Flava Cafe Wilderness | Restaurants Garden Route Zuid-Afrika | Vakantie Kaapstad

Fijne finesse @ Flava Cafe

‘Simply good food’ in Wilderness

Hoe liefdevol en gepassioneerd we ook non-stop kunnen praten (en schrijven!) over Kaapstad, af en toe vinden we het heerlijk om deze stad te verlaten om al het moois van de rest van Zuid-Afrika te bekijken. Vakantie in eigen land, inderdaad, en dan leent Zuid-Afrika zich optimaal voor korte vakanties (langer kan ook). Als één van onze favoriete vakanties in de buurt van Kaapstad geldt zonder enige twijfel de Garden Route: de absolute must der musts tijdens je vakantie in Kaapstad. Geen discussie mogelijk. Punt uit. Doen!

Zodra het kan trekken we graag een week in de agenda uit voor een rondrit langs Swellendam, Wilderness, Mossel Bay, Knysna, George, Plettenberg Bay, Jeffrey’s Bay (en alle mooie plekken die we nu overslaan), om vervolgens terug te rijden via de befaamde Route 62. Als we nog een paar dagen over hebben mag uiteraard een safari in het Addo Elephant Park niet ontbreken, noch de adrenaline kick tijdens de hoogste bungeejump ter wereld in Bloukrans. En, en, en... nog veel meer.  So much to do, so much to see... and so little time. We love living in Cape Town!

Wilderness
Onlangs was het weer zover, en reden we weer eens onze o zo geliefde Tuinroute. Een nachtje slapen in Wilderness – populair om de mooie natuur, heerlijke hikes, ongereptheid en de rust die je maar op weinig andere plekken aan de Garden Route vindt. Van inspanning in de natuur word je moe – en dat betekende uiteraard ook een avond eten in Wilderness.

Via via hoorden we over Flava Cafe, een restaurant dat toebehoort aan de eigenaressen van het instituut op het gebied van horeca in Wilderness – Roxanne en Cheri – de uitbaters van restaurant The Girls. Allemaal op een steenworp afstand van elkaar gelegen aan de ‘strip’, het dorpscentrum van Wilderness – achter het iets minder idyllische Caltex benzinestation aan de weg.

Flava Cafe zou volgens ingewijden meer fine dining zijn, iets formeler dan The Girls (sinds 2008), en een keuken hebben die uitgaat van het motto ‘Simply good food’ en ‘Simple, with taste’. En dat is nou precies hoe wij het het liefste zien. Komt dat even mooi uit. Sinds februari 2011 geopend voor het publiek, en vrijwel meteen een ‘steady favourite’, horen we van verschillende inwoners van Wilderness.

Vol verwachting stapten we dus Flava binnen, dat in eerste instantie aandoet als een schattige, Franse bistro. Het is er niet groot, de inrichting is basic maar comfortabel, maar van ingewikkelde of semi-chique tierelantijnen moet Flava niets hebben, dat zie je meteen. Met de nadruk op ‘simply’ dus. Prettig juist, opgedirkt opzitten met satijnen tafellinnen en Swarovsky kristallen glazen is nou niet bepaald ons ding.

Chef’s tasting menu
Speciaal voor de gelegenheid heeft de chef vanavond een ‘Chef’s tasting menu’ van vier gangen bereid. Vriendelijk leggen serveerster Gisèle en manager Emma ons uit wat chef-kok Jacques – pas een paar maanden in dienst van het restaurant – voor ons in petto heeft. We laten ons graag verrassen.

En dat werden we ook. Vanaf de eerste hap aardappel-preisoep (slurpen mag), de kingklip met aardappelpuree, de kudu sirloin steak tot aan de parfait van rooibos- en honing met zoute popcorn (!) toe – het was een feestje. Complimenten aan chef Jacques, die we na afloop ook uitgebreid overbrachten. Ere wie ere toekomt. Jacques, in zijn nieuwe rol als alwetende chef-kok nog ietswat verlegen, nam ze aandoenlijk enthousiast in ontvangst.

Culinaire concurrentie
De concurrentie in restaurants in Wilderness is behoorlijk groot deze dagen, vertellen dorpelingen ons. Niet verwonderlijk, aangezien er in het kleine dorp zelf maar een handjevol locals wonen, en de grootste influx van toeristen het moet waarmaken voor de 15 restaurants in de stad. Vijftien! Best veel, voor zo’n klein dorpje. Roxanne en Cheri hebben het geluk dat hun eerder geopende restaurant The Girls als een trein loopt, en zij zo al hun voeten stevig in de aarde van Widerness gevestigd hebben. Onze after-dinner koffie drinken we bij de buren – The Girls dus – om even te zien of het gras bij de buren groener is.

Onze conclusie: nee, dat is het niet. Waar het bij The Girls de African twist is die het menu bepaalt (denk: vlees, garnalen en grote porties), zijn wij in dit geval bijzonder gecharmeerd van de finesse die de chef-kok van Flava Cafe tentoon spreidde. Wij zouden graag als nieuwe slogan willen voorstellen – om ‘Simple, with taste’ te vervangen – ‘Simple, with superb taste’.

Flava Cafe is ook geopend voor ontbijt en lunch, vanaf 9.00u ‘s morgens gaan de deuren open, en pas weer dicht als de laatste, uitgebuikte gasten het restaurant verlaten!

Flava Cafe
+27 (0)44 877 0345
 +27(0)71 442 7259
www.flavacafe.co.za

Tip: als je in Wilderness bent, ga slapen in Moontide Lodge! Onze absolute nummer 1 accommodatie in Wilderness!

informatie over de Garden Route vind je in onze sectie ‘Vakantie in Zuid-Afrika’, waar je ook informatie vindt over speciale, op maat gemaakte rondreizen door Zuid-Afrika en in het bijzonder langs de Tuinroute. En uiteraard rijd je terug via de legendarische Route 62!

Voor meer leuke weekenduitjes en dagtrips vanuit Kaapstad bekijk je onze sectie ‘Erop uit in en om Kaapstad’ met een overzicht van alle leuke uitstapjes die vanuit de Moederstad te doen zijn. Inclusief informatie over andere must-do's and sees tijdens de Garden Route, waaronder de hoogste bungeejump ter wereld bij Bloukrans Bridge en Addo Elephant Park!

Voor meer informatie over vakantie in Kaapstad en omgeving kan je je nu abonneren op onze gratis nieuwsbrief en volg ons ook op Facebook en via Twitter.

TRIVIA

image description

WeerStage lopen in Zuid-AfrikaReistipsTuinrouteBlogs uit Zuid-Afrika