Moontide Lodge Wilderness Garden Route | Accommodatie Garden Route | Vakantie Kaapstad & Zuid-Afrika

Moontide Lodge in Wilderness

Het meest romantische plekje aan de Garden Route...?

Op de website van Moontide Guest Lodge valt te lezen dat deze accommodatie in Wilderness was uitgeroepen tot ‘het meest romantische plekje aan de Garden Route’. Onze interesse was meteen gewekt, de nieuwsgierigheid nog meer. Als echte reporters met een liefde voor Kaapstad, de Garden Route en romantiek stapten wij in de auto op weg naar deze romantische hotspot. Het testteam van KaapstadMagazine.nl on route. Kritisch als altijd, dat spreekt voor zich.

Ons eindoordeel laten we nog even in het midden, eerst een kleine beschrijving de couleur locale van deze bijzondere 4-sterren accommodatie aan de lagoon van Wilderness, zo’n vijf uur rijden van Kaapstad. Bij aankomst worden we enthousiast opgewacht door husky’s Sam en Saskia, en katten Smokey en nog eentje waarvan de naam met een S begint, maar ons verder ontschoten is. S-sorry Samen met eigenaresse Maureen en assistent Tim waken zij over Moontide Lodge, al dan niet het meest romantische plekje in Wilderness...

Liepen we eerder in Plettenberg Bay bij Emily Moon al een stukje paradijs op aarde tegen het lijf, werden we zomaar in Wilderness wederom met onze neus op de feiten gedrukt: de Garden Route heeft zoveel paradijselijke plekjes te bieden. Welkom in Moontide Lodge.

Schilderij ontmoet puzzel
Denk: een lagoon, tuin, lieflijk zwembad, bergen, rust, ruimte en louter geluiden uit de natuur. Denk authentieke huizen met authentieke, rieten daken, een prachtige oude Milkwood boom. Denk stijlvol, denk 4-sterren, volop luxe maar zeker niet overmatig chique of over the top. Denk aan een mooi, ruraal schilderij of prachtige puzzel van meer dan 1000 stukjes. Tel dat allemaal bij elkaar op en je hebt een aardig beeld van hoe het geheel erbij ligt bij Moontide Guest Lodge in Wilderness.

Moontide Lodge is al ruim 30 jaar het domein van Maureen. Na rondzwervingen in heel Zuid-Afrika, onder meer als uitbater van verschillende KFC-franchises, streek ze zo’n dertig jaar geleden neer in wat zij haar stukje paradijs op aarde noemt. Maar zoals ook voor de eerder genoemde Emily Moon geldt; ook Moontide was dertig jaar geleden lang niet zo paradijselijk als nu. Als we Maureen moeten geloven, was het eigenlijk allemaal redelijk vervallen. Op z’n zachtst gezegd. Daar is vandaag niets meer van terug te zien, constateren we. Nee, legt ze uit, flinke renovaties en de aanbouw van een zestal extra cottages volgden door de jaren heen. Het resultaat mag er zijn: vandaag biedt Moontide Lodge acht ruime cottages, allemaal even authentiek, stijlvol en comfortabel.

De boom in
De Tree Tops is zonder twijfel onze favoriet. Wie altijd al een keer in een boomhut wilde slapen, belt Maureen en reserveert deze bijzondere accommodatie. Uitkijkend over de rivier van Wilderness, een uitzicht dat je overigens uit vrijwel alle lodges hebt. Het is de combinatie van die rivier, de zee (2 minuten), de bossen (5 minuten) en de bergen (7 minuten) die deze plek zo ideaal maakt, mijmert Maureen. Nooit meer zou ze terug willen naar een andere stad, of een ander land. En dat terwijl ze er zo heen zou kunnen vliegen – mevrouw is namelijk in het bezit van een vliegbrevet. Ja, het is een bijzondere vrouw, die Maureen.

Wilderness is één van de meest ongerepte stukjes natuur die je aan de Garden Route tegenkomt. Hadden we trouwens al gezegd dat je, als je op vakantie gaat naar Zuid-Afrika, de Tuinroute onder geen enkele voorwaarde mag overslaan? Bij deze nogmaals. Trek er minimaal een week voor uit, zorg dat je alle mooie plekjes langs de route meeneemt en zet Wilderness bovenaan de lijst van must-sees en sleeps. Tot zover ons terloopse dwangbevel.

Te land, ter zee en in de lucht
Je moet dus een nachtje in Wilderness slapen, dat weet je bij deze. Al was het maar om er voor te zorgen dat je de wandeling in het Wilderness National Park niet mist (een mooie, niet te zware wandeling naar de waterval om een frisse plons te nemen), net als de hike rondom een van de oudste bomen van Zuid-Afrika: de 1000-jarige (bijna dan, 900+ jaar) Willow Tree in het noorden van het dorp. Wie Wilderness liever vanaf het water bekijkt, huurt een kano en vaart er zelf op uit. Nog een plusje voor Moontide: aan de kade liggen een heuse waterfiets en een kano, vrijelijk en naar gelang van de gasten van de accommodatie te gebruiken om er op uit te trekken... euh, varen.

Een greep uit een gemiddelde vakantedag in Wilderness: abseilen, kloofing, mountainbiken, hiken, zwemmen, wandelen en eten. In willekeurige volgorde vermaak je je met deze bezigheden zomaar drie dagen in Wilderness. Vergeet ook het fijne welness centrum The Views in het dorp niet, waar je als gast van Moontide Lodge een leuke korting krijgt. En elke zondagochtend serveert Maureen op het terras een uitgebreid champagne ontbijt, dat ook toegankelijk is voor niet-gasten van de accommodatie.

Over korting gesproken – Maureen weet wel hoe ze in de doorgaans wat rustige wintermaanden gasten naar haar romantische paradijsje lokt: de Moontide winterspecials zijn redelijk onweerstaanbaar. Althans, zeg maar eens nee tegen een verblijf van twee nachten – inclusief ontbijt – dinner vouchers voor beide avonden in een van de restaurants in Wilderness, een full couples treatment bij The Views voor R2600 voor twee personen. Maureen, Sam, Saskia, Smokey en die andere Mr/Mrs S: wij komen er deze winter weer aan! Want ja, voor ons is Moontide Guest Lodge zeker een van de meest romantische plekjes die wij tot nu toe aan de Garden Route vonden. Waarvoor hulde!

Naast wandelen, fietsen, kanoen en slapen hebben wij natuurlijk ook een paar van de restaurants in Wilderness aan een kritische keuring onderworpen. Lees over onze ervaringen bij onovertroffen steakhouse Joplins, en onze iets meer fine dining culi-travel bij Flava Cafe.

Moontide Guest Lodge
www.moontide-wilderness.co.za
6560 Wilderness, Zuid-Afrika (N2)
+27 (0)44 8770361

Wilderness ligt aan de beroemde Garden Route (N2) op zo’n 5 uur rijden van Kaapstad. Meer informatie over de Garden Route vind je in onze sectie ‘Vakantie in Zuid-Afrika’, waar je ook informatie vindt over speciale, op maat gemaakte rondreizen door Zuid-Afrika en in het bijzonder langs de Tuinroute. En uiteraard rijd je terug via de legendarische Route 62!

Voor meer leuke weekenduitjes en dagtrips vanuit Kaapstad bekijk je onze sectie ‘Erop uit in en om Kaapstad’ met een overzicht van alle leuke uitstapjes die vanuit de Moederstad te doen zijn. Inclusief informatie over andere must-do's and sees tijdens de Garden Route, waaronder de hoogste bungeejump ter wereld bij Bloukrans Bridge en Addo Elephant Park!

Voor meer informatie over vakantie in Kaapstad en omgeving kan je je nu abonneren op onze gratis nieuwsbrief en volg ons ook op Facebook en via Twitter.

TRIVIA

image description

WeerStage lopen in Zuid-AfrikaReistipsTuinrouteBlogs uit Zuid-Afrika