Try these daily happy hour specials at ...
Drink a cocktail or share a beer bucket while watching the buzz of Long Street
Jeden Tag tolle Tipps aus der schönsten Provinz der Welt. | |
![]() | www.kapstadtmagazin.de |
![]() | info@kapstadtmagazin.de |
![]() | Kapstadtmag |
![]() | KapstadtMagazin.de |
![]() | kapstadtmag |
Zeg die afspraak bij de tandarts maar vast af. Na het eten van dit mierzoete Zuid-Afrikaanse gerecht durf jij niet meer in zijn stoel plaats te nemen!
Doe je altijd minstens drie scheppen suiker in je thee, heb je standaard een zak Redband in je tas en staat kermis voor jou synoniem aan suikerspin? Dan hebben wij het pareltje onder de Zuid-Afrikaanse recepten voor jou! Koeksister/koeksuster/cooksister – dit gerecht uit Zuid-Afrika staat bekend onder bijna net zoveel namen als dat het suikerkorrels rijk is. Het belangrijkste: het is superlekker!
Koeksisters vinden hun oorsprong in de Cape Malay kitchen – de typisch Maleisische keuken van Kaapstad. Immigranten uit het verre oosten zetten dit lekkere gerecht op de Zuid-Afrikaanse kaart. Koeksisters hebben qua structuur veel weg van oliebollen en lijken nog het meest op een in elkaar gedraaide pretzel. Maar dan tien keer zo zoet. Bereid je voor op eventuele kiespijn én het lekkerste toetje/tussendoortje dat je in tijden geproefd hebt.
Grappig: volgens sommigen is de naam koeksisters afgeleid van het Afrikaanse woord ‘sissen’, dat frituren betekent.
De naam koeksisters is afgeleid van het Afrikaanse woord 'sissen', dat frituren betekent.
Zo maak je koeksisters:
Ingrediënten
Voor de siroop:
500 ml water
500 gram suiker
1 kaneelstokje
1 citroen
Voor het deeg:
320 gram bloem
30 gram roomboter
150 ml melk
2 theelepels bakpoeder
1 theelepel zout
1 ei
Huishoudfolie
Bereidingswijze (1,5 uur)
1. Doe de roomboter, het bakpoeder, de melk, het zout en het ei in een beslagkom.
2. Voeg beetje bij beetje de bloem toe en kneed het geheel tot een samenhangend deeg.
3. Wikkel het deeg in huishoudfolie en laat het opstijven in de koelkast.
4. Terwijl het deeg ligt op te stijven, maak je ondertussen de siroop. Doe hiervoor een halve liter water en een halve kilo suiker in een pannetje.
5. Rasp de schil van een citroen en voeg dit samen met het sap en een kaneelstokje toe aan het suikerwater.
6. Laat het geheel 15 minuten koken, zodat de substantie wat dikker wordt.
7. Schenk de siroop in een kommetje en laat het afkoelen.
8. Terug naar het deeg: rol de bal uit tot die helemaal plat is en een dikte heeft van ongeveer een halve centimeter.
9. Snijd hiervan vervolgens reepjes en maak in elk stukje drie incisies, tot vlak voor de bovenkant.
10. Vervolgens maak je met die drie reepjes een vlecht van de koeksister en druk je het uiteinde vast.
11. Herhaal stap 10 voor alle koeksisters en frituur ze op 180 graden, totdat ze goudbruin zijn.
12. Dompel de gefrituurde koeksisters in de afgekoelde siroop en laat ze even uitlekken.
Eet smakelijk!
Smaken de koeksisters naar meer zoetigheid? Probeer dan ook eens dit Zuid-Afrikaanse recept voor melktaart. Maar als je toe bent aan iets hartigs, hebben we ook een tip voor je: dit recept voor kudu pie uit Zuid-Afrika.
Volg KaapstadMagazine.nl voor nog meer smakelijk nieuws uit Zuid-Afrika, ook op Facebook en Twitter. Schrijf je daarnaast in voor onze maandelijkse gratis nieuwsbrief. Mooie foto’s van Kaapstad posten we dagelijks op Instagram en Pinterest.
Try these daily happy hour specials at ...
Drink a cocktail or share a beer bucket while watching the buzz of Long Street
Drumstruck at Silvermist! African drum ...
Drumstruck is back from Broadway and playing for a limited run in Cape Town
Cape Town has its own drink. Here’s ...
Cape Spritz is Cape Town’s summer drink – here’s why + where to try it
Meat appreciation platter at a ...
3 cuts of meat, sizzling side dishes + epic mad-scientist experience
Spirit tastings and unique cuts at this ...
Bring out your inner mad scientist: experiment with unique spirits + meat cuts
Holistic food + drink at this healthy ...
Sit under the trees and enjoy kombucha cocktails, vegan dishes + a sea view
8 things you didn’t know about this ...
Boozy milkshakes, pinchos, wildlife watching + more
Unconventional vegan dishes at this ...
From tofu tostadas and kombucha cocktails to MasterChef-level desserts
5 reasons to visit this beach-side ...
Never-ending summer of waffles, hotdogs, cocktails...
Our team’s top picks at the Waffle ...
Beach-side eatery is perfect for kids, adults and dogs alike
End Your Weekend On A High Note At ...
Share a meal with friends, listen to live reggae + watch the sunset over the sea
At Distiller’s Union you get to also pick the flavour, colour + do a beer tasting with ...
Bar Keeper is open on Sundays till ...
Order 1 bottle to many cases online or in store, get it delivered same day, cold
Tour the peninsula on foot and learn ...
Heritage Tours tells gripping stories on walks from the city to Simon’s Town
Listen, connect and sing along at ...
Join a Sunday service with Camissa’s Gospel Tour + connect with culture
Weekend market that has it all
Craft beer, kids playpark, aqua golf, target shooting, donkeys and more
Kids Party Idea: Take a ride on the ...
BOOK Now and let the outdoor adventure begin!
3+ ways to get your breath back and ...
Classes, courses, retreats on conscious breathing run by the trainers leading the global ...
Feast on a roast special and stay for ...
Come for the roast, stay for the 2 happy hours at Ricks, now on Kloof Street
Boutique winery with 6 six cosy tasting nooks. Plus platters, picnics + trails