Zuid-Afrikaanse braai | Zuid-Afrikaanse recepten

CapeTownMagazine.com

Boerewors, Pap en Saus

We'll get through this. CapeTownTogether
Follow our social channels for useful news,
daily local champions + find moments of joy
 
+27(0)72 350 2062
Ideas Cartel - 113 Loop Street
www.capetownmagazine.com/subscribe
CapeTownMag
CapeTownMagazine.com
capetownmag

Boerewors, Pap en Saus

Traditionele Zuid-Afrikaanse braai recepten om je vingers bij af te likken

De traditionele Zuid-Afrikaanse braai is niet alleen een manier om je maag te vullen op een luie zondagmiddag. Het is zo veel meer. De braai is een Zuid-Afrikaanse levensstijl die van generatie op generatie wordt overgedragen.

In de loop der jaren hebben gezinnen hun eigen recepten ontworpen en deze recepten zijn tijdloze favorieten van de Zuid-Afrikanen geworden. 

Boerewors, pap en saus is echte traditionele Zuid-Afrikaanse maaltijd. Boerewors is een pittige worst die bestaat uit rundvlees en varkensvlees. Zuid-Afrikanen zijn dol op Boerewors en combineren dit vaak met pap, gebaseerd op maïs, en een heerlijke zelfgemaakte saus. 

Boerewors, pap en saus

Benodigdheden
Boerewors, maïs pap, 1 appel, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 tomaat, 1 eetlepel suiker, 1 potje tomaatsmoor, suiker, tomatensaus, en soja saus. 

Bereidingswijze van de worst: 
Kook de worst op een rustig vuurtje totdat deze volledig bruin gebakken is. 

Bereidingswijze van de pap
Voeg 3 kopjes maïs pap samen met een kopje koud water in een pan totdat het glad getrokken is, herhaal dit en voeg suiker toe. Plaats de pan op het fornuis en verwarm het tot de pap heet is. Voeg indien nodig meer water toe. Vervolgens zet je het vuur iets lager, blijf je er in roeren, laat je het langzaam doorkoken en voeg je elke 10 minuten nieuw water toe. Serveer de pap met de saus. 

Bereidingswijze van de saus
Rasp een appel, snipper een ui, pers teentjes knoflook fijn, hak de tomaat fijn en bak deze in olijfolie. Voeg 1 eetlepel suiker, tomatensaus en 2 eetlepels soja saus toe aan het mengsel. Voeg vervolgens tomatensmoor toe. Laat het koken totdat de ui gaar is en je hebt een dikke saus. Breng tot slot de saus op smaak met zout en peper.

Serveerwijze
Giet de pap op een bord, giet de saus over de pap en voeg tot slot de Boerewors toe.

Tot slot: denk je zelf een lekker Zuid-Afrikaans gerecht te kennen, en je weet ook nog eens goed hoe je het moet maken, stuur ons dan jouw recept toe naar redactie@kaapstadmagazine.nl. Vergeet niet een foto te maken van het gerecht!

Voor meer Zuid-Afrikaanse tradities en updates over gebeurtenissen in Kaapstad en omgeving schrijf je je in voor onze nieuwsbrief en volg je ons op Twitter

 

Events In Kaapstad
October 2020
ZON MAA DIN WOE DON VRY ZAT
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

virtual_garden3Discover the McGregor Magic Virtual ...

Explore South Africa’s amazing biodiversity without leaving home

africamps7AfriCamps: Discover South Africa with ...

From the pet-friendly Stanford Hills to a camp located on a large fishing dam in Limpopo

robin_hoodLunch is sorted at Robin Hood Burger ...

Robin Hood in Kloof Street has basket lunch deals every day

The grill father The Grillfather is back with a hearty ...

Enjoy their 2.8kg pure beef patty and backyard braai vibes

spring_2Bradwell Spring: Vredehoek’s fresh ...

It’s the second formalised spring water collection point built by the City

spring_1Newlands Spring: Cape Town’s ...

Rules are in place to ensure everyone’s safety

VW_October_promotionsBarons Cape Town VW is open to the ...

Quicker services and courtesy cars for essential workers

Om RevolutionSlow flow mobile yoga with Om Revolution

You don’t have to go to a yoga studio to stay active

Cape Town International Kite Festival 1The sky’s the limit at this annual ...

The kite fest is going virtual for 2020: here’s what you need to know

WeerStage lopen in Zuid-AfrikaReistipsTuinrouteBlogs uit Zuid-Afrika