Zuid-Afrikaanse braai | Zuid-Afrikaanse recepten

CapeTownMagazine.com

Boerewors, Pap en Saus

For Moments of Joy. Follow our social channels
for useful news, daily local champions
 
072 350 2062
Ideas Cartel, The Old Foundry, 1 Sand Hill Road, Green Point
www.capetownmagazine.com/subscribe
now@capetownmagazine.com
CapeTownMag
CapeTownMagazine.com
capetownmag

Boerewors, Pap en Saus

Traditionele Zuid-Afrikaanse braai recepten om je vingers bij af te likken

De traditionele Zuid-Afrikaanse braai is niet alleen een manier om je maag te vullen op een luie zondagmiddag. Het is zo veel meer. De braai is een Zuid-Afrikaanse levensstijl die van generatie op generatie wordt overgedragen.

In de loop der jaren hebben gezinnen hun eigen recepten ontworpen en deze recepten zijn tijdloze favorieten van de Zuid-Afrikanen geworden. 

Boerewors, pap en saus is echte traditionele Zuid-Afrikaanse maaltijd. Boerewors is een pittige worst die bestaat uit rundvlees en varkensvlees. Zuid-Afrikanen zijn dol op Boerewors en combineren dit vaak met pap, gebaseerd op maïs, en een heerlijke zelfgemaakte saus. 

Boerewors, pap en saus

Benodigdheden
Boerewors, maïs pap, 1 appel, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 tomaat, 1 eetlepel suiker, 1 potje tomaatsmoor, suiker, tomatensaus, en soja saus. 

Bereidingswijze van de worst: 
Kook de worst op een rustig vuurtje totdat deze volledig bruin gebakken is. 

Bereidingswijze van de pap
Voeg 3 kopjes maïs pap samen met een kopje koud water in een pan totdat het glad getrokken is, herhaal dit en voeg suiker toe. Plaats de pan op het fornuis en verwarm het tot de pap heet is. Voeg indien nodig meer water toe. Vervolgens zet je het vuur iets lager, blijf je er in roeren, laat je het langzaam doorkoken en voeg je elke 10 minuten nieuw water toe. Serveer de pap met de saus. 

Bereidingswijze van de saus
Rasp een appel, snipper een ui, pers teentjes knoflook fijn, hak de tomaat fijn en bak deze in olijfolie. Voeg 1 eetlepel suiker, tomatensaus en 2 eetlepels soja saus toe aan het mengsel. Voeg vervolgens tomatensmoor toe. Laat het koken totdat de ui gaar is en je hebt een dikke saus. Breng tot slot de saus op smaak met zout en peper.

Serveerwijze
Giet de pap op een bord, giet de saus over de pap en voeg tot slot de Boerewors toe.

Tot slot: denk je zelf een lekker Zuid-Afrikaans gerecht te kennen, en je weet ook nog eens goed hoe je het moet maken, stuur ons dan jouw recept toe naar redactie@kaapstadmagazine.nl. Vergeet niet een foto te maken van het gerecht!

Voor meer Zuid-Afrikaanse tradities en updates over gebeurtenissen in Kaapstad en omgeving schrijf je je in voor onze nieuwsbrief en volg je ons op Twitter

 

Events In Kaapstad
April 2024
ZON MAA DIN WOE DON VRY ZAT
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30

EARTHBOX new immersive experience cape townEARTHBOX is a first-of-its-kind ...

Experience an immersive sensory journey into the depths of the earth

Mischu eggs benedict Weekends are for mischu

Where else do you get breakfast under R100 in Sea Point?

Esther Mahlangu, A Retrospective at Iziko MuseumOnce-in-a-lifetime exhibition of Esther ...

On from February to August 2024; 100+ artworks

Cannibisters 2024Cape Town’s very own cannabis club, ...

Now with over 90 strains of weed and The Serenity Room

Off-road adventure at Scootours BanhoekBest day ever? Monster Mountain ...

Scootours Banhoek has scooters, vine bikes and archery

Escape rooms Cape TownPossibly the best escape room in the ...

HintHunt’s Marble is being called “the king of escape rooms”

Cederkloof Botanical outdoor jacuzziWe just found our next place for a ...

Cederkloof: Cottages with jacuzzi + house with pizza oven

Finding The Light Kolisi FoundationStar-studded musical theatre showcase ...

100% of the Finding The Light proceeds go to the Kolisi Foundation

WeerStage lopen in Zuid-AfrikaReistipsTuinrouteBlogs uit Zuid-Afrika