World Travel Awards | Vakantie Kaapstad

Kaapstad Afrika’s beste reisbestemming

Reiswereld bevestigt wat wij allang wisten over Kaapstad

Het WK bood Kaapstad – en eigenlijk heel Zuid-Afrika – de kans zich nog eens goed in de internationale kijker te spelen. En wat zagen al die miljoenen mensen? Die zagen mooie beelden van mooie mensen in een mooi land. Kaapstad had het voorrecht zes wedstrijden te mogen organiseren, waaronder een zinderende halve finale tussen Nederland en Uruguay.

Supporters uit alle landen genoten van Kaapstad, en niet alleen om de wedstrijden in het prachtige Cape Town Stadium. Ook de toeristische plekken als de Waterfront, de Tafelberg en natuurlijk de vele bars en clubs in Long Street spraken zeer tot de toeristische verbeelding. Het weer, ook in de winter, hielp bovendien lekker mee. In Voetbalfans geven Kaapstad een 9 lees je daar meer over.

Maar niet alleen voetbalfans weten waar ze het over hebben, sterker nog, de internationale reisbranche heeft zelfs veel meer kunde en kennis. Het is daarom ook niet verwonderlijk dat Kaapstad voor het derde jaar op rij de prestigieuze titel van ‘Africa’s Best Travel Destination’ tijdens de jaarlijkse World Travel Awards op 7 juli in Johannesburg en worden gezien als de ‘Oscars’ van de internationale toerisme-industrie.

Een regen van prijzen
In november 2009 won Kaapstad een soortgelijke prijs uit handen van Virgin Holidays – de Virgin Holidays Responsible Tourism Award’, nadat de stad eerder het jaar al de titel van World Best Entertainment/Lifestyle Destination ontving. Bovendien noteerde het gerenommeerde Forbes.com Kaapstad in 2010 als ‘One of the World's Most Beautiful Cities’.

Mariette du-Toit Hembold, CEO van Cape Town Tourism, is trots. “Al deze prijzen zijn een ongelooflijke erkenning; door de industrie gezien worden maakt al het harde werk dat we in Kaapstad doen, de moeite waard. We geloven oprecht dat Kaapstad een van de mooiste steden is om in te wonen, werken, studeren, te investeren of naartoe op vakantie te gaan.” Mariette en haar team staan nu voor een nieuwe, grote uitdaging: Kaapstad promoten in het post-WK tijdperk. “En daar hebben we erg veel zin in,” roept ze daar achteraan.

---

Voor ons is Kaapstad sowieso de nummer 1 stad van Afrika, en misschien wel van de hele wereld.We laten je graag meegenieten van onze redenen van deze onstuimige liefde.

Volg ons op Twitter @kaapstadmag en op Facebook om op de hoogte te blijven van alle ins and outs vanuit de Moederstad! En schrijf je dan ook meteen in voor onze maandelijkse gratis nieuwsbrief!

TRIVIA

image description

WeerStage lopen in Zuid-AfrikaReistipsTuinrouteBlogs uit Zuid-Afrika