Recept voor Zuid-Afrikaanse samoosas
Vergeet dat eeuwige blokje kaas en de plakjes osseworst: til je snacks naar een hoger, Zuid-Afrikaans niveau
Wat ons betreft een van de allerlekkerste snacks uit de Zuid-Afrikaanse keuken: samoosas.
Herkomst Samoosas
Spice jouw verjaardag op met een lekkere snack uit Zuid-Afrika: samoosas
Zo maak je samoosas:
Ingrediënten (voor 32 stuks)
Voor het deeg:
250 gram bloem
5 eetlepels plantaardige olie
8 eetlepels koud water
1 theelepel zout
Voor de vulling:
500 gram in stukjes gesneden lamsvlees
100 gram diepvrieserwtjes
100 gram fijngesneden ui
2 theelepels korianderzaad
2 theelepels fijngehakte gember
2 groene spaanse pepers
2 theelepels garam masala
1 eetlepel citroensap
2 theelepels zout
Tip: Het kan soms even zoeken zijn naar de kruidenmix garam masala. Je kunt hem echter ook heel gemakkelijk zelf maken! Daarvoor hoef je alleen de volgende kruiden te malen en met elkaar te mengen:
1 eetlepel gemalen komijn
1,5 theelepel korianderpoeder
1,5 theelepel kardemom
1,5 theelepel zwarte peper
1 theelepel kaneelpoeder
0,5 theelepel kruidnagel
0,5 theelepel nootmuskaat
Bereidingswijze (1 uur)
1. Doe de bloem, het zout en de olie in een kom. Wrijf telkens een stukje van het mengsel tussen je handpalmen en laat het daarna weer in de kom vallen.
2. Voeg lepel voor lepel het koude water toe, totdat het deeg een samenhangend geheel vormt. Kneed de massa een paar minuten en laat dit minstens 30 minuten staan.
3. Verhit olie in een grote pan en voeg de korianderzaadjes, de gesnipperde uien en de gember toe. Roerbak het geheel totdat de ui goudbruin is.
4. Bak hierna de stukjes lamsvlees gaar en doe de erwten in de pan.
5. Haal de pan van het vuur en voeg naar smaak groene peper, garam masala, citroensap en zout toe. Laat het mengsel afkoelen.
6. Bestuif je werkblad eerst met een beetje bloem, om te voorkomen dat het deeg blijft plakken.
7. Verdeel het deeg vervolgens in 16 stukken en rol ieder stukje uit tot een ronde schijf van ongeveer 15 centimeter.
8. Snijd ieder schijfje in twee stukken. Je hebt nu twee halve maantjes.
9. Neem een half maantje deeg, bevochtig het met water en doe de vulling erop. Vouw deze vervolgens tot een driehoek en herhaal dit voor de overige 31 stukken.
10. Als laatste frituur je de samoosas totdat ze bruin en knapperig zijn. Let op dat je ze goed dichtgevouwen hebt! Serveer je creatie met een lekkere chutney- of mintsaus.
Eet smakelijk!
Is de Zuid-Afrikaanse keuken jouw nieuwe favoriet? Probeer dan ook dit Zuid-Afrikaanse recept voor cape kedgeree. Het recept voor malvapudding uit Zuid-Afrika is ook een aanrader.
Volg KaapstadMagazine.nl, ook op Facebook en Twitter, voor nog meer lekker en leuk nieuws uit Kaapstad en Zuid-Afrika. Schrijf je daarnaast in voor onze maandelijkse gratis nieuwsbrief. Mooie foto’s van de Moederstad posten we dagelijks op Instagram en Pinterest.
KapstadtMagazin.de
Jeden Tag tolle Tipps aus der schönsten Provinz der Welt. | |
www.kapstadtmagazin.de | |
info@kapstadtmagazin.de | |
Kapstadtmag | |
KapstadtMagazin.de | |
kapstadtmag |