Mudlark Riverfront Lodge Garden Route | Accommodatie Kaapstad en Garden Route

Mudlark Riverfront Lodge

Lekker tot rust komen in dit bijzondere guesthouse aan de Garden Route 

Even een weekend aan de drukte van Kaapstad ontsnappen? Of gewoon tijdens je vakantie in Zuid-Afrika genieten van de rust op een afgelegen plek? Op zoek naar een fijn plekje aan de Garden Route, een beetje off the beaten path? Wij kwamen - al tourend door de Westkaap - aan bij een accommodatie in de buurt van Swellendam waar we heel erg blij van werden. 

De Mudlarkers
Op ongeveer vier uur rijden van Kaapstad, volledig afgezonderd van de buitenwereld ligt de Mudlark Riverfront Lodge. Op iets meer dan 60 kilometer afstand van Swellendam is de lodge alleen te bereiken via een zandweg. Al hobbelend, stotend en onder het stof komen we bij onze accommodatie aan, maar al gelijk zien we: het was de rit zeker waard. Gelegen aan de oever van de Breë River (de grootste rivier in de Westkaap), temidden van een heleboel kleurrijke bloemen en planten en uitzicht op de Potberg. Jaaa... dit is genieten!  

Bij aankomst maken we gelijk kennis met de vriendelijke ‘Mudlarkers’ Tim en Hilary, de eigenaren van de lodge. Vol passie vertellen ze over hun lodge, geven ze ons een rondleiding en worden we voorgesteld aan de medewerkers en aan hond Bodger, die ons even daarvoor al vrolijk onthaalde. “Bodger denkt dat alle gasten speciaal voor hem komen,” vertelt Hilary lachend.  

Kwispelende vriend
De Mudlark Riverfront Lodge bestaat uit vijf kamers, verspreid over het terrein van de lodge. Hoewel, kamers zijn het eigenlijk niet echt te noemen: het zijn kleine houten huisjes, elk met een eigen badkamer, een groot comfortabel bed en een veranda. In het restaurant wordt ‘s avonds het diner geserveerd en kun je ‘s ochtends genieten van een Engels ontbijt. Er is een grote open haard, er staan comfortabele banken en in de bar voorziet Tim je graag van een drankje. En daar is hij weer hoor - hond Bodger. Vrolijk kwispelend achtervolgt hij de gasten.  

Rondom de lodge is er van alles te zien en te doen. Heb je zin in iets actiefs of wil je lekker rustig aan doen? Het kan allemaal. Tim en Hilary denken graag met je mee over de invulling van je dag.

Zo kun je gaan vissen in de rivier, een wandeling maken over het mooie strand van Witsand, een bezoek brengen aan het de Hoop natuurreservaat, gaan kanoën op de Bree Rivier of gewoon lekker relaxen op één van de ligbedden aan de rivier bij Mudlark. Keuzes, keuzes - er is zoveel te doen in de omgeving. Wat ons betreft is het dan ook zeker de moeite waard om een paar dagen te blijven.  

Elke avond weer verzorgt Hilary een uitgebreid 3-gangen diner - dat net als het ontbijt bij de prijs inbegrepen zit. Ze maakt voornamelijk gebruik van verse producten. Zo kunnen gasten regelmatig genieten van verse vis uit de river. Alle gasten eten aan één grote tafel, een bijzonder gebeuren. Er wordt samen genoten van het eten en mensen delen hun achtergrond en verhalen met elkaar. In het begin wellicht even wennen - maar zeker heel erg leuk. Ook het ontbijt de volgende dag wordt aan die grote tafel opgediend. Fruitsalade, diverse soorten brood en beleg, muffins of yoghurt in allerlei verschillende smaken. En dan vergeten we nog de worstjes, eieren en andere warme gerechten. Een goed begin van de dag! 

Het totaalplaatje bij de Mudlark Riverfront Lodge klopt dus eigenlijk helemaal. Het is een fijne accommodatie in een mooie omgeving, gerund door vriendelijke eigenaren. En dat eten, en die lieve hond, en.... nog zo veel meer. Het is gewoon genieten bij Mudlark! 

Door Ellen Kemerink

Naast Mudlark zijn er natuurlijk nog een heleboel andere fijne accommodaties in de buurt van Kaapstad die zeker het bezoeken waard zijn. Bijvoorbeel deze fijne cottages in Hermanuspietersfontein, het Aloe Guest House in Hermanus of The Royal Hotel in Riebeek Kasteel.  

Ga je toch liever de Moederstad niet uit? Voor gebeurtenissen in en rond Kaapstad schrijf je je nu in voor onze nieuwsbrief, word je onze fan op Facebook en volg je ons op Twitter.

TRIVIA

image description

WeerStage lopen in Zuid-AfrikaReistipsTuinrouteBlogs uit Zuid-Afrika