Kaapstad één van de hipste steden ter wereld | Vakantie Kaapstad

Kaapstad één van de hipste steden ter wereld

Kaapstad is cool, hot en lauw tegelijkertijd

Het kan door de surfvibe komen. Of door de tientallen hippe clubs. Of zullen het die onder de graffiti zittende barretjes zijn? Of zijn het de creatieve levensgenieters die buiten spelen belangrijker vinden dan werken?

Wat het ook is, wij zijn blij. Want Kaapstad is verkozen tot één van de 10 hipste steden ter wereld. Door The New York Times nog wel, niet het minste medium dus. En daar scheppen wij graag over op. En die besnorde, hoed dragende en onder de tatoeages zittende Capetonians doen graag met ons mee.

We willen niet opscheppen hoor…
En dat is niet het enige waar ze hier in Kaapstad over opscheppen. Niet te lang geleden is de Tafelberg ook uitgeroepen tot één van de 7NewWonders of Nature. En dan heb je nog het feit dat Kaapstad in 2014 een heel jaar lang World Design Capital is. Hipper dan hip, dat Kaapstad.

Als één van de hipste steden ter wereld, schaart Kaapstad zich tussen andere steden als Berlijn, Barcelona en Shanghai. De andere zes steden die niet voor minder dan cool door het leven gaan zijn Kopenhagen, Curtiba, Santiago, Vilnius, Auckland en Montreal.

Op vakantie naar Kaapstad dus
Kaapstad is de enige Afrikaanse stad in de lijst van ’s werelds hipste steden. Dat bewijst maar weer dat de Moederstad een absolute ‘must-visit’ is, wanneer je op vakantie gaat naar Afrika.

Als je in Kaapstad bent, zal je het vanzelf zien. Woorden als relaxen, laidback, chillen, en nog veel meer woorden die cursief geschreven dienen te worden, worden bijzonder veel gebruikt in Kaapstad.

Nog steeds niet overtuigd? Bekijk dan onze Top 10 van trendy hotspots in Kaapstad of bekijk onze sectie met evenementen in Kaapstad voor een overzicht van de leukste events.

Feelin’ the Capetonian vibe? Check dan onze coole nieuwsbrief, zorg je dat je onze bro wordt op  Facebook en onze lauwe tweets volgt via Twitter.

TRIVIA

image description

WeerStage lopen in Zuid-AfrikaReistipsTuinrouteBlogs uit Zuid-Afrika