Orchard on Long smoothie bar in Kaapstad l Gezonde voeding, Smoothies & Sappen Zuid-Afrika

Van fitnessmodel naar sappen & smoothiefreak

“Het was tijd Kaapstad te voorzien van een flinke dosis vitaminen”

Long Street, een straat in Kaapstad die zowel overdag als ’s nachts een drukte van locals en toeristen is. Daarnaast is de straat in het hart van de stad er eentje vol bars en eettenten met junk food en alcohol. Tussen al deze ongezonde verleidingen huist sinds juni 2013 de super-gezonde sappenbar annex smoothieparadijs Orchard on Long. Eigenaar en gezondheidsgoeroe  Tim Spence vond het tijd de inwoners van Kaapstad te voorzien van een flinke dosis vitaminen.

Hij is pas 21 jaar oud, maar zeer gepassioneerd over zijn gezonde levensstijl. Gezond eten en drinken is voor Tim meer dan alleen een gewoonte geworden. Door zijn carrière als fitnessmodel ging hij zich bezig houden met gezonde voeding. “Het is mijn levensstijl. Ik heb al jaren geen McDonald’s meer gegeten of ander fast food aangeraakt. Gezond leven werkt verslavend, als je er eenmaal aan begint wil je nooit meer wat anders,” zegt Tim overtuigend.

Niet alleen voor een snelle take-away is de sappenbar geschikt. Het tentje is, hoewel niet erg groot, ook heel leuk om even rustig te zitten. De frisse wit met groene inrichting straalt ‘gezond’ uit. Er is een gratis wi-fi verbinding en er staat een pingpong tafel in de zaak. Ook vraagt Tim iedereen een kreet of recept achter te laten op een inmiddels al aardig volgekalkte muur in de zaak.

Balans in Long Street
Wie daarnaast een bonk ‘gezondheid’ uitstraalt is Tim zelf. Hij is misschien klein van stuk in de lengte, maar dat wordt ruimschoots gecompenseerd in de breedte. Hij benadrukt het met strakke shirts – deze man zit strak in het vel. Het sleutelwoord: balans. “Door het openen van een sappenbar  wil ik de straat een beetje in balans brengen. Ik wil het gezonde leven promoten en zoveel mogelijk positieve en gezonde mensen in de wereld zien. Mijn sappenbar zou daarbij kunnen helpen. Het is als een haven waar je je lichaam kunt reinigen.”

Tim wilde met zijn sappenbar iets vernieuwends brengen. Zoiets als dit zit er nog niet in Long Street. Naast de heerlijke en vooral gezonde sapjes  kun je bij Orchard on Long ook terecht voor voedingssupplementen en staan er iedere dag een (beperkt) aantal broodjes en een soep van de dag op het menu. “Alles is vegetarisch en ook probeer ik zoveel mogelijk biologische producten te gebruiken”. Om de sapjes nog gezonder te maken dan ze al zijn (indien mogelijk), wil Tim ook verse producten gaan verbouwen op zijn eigen dakterras (hij woont boven de bar). “Dit kost uiteraard veel tijd, maar wat zou er mooier zijn dan mijn zelf-verbouwde producten te gebruiken in mijn sappen en broodjes. Dat wil ik in de nabije toekomst zeker oppakken,” zegt Tim.

Welke van alle sappen en smoothies zijn favoriet is? “De spicy advocado: een smoothie met advocado, aardbeien, basilicum en jalapeño pepers.” In Orchard on Long vind je sappen en smoothies die je nergens anders zal vinden. Althans, niet in Kaapstad. Met behulp van de mensen in zijn omgeving heeft Tim een menu samengesteld met de meest aparte combinaties. Sappen en smoothies met namen als Hullaballoo, Miss Ginger en Beetroot Buzz zijn het resultaat. Over elke sap heeft Tim iets te vertellen, waar het goed voor is en welke ingrediënten precies welke werking hebben. “Wanneer ik een smoothie maak, proef ik hem eerst en laat ik hem aan anderen proeven. Als ik er niet helemaal tevreden over ben, maak ik een nieuwe.”

Tim doet zijn best de prijzen in Orchard on Long zo laag mogelijk te houden. De prijzen van de sappen en smoothies liggen tussen de R18 en R46. Die laatste is de prijs voor de Big Boy Time, een smoothie die maar liefst 40 gram proteïne bevat waar je wel een aantal uurtjes op vooruit kan. De broodjes gaan voor R35 en de soepen ook voor een betaalbare prijs. Wij zijn in ieder geval in een paar maanden tijd verworden tot ‘regulars’. Dank daarvoor Tim, je bent precies wat Long Street nodig had!

Openingstijden: Maandag – zaterdag van 09.00 – 17.00u

211 Long Street l City Centre l Kaapstad l +27 (0) 21 424 3781


Heeft Tim je geïnspireerd en wil je ook gezonder gaan eten? Bekijk dan onze top 10 vegetarische en gezonde restaurants in Kaapstad.

Om op de hoogte te blijven van alle nieuwe hotspots die in Kaapstad geopend worden en ander leuk nieuws volg je KaapstadMagazine.nl op Facebook en Twitter. Schrijf je ook in voor onze gratis nieuwsbrief!

zuid-afrikaans theater in nederlandBeleef een Zuid-Afrikaanse Road Trip in ...

Nu in Nederland! Een uitbundige Zuid-Afrikaanse muziekbelevenis: "De ...

TRIVIA

image description

WeerStage lopen in Zuid-AfrikaReistipsTuinrouteBlogs uit Zuid-Afrika