schattig voor je kleintje thuis (mens/hond).
Prijs: Chommies’ riem en halsband set is R1,450 en the Gentle Monkey van Projekt variëren tussen de R195- R310.
Waar: Chommies’ hele assortiment kan je online bestellen. Projekt’s Gentle Monkeys zijn exclusief te koop bij de Zeitz MOCAA souvenirwinkel, dus vergaap je ook aan Afrika’s beste kunst terwijl je hier langs gaat.

Blijf cool, drink water
Carrol Boyes startte haar carrière als lerares in de jaren ’80. In 1989, toen 35 jaar oud, nam ze ontslag om haar droom te volgen en kunstenares te worden. Ze begon met het maken van sieraden uit klei in haar Hout Bay huis. De eerste sieraden werden verkocht op Green Market Square, en vanaf daar ging het snel bergopwaarts. In 1992 had ze maar liefste twee fabrieken. Carrol overleed helaas in 2019, maar haar sieraden leven voort in de schitterende functionele kunst die wordt geproduceerd onder haar naam.
De Carrol Boyes geïsoleerde waterflesjes zijn de tofste manier om lekker koel te blijven. De designs zijn schitterend en stoer, iedereen zal je vragen aar je die fles gevonden hebt. De ideale kans om jouw Kaapstad avontuur weer te herbeleven.


Check vooral ook haar website 

Waarom wij er dol op zijn: niemand houdt van nutteloze cadeautjes die maar stof vergaren ergens achter in een la. Deze flesjes zijn handig, mooi en ze vertellen een verhaal.
Prijs: R445
Waar: Er zijn Carrol Boyes winkels in de meeste winkelcentra, zoals bijvoorbeeld het V&A Waterfront. Ook kan je ze bestellen en worden de flesjes wereldwijd bezorgd.

De echte bewegingsvrijheid
Roal en Lean Boezaart groeiden op in een huis met vier jongens, en hun ouders hadden hun handen vol. “Om enige orde te handhaven,” vertellen de broers op hun website, “introduceerde onze vader een huisregel; ‘Freedom of Movement’”. Dat betekende dat als de jongens hard genoeg hadden gewerkt en hun best hadden gedaan, ze als beloning mochten doen wat ze wilden. In 2013, eenmaal afgestudeerd als burgerlijk ingenieur en registeraccountant, besloten de broers hun eigen lifestyle merk te maken vanuit hun kamer op Stellenbosch Universiteit.
Ze noemden dit Freedom of Movement, naar hun vader’s huisregel. Hun lederen producten zijn zowel robuust en handig als simpelweg erg mooi. Wij zijn verliefd op hun moderne en trendy veldskoenen (een hippe Afrikaans variant schoen).

Waarom wij er dol op zijn: ‘Veldskoens’ zijn zo Zuid-Afrikaans als het maar kan, en deze vertellen een mooie verhaal over familie en avontuur. Ze staan symbool voor Kaapstad’s creatieve brein, en zijn natuurlijk ook nog eens superhip.
Prijs: R2995
Waar: 190 Bree Street, de stad’s tofste straat met winkels en restaurantjes

---

Wil je op de hoogte blijven van al het andere nieuws uit Kaapstad? Schrijf je dan nu in voor onze gratis nieuwsbrief.
Volg en like ons op Twitter ❤ Facebook ❤ Instagram ❤

---

Events In Kaapstad
Februari 2020
ZON MAA DIN WOE DON VRY ZAT
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29

design_indaba10 Super Creatives To Watch at Design ...

A Time 100, a New Yorker cover artist, award-winning engineer among the 35 creatives ...

Woolworths_ProductionA Haunting New Show With A Hilariously ...

Anything and everything will be made fun of in Juliet Jenkin’s new satire

mother_city_comedy_festivalPlanting Funny Bones And Growing Local ...

Come out to support comedians you know... and new ones you’ll love

la_parada_finery4Spanish-inspired Tapas, 2-For-1 ...

Enjoy tapas, craft gin, and live music

the_om_revolution_2019Sunrise To Sunset Yoga On The Beach Or ...

Sociable, mindful, fun and affordable group yoga classes in the park or on the beach

Polkadraai_and_popcorn_popcorn_and_wine1Polkadraai & Popcorn Wine Pairing Back ...

Check out the anti-serious wine pairing in the Western Cape with Polkadraai & Popcorn

ocean_experiences_2019_sealSnorkelling Adventure To See The ...

There are no crowds here. Just you, the seals and the guides

african_relish_2019An Affordable Summer Food Adventure In ...

2 two nights accommodations, a half-day cooking course with lunch or dinner, and a recipe ...

aroundaboutnew3Season Specials And More With ...

From R200 vouchers and free upgrades, drive away with more value adds

William_Kentridge_2A Monumental Exhibition At The Norval ...

The iconic South African artist’s largest exhibition in Africa in over a decade

TheChef'sStudio_Matt_ManningTeambuilding Activities You’ll ...

16 teambuilding activities and why they work

blowfish_new_7R99 Calamari and Prawns Combo Every ...

And drink in the view of Table Mountain across the bay

cape_quarter_01Catch These Weekly Deals at Cape Quarter

From R18 coffee to half-price burgers

rotterdam_restaurantFarm Stay Special: Romantic Weekend Away

Idyllic Swellendam farm accommodation with a special game drive and picnic amongst the ...

durbanville_childrens_homeIt’s A Treasure Hunt At A R2 Book Sale

Find old gems, childhood classics, best sellers and out-of-print books.

fpl_5Get Moving in Functional Training Class

Improve your fitness, strength and overall functionality with the Functional Performance ...

ac_marriott_musicHappy Hour and Live Music Every ...

Get a discount on drinks and tapas before local musicians step up to entertain you

aroundaboutnew1Get a Free Stay in Scarborough With ...

Just use the promo code when booking a 4X4 and camping equipment

sundoo2019_4South-Indian Tapas and Thalis For a ...

Vegan options, halaal-friendly, casual but beautifully decorated: Sundoo South Indian ...

the41_music3Romantic Beach Vibe and Live Music At ...

Live Thursdays: Come in your slops to this chic Camps Bay spot for great food and live ...

WSDC Shark Jumping 4White Shark Diving Company’s Shark ...

See a once-in-a-lifetime spectacle with shark experts in Gansbaai

asamisLove Sushi? Asami's Has The Best ...

Get two sushi plates, pay for one, plus women also get 50% off on all cocktails on ...

galileo_kirstGet Comfy at Kirstenbosch Movie Nights ...

Great films, fabulous scenery, delicious food and cosy seats – look forward to a night ...

Leopards Leap Rotisserie LunchRotisserie Lunch at Leopard’s Leap ...

Snack on succulent skewered meats and seasonal salads at this hip, young Winelands ...

tjing_momjii_3Next-Level Dining At Tjing Tjing Momiji

Take your taste buds on a tour of Japan

WeerStage lopen in Zuid-AfrikaReistipsTuinrouteBlogs uit Zuid-Afrika