Tafelberg New7Wonders of Nature | Tafelberg Kaapstad

Tafelberg: ons eigen ‘Wonder of Nature’

Moederstad trots op uitverkiezing New7Wonders of Nature

Zuid-Afrikanen zijn in de zevende hemel nadat afgelopen vrijdagavond de Tafelberg, het meest bewonderde ‘landmark’ van het land, werd uitverkozen tot één van de New7Wonders of Nature.

De verkiezing van de mooiste natuurlijke plekken ter wereld werd in het leven geroepen door de Zwitserse New7Wonders Foundation. De afgelopen maanden hield de verkiezing Kaapstad behoorlijk  in z’n greep – net als 27 andere internationale wereldschone natuurwonderen.

MXit en SMS
De campagne werd volledig gevoerd via social media en technieken zoals Facebook, sms en MXit, het grootste mobiele netwerk van Zuid-Afrika. Met name MXit en haar 44 miljoen geregistreerde gebruikers, waarvan 80% afkomstig uit Zuid-Afrika, lijken met een enorme support-campaign voor de verkiezing een flinke bijdrage te hebben geleverd aan de overwinning.

De eerste ronde van het New7Wonders initiatief (dat al in 2007 van start ging) betekende de nominatie van meer dan 400 wereldwijde natuurwonderen. Zuid-Afrika stuurde aanvankelijk naast de Tafelberg ook Kaap de Goede Hoop, het Kruger Park en de Vredefort krater in als kanshebbers voor de bijzondere onderscheiding. Alleen de Tafelberg kwam door de selectie van de Zwitserse commissie.

Na een eerste eliminatieronde van de 400 paradijselijke natuurplekjes bleven er slechts 77 Wonders of Nature van over die doorgingen naar de volgende ronde. In de laatste ronde werd dit aantal teruggebracht tot slechts 28 kanshebbers. Al die tijd bleef de Tafelberg trots overeind. Tot op vrijdag 11 november om 21.07u 's avonds de verlossende beslissing viel en de Tafelberg officieel uitgeroepen werd tot een der mooiste natuurwonderen ter wereld.

Aldus... de New7Wonders of the World zijn (in willekeurige volgorde):

1. Table Mountain, Zuid-Afrika

2. Puerto Princesa Underground River, Fillipijnen

3. Komodo Island, Indonesië

4. Jeju Island, Zuid-Korea

5. Iguazu Falls, Brazilië en Argentinië

6. Halong Bay, Vietnam

7. Amazone, Brazilië

Onder de afvallers waren onder andere de Kilimanjaro in Tanzania, Uluru (Ayers Rock) in Australië, de Grand Canyon in de Verenigde Staten, Great Barrier Reef in Australië, de Galapagos eilanden in Ecuador en de Dode Zee in Israël.

Trots
Hoewel de New7Wonders of Nature niet de autoriteit heeft die bijvoorbeeld de Unesco’s lijst der wereldwonderen heeft, is de uitverkiezing voor alle plekken een mooie opsteker. Al was het maar voor de bewoners van de stad en hun enorme gevoel van trots. In Kaapstad werd vrijdagavond na de verkiezing op meerdere plekken in de stad feest gevierd, waarbij de Tafelberg het gevierde en stralende middelpunt was.

KaapstadMagazine.nl heeft de afgelopen weken de verkiezing van de Tafelberg flink gestimuleerd, en zelf ook de nodige smsjes naar het comité gestuurd. Maar niet alleen wij natuurlijk: met veel dank aan al onze lezers die ook gestemd hebben, samen hebben we wederom Kaapstad op de internationale kaart gezet als één van de allermooiste steden ter wereld! Baie dankie!

Om altijd op de hoogte te zijn van het nieuws vanuit Kaapstad houd je natuurlijk onze Facebook pagina in de gaten, volg je ons op Twitter en abonneer je je op de gratis maandelijkse nieuwsbrief.

TRIVIA

image description

WeerStage lopen in Zuid-AfrikaReistipsTuinrouteBlogs uit Zuid-Afrika