Kaapstad Zuid-Afrika Kruipt op in de Strijd om de Titel Gay Capital of the World

Kaapstad kruipt op in de strijd om titel Gay Capital of the World

De strijd om de titel -gay capital of the world' is nog niet gestreden. Klassieke aanvoerder Amsterdam heeft langzaam maar zeker terrein verloren aan onder meer Kaapstad.


De strijd om de titel -gay capital of the world' is nog niet gestreden. Klassieke aanvoerder Amsterdam heeft langzaam maar zeker terrein verloren aan steden als Berlijn, San Francisco, Sidney, Montréal en Kaapstad.

Kaapstad, de -moederstad' van Zuid-Afrika,
is niet alleen één van de mooiste steden ter wereld, maar ook één van de meest homovriendelijke steden op het Zuidelijk halfrond.

Want welke stad heeft er nu een zogenaamde gay village; een klein en sfeervol deel van de stad waar vrijwel alle gaybars, restaurants, winkels en gay sauna's te vinden zijn? Dat is de Waterkant Village in Kaapstad, centraal gelegen en zeer gay friendly.

Neem het Cape Quarter, een gezellig plein in het hart van de Waterkant en omringd door restaurants, café's en cocktailbars. Overdag, 's avonds en vooral 's nachts is dit dé place to be voor gays en gay minded uitgaanspubliek.

Daarnaast is het strand van Clifton 3 in Kaapstad een gay plek bij uitstek. Het strand, één van de vier Clifton stranden, staat bekend om het hoge percentage strakgetrainde mannen dat hier van de zon en het uitzicht komt genieten. Dit is ook de ideale plek voor een romantische zonsondergang. Op Sandy Bay, iets na Camps Bay bij Llandudno, vind je een gay friendly naaktstrand.

Last but not least: elk jaar in december is Kaapstad in de ban van het Mother City Queer Project (MCQP). Dit bruisende en onwaarschijnlijk grote gay-verkleedfeest is een evenement waarbij de Amsterdamse gay pride wat bleekjes afsteekt.

Niet alleen gays, hoewel zij de meerderheid vormen, maar ook hetero's voelen zich goed thuis op MCQP. Datzefde geldt voor het Gay and Lesbian Film Festival: Out in Africa. Dit filmfestival in Kaapstad, dat rond maart gehouden wordt, is populair bij zowel gays als hetero's.  

Kaapstad is voor elke toerist een hoogtepunt
, maar voor homo's en lesbiënnes heeft de stad een extra dimensie om met volle teugen van te genieten.

Schrijf je in voor meer nieuws over Kaapstad, maar ook evenementen, accommodatie en hotels, autohuur, retsaurants, nachtleven, sociale projecten, wine estates en meer!

Afrikaanse taal leuke woordenAfrikaans is lekker: 100 x de leukste ...

’n Flerrie, marmotjie en een suurknol: wat het betekent lees je in dit ...

WeerStage lopen in Zuid-AfrikaReistipsTuinrouteBlogs uit Zuid-Afrika