Recept voor biryani uit Zuid-Afrika | Zuid-Afrikaans eten

CapeTownMagazine.com

Recept voor lekker Zuid-Afrikaans eten: biryani

For Moments of Joy. Follow our social channels
for useful news, daily local champions
 
072 350 2062
Ideas Cartel, The Old Foundry, 1 Sand Hill Road, Green Point
www.capetownmagazine.com/subscribe
now@capetownmagazine.com
CapeTownMag
CapeTownMagazine.com
capetownmag

Recept voor lekker Zuid-Afrikaans eten: biryani

Het recept voor biryani belandde jaren geleden via India in de keuken van Zuid-Afrika

Lang geleden door Indiase immigranten uit Gujarat geïntroduceerd in Zuid-Afrika en binnenkort op jouw bord in Nederland: het Zuid-Afrikaanse recept voor biryani.

Over de herkomst van de naam van dit Zuid-Afrikaanse gerecht bestaan twee theorieën: birinj, wat Perzisch is voor rijst en biryan, het Perzische woord voor bakken of braden.

Net zo bijzonder als de naam is het recept zelf. KaapstadMagazine.nl kreeg het van Gamidah Jacobs, die het bereiden van biryani op haar beurt geleerd kreeg van haar moeder en schoonmoeder.


Gamidah Jacobs leerde biryani maken van haar moeder en schoonmoeder

Zo maak je biryani:

Ingrediënten voor de biryani (5 personen):
500 gram in stukjes gesneden vlees naar keuze
3 geraspte en gesneden aardappelen
300 gram basmati rijst
125 gram linzen
1 gesneden ui
7 gram geraspte gember
5 gram geperste knoflook
300 ml gekookt water
100 ml olijfolie
Boter
Een snufje zout

Ingrediënten voor de marinade:
1 stokje kaneel
2 peultjes kardemo
1 groene peper
1 gram kurkuma
2 gram geroosterde masala
15 gram garam masala
2 kruidnagels
1 geraspte tomaat
1 streng saffraan
250 ml karnemelk

Bereidingswijze (één uur):

1. Spoel het vlees af en wrijf het in met gember, knoflook en zout.

2. Voeg alle ingrediënten voor de marinade bij elkaar en marineer het vlees. Laat dit ongeveer drie uur staan.

3. Kook de linzen tot ze zacht zijn (ongeveer 20 minuten).

4. Verhit 50 ml olijfolie in een grote pan en voeg de rijst toe. Voeg daarna 100 ml water toe en kook de rijst vijf minuten.

5. Verhit de rest van de olijfolie in een grote pan en bak de aardappels totdat ze goudbruin zijn.

6. Doe het gemarineerde vlees en tweederde van de ui in een pan en bak het geheel ongeveer 30 minuten.

7. Leg de ingrediënten in deze volgorde in een stoofpan: aardappels, rijst, vlees, aardappels, rijst, vlees en als laatste de linzen met de uien er bovenop.

8. Voeg hier een beetje boter en 200 ml heet water aan toe.

9. Laat het geheel vijf minuten koken en daarna 45 tot 60 minuten sudderen op laag vuur.

Tip: serveer de biryani met koriander, atjar en sambal.

Eet smakelijk!

Heb je de smaak te pakken? Bekijk dan ook ons recept voor Zuid-Afrikaanse sosaties en samoosas.

Houd KaapstadMagazine.nl in de gaten voor het leukste, lekkerste en laatste nieuws uit Kaapstad en Zuid-Afrika. Volg ons op Facebook en Twitter en schrijf je in voor onze maandelijkse gratis nieuwsbrief om altijd op de hoogte te blijven. Mooie foto’s van de Moederstad posten we dagelijks op Instagram en Pinterest.

Events In Kaapstad
Juni 2023
ZON MAA DIN WOE DON VRY ZAT
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30

mischu breakfast specialWeekends are for mischu

Where else do you get brunch for under R100 in Sea Point?

Rose's Table pop up dining experienceIntimate fine dining in an art gallery

A long-table experience with food, music, wine and art

Vooma Zip Zap CircusElectrifying circus show for the whole ...

Trapeze, acrobatics, juggling + comedy for all

Cannibisters weed barCape Town’s very own cannabis club, ...

It's like your friend’s living room, just with 85 strains of weed

PPC Riebeek Bergmarathon8 reasons to run these races in a lush ...

Do a marathon, fun run with the fam and explore small towns

Char'd Grill meat appreciation platterMeat appreciation platter at a ...

3 cuts of meat, sizzling side dishes + epic mad-scientist experience

Char'd Grill tasting traysSpirit tastings and unique cuts at this ...

Bring out your inner mad scientist: experiment with unique spirits + meat cuts

Pear Tree cocktailsHolistic food + drink at this healthy ...

Sit under the trees and enjoy kombucha cocktails, vegan dishes + a sea view

Pear Tree HermanusUnconventional vegan dishes at this ...

From tofu tostadas and kombucha cocktails to MasterChef-level desserts

Milk on the Beach5 reasons to visit this beach-side ...

Never-ending summer of waffles, hotdogs, cocktails...

Waffle Shack by Milk on the BeachOur team’s top picks at the Waffle ...

Beach-side eatery is perfect for kids, adults and dogs alike

SotanoEnd Your Weekend On A High Note At ...

Share a meal with friends, listen to live reggae + watch the sunset over the sea

Distiller's UnionMake your unique brand of gin

At Distiller’s Union you get to also pick the flavour, colour + drink craft beer

Bar KeeperBar Keeper is open on Sundays till ...

Order 1 bottle to many cases online or in store, get it delivered same day, cold

Cape Town Heritage ToursTour the peninsula on foot and learn ...

Heritage Tours tells gripping stories on walks from the city to Simon’s Town

Camissa Gospel Tours Listen, connect and sing along at ...

Join a Sunday service with Camissa’s Gospel Tour + connect with culture

The Purple WindmillWeekend market that has it all

Craft beer, kids playpark, aqua golf, target shooting, donkeys and more

Blue Train ParkKids Party Idea: Take a ride on the ...

BOOK Now and let the outdoor adventure begin!

Breathwork Africa foundation3+ ways to get your breath back and ...

Classes, courses, retreats on conscious breathing run by the trainers leading the global ...

Ricks Cafe AmericainFeast on a roast special and stay for ...

Come for the roast, stay for the 2 happy hours at Ricks, now on Kloof Street

Klein Roosboom tasting caveTaste wine in a cave

Boutique winery with 6 six cosy tasting nooks. Plus platters, picnics + trails

WeerStage lopen in Zuid-AfrikaReistipsTuinrouteBlogs uit Zuid-Afrika