Zee, strand en een prachtig restaurant
WeerStage lopen in Zuid-AfrikaReistipsTuinrouteBlogs uit Zuid-Afrika

Zee, strand en een prachtig restaurant

Genieten van heerlijk eten, een cocktail in je hand terwijl je voeten in het water bungelen? Dat kan! 

Terwijl je op een surfplank zit en je voeten in het koele water laat hangen, serveert een ober je een cocktail en proef je de beste smaken van Zuid-Afrika. Dat klinkt bijna te mooi om waar te zijn, toch?

Welkom bij Moyo op Blouberg Beach. Hier kan je genieten van een mix van traditionele Afrikaanse gerechten.

Als je naar binnen loopt bij Moyo is er een ondiep zwembad, waar de tafels en banken in de vorm van een surfplank zijn. Tijdens het eten kan je dus lekker met je voeten in het water bungelen. Mocht je dit liever niet willen, zijn er ook veel normale tafels. Vanaf onze tafel hebben we ook een prachtig uitzicht op het panorama van de Tafelberg en het strand van Blouberg.


Het water is overigs een heerlijke temperatuur!

Het menu is erg gevarieerd. Als voorgerecht kan je bijvoorbeeld genieten van krokodilfilet, springbok-gazpacho of romige met kaas gevulde samosa's. Daarnaast wordt er een vers gebakken pitabroodje met een hummus-chili-crème geserveerd.

Het hoofdmenu gaat van salades en lichte maaltijden tot stevige tagines en potjies - een traditioneel Noord-, Oost- en Zuid-Afrikaans gerecht dat in een ijzeren pot wordt gekookt en geserveerd - er is iets voor elke smaak. Vegetariërs en veganisten kunnen hier ook zeker terecht. De manager van de Moyo's beveelt de ossenstaart of de courgette brinjal mushroom aan voor vegetariërs. Om het menu gevarieerd te houden, zijn er in elk winterseizoen testen waarbij nieuwe creaties worden geserveerd en beoordeeld door de gasten. De beste gerechten worden verwerkt in het nieuwe zomer menu.

Maar zo goed als het eten is, laat zeker een beetje ruimte voor het dessert! Naast malva pudding met ijs en chocolade brownies kun je ook de unieke bieten cheesecake proberen. 


Krokodillentaartjes, samosa's en pitabroodjes, jam!

Naast het heerlijke eten is er een variatie aan cocktails. Naast de klassiekers, zoals daquiri of mojito, maken ze ook plaats voor eigen soorten met bosbessen, passievruchten etc. 

Als je wil, kun je je gezicht ook op de traditionele manier laten schilderen. De dames gaan van tafel naar tafel en gebruiken een mengsel van klei en bloemen om individuele patronen op de gezichten van de gasten te toveren.

Voor mannen zijn er taaiere witte en zwarte lijnen, een oude traditie van oorlogsverf om vijanden af ​​te schrikken. De gezichten van de vrouwen zijn versierd met bloempatronen rond de ogen, de verf moet hun schoonheid benadrukken. Dit komt uit de Xhosa-traditie en is gratis voor elke gast.


Voor ieder een uniek patroon op het gezicht

Zelfs de kleine zal zich niet vervelen tijdens het wachten op eten. Een royaal vormgegeven kinderkamer biedt veel werkgelegenheid buiten de smartphone.

En als je nu in de voedselcoma bent, maak je geen zorgen. Het strand van Blouberg direct voor de deur biedt voldoende gelegenheid voor een ontspannend wandel-, zwem- en surfplezier of een pauze.

Door: Lotte van der Star

Op zoek naar nog meer leuke plekken in Blouberg? Lees dan ook de 10 must see's & do's in Blouberg

Leren kitesurfen? Ook dat kan in Blouberg bij Kitesurf School High Five

Wil je op de hoogte blijven van al het andere nieuws uit Kaapstad? Schrijf je dan nu in voor onze gratis nieuwsbrief en volg ons op Facebook of via Twitter. Mooie plaatjes van de leukste events in en om Kaapstad pinnen we elke dag op Instagram

Afrikaanse taal leuke woordenAfrikaans is lekker: 100 x de leukste ...

’n Flerrie, marmotjie en een suurknol: wat het betekent lees je in dit ...

TRIVIA

image description