Vegetarisch eten uit Zuid-Afrika: het recept voor bunny chow
Het Zuid-Afrikaanse gerecht bunny chow klinkt heel zielig, maar is het niet. Tenzij je sympathiseert met een uitgehold stuk brood natuurlijk.
Hoewel wij als geen ander weten hoe belangrijk een groot stuk vlees is in Zuid-Afrikaanse gerechten, is het recept voor bunny chow nu eenmaal vegetarisch van origine. Het wordt in de volksmond ook wel liefkozend beans bunny genoemd.
Het gerucht gaat dat dit Zuid-Afrikaanse eten zijn oorsprong vindt op de Royal Durban Golf Course. De Indiase caddies van de golfbaan haalden in hun pauze curry bij de banias, de winkeliers op Grey Street in Durban. Bij gebrek aan wegwerpbakjes, transporteerden de caddies de curry in een uitgehold stuk brood.
Over de precieze herkomst van de Zuid-Afrikaanse bunny chow kan echter niemand uitsluitsel geven. Leuk feit is wel dat zelfs Mahatma Gandhi groot liefhebber was.
Vervang een groot brood door kleinere varianten en geef iedereen aan tafel een eigen mini bunny chow
Zo maak je bunny chow:
Ingrediënten (voor 4 personen):
1 heel wit brood
3 gekookte en geschilde aardappelen
400 gram kidneybonen
2 grote tomaten
1 gesneden ui
200 ml groentebouillon
2 eetlepels tomatenpuree
2 teentjes geperste knoflook
1 eetlepel gesneden gember
2 eetlepels currypoeder
0,5 gesneden groene peper
1 theelepel komijnpoeder
1 theelepel chilipoeder
1 theelepel koriander
1 theelepel zout
Bereidingswijze:
1. Verhit olie in de pan en bak de ui goudbruin.
2. Voeg de gember, knoflook, groene peper, currypoeder, komijn, koriander, chilipoeder en het zout toe.
3. Doe hierna de gesneden aardappelen en de runderbouillon in de pan.
4. Laat het geheel koken tot het goudbruin is.
5. Voeg de gesneden tomaten en de uitgelekte kidneybonen toe.
6. Zet het vuur laag, doe de deksel op de pan en laat dit 15 minuten sudderen.
7. Snijd ondertussen het brood horizontaal doormidden en haal de zachte binnenkant eruit.
8. Vul het uitgeholde brood met de bonencurry en garneer dit met koriander.
Tips: gebruik de zachte binnenkant van het brood als ‘deksel’ voor op je curry of vervang het grote brood voor kleine varianten en geef iedereen aan tafel een eigen mini-bunny chow!
Eet smakelijk!
Op zoek naar nog een lekker én vegetarisch Zuid-Afrikaanse gerecht? Probeer dan dit recept voor Cape Kedgeree uit Zuid-Afrika en bak als toetje Zuid-Afrikaanse vetkoeken (met een beetje nutella op de bovenkant).
KaapstadMagazine.nl brengt je het laatste nieuws uit Kaapstad en Zuid-Afrika. Volg ons ook op Facebook en Twitter en schrijf je in voor onze maandelijkse gratis nieuwsbrief om altijd op de hoogte te blijven. Mooie foto’s van de Moederstad posten we dagelijks op Instagram en Pinterest.
KapstadtMagazin.de
Jeden Tag tolle Tipps aus der schönsten Provinz der Welt. | |
www.kapstadtmagazin.de | |
info@kapstadtmagazin.de | |
Kapstadtmag | |
KapstadtMagazin.de | |
kapstadtmag |