Green Point Park Kaapstad | Wandelen Kaapstad

Green Point Park in Kaapstad

Wandelen in het stadspark vlakbij Cape Town Stadium


De Zuid-Afrikaanse overheid heeft behoorlijk wat Randen geïnvesteerd om van een braakliggend stuk land een bruisend park te maken. Eind januari 2011 is het park dan eindelijk geopend voor publiek. ‘’Het Green Point Urban park moest vooral een levendige plek worden,' luidde de overtuiging van de makers.

Druk, en niet geheel onbelangrijk ook veilig,’’ aldus Peter van Heerden, die het hele project overzag. ‘’Het is een prachtig park, midden in de stad, zodat bewoners hier aan hun recreatieve trekken kunnen komen.’’

En dat is goed gelukt, want inmiddels is het hier vooral in het weekend een druk komen en gaan van gezinnen en pasgetrouwde stellen (let op: veel fotoshoots!), die een paar uur languit genieten in het park. Extra bonuspunten: honden zijn toegestaan in het Green Point Park!

Een park voor buitenrecreatie
Het park zal dan onder andere beschikbaar is voor fietsers, sportieve outdoor-types en lenige gymnasten. Naast een speeltuin, is er ook een fietsverhuurbedrijf, een bloemenkraam en een theetuin vinden. Ook zal er genoeg buitenruimte beschikbaar zijn voor kunstexposities, buitenconcerten en een versmarkt.

De gemeente heeft ook een voetgangerspad aangelegd die belangrijke locaties in Kaapstad aan elkaar verbindt. Zoals de historische vuurtoren aan de Mouille Point-Promenade en de westkant van Granger Bay Boulevard met Fort Wynard. Verder vormt het een link tussen een aantal belangrijke parken en pleinen van Kaapstad.

Het park heeft meerdere ingangen waaronder een Oostingang (entree bij de vuurtoren), een Westingang (bij Beach Road en Mouille Point Promenade), een Zuidingang (aan Stephan Way, nabij sportschool Virgin Active) en twee kleinere ingangen aan Bay Road en achter het politiestation.

Kaapstad is groen!
Door het gebruik van gerecycled water uit de bronnen van Oranjezicht is er genoeg water om het park het hele jaar groen te houden. Met dit systeem besparen ze 58.000 kubieke liter water op jaarbasis. Verder genereert dit systeem door middel van een hydroturbine ook nog eens de stroom voor het park, waardoor het een zuinig en ecologisch verantwoorde plek is geworden. Impressive, als je het ons vraagt.

De stad heeft in het Green Point Park ook een een biodiversity garden aangelegd, compleet met uitleg over het ecosysteem in Kaapstad, Zuid-Afrika en het algemeen.

‘’Alle evenementen die hier worden gehouden moeten ook voldoen aan onze criteria met betrekking tot het milieu.’’ Met de komst van dit park is Kaapstad een stuk groener geworden.

Het Green Point Park is zowel 's zomers als 's winters open tussen zonsopgang en zonsondergang. Op zonnige dagen is het een feest om er te picknicken, rond te rennen of gewoon wat te luieren.

Kan je geen genoeg krijgen van de natuur? Ga dan op je vrije dag wandelen in Kaapstad of trek een van Zuid-Afrika’s bekende wildparken in Kaapstad in.

Op de hoogte blijven van al het nieuws uit Kaapstad? Leuke feestjes, nieuwe clubs en bijzondere restaurants in de Zuid-Afrikaanse Moederstad? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief of volg ons op Facebook of via Twitter.

WeerStage lopen in Zuid-AfrikaReistipsTuinrouteBlogs uit Zuid-Afrika