Opening loopbrug Kirstenbosch Gardens | Bijzondere dingen vakantie Kaapstad

Spectaculaire lucht-loopbrug in de tuinen van Kirstenbosch

100-jarig bestaan van de botanische tuinen van Kaapstad wordt gevierd met nieuwe loopbrug-in-de-lucht


In 2013 vierde Kaapstad de 100-jarige verjaardag van een van de absolute pronkstukjes van de stad: de Kirstenbosch Botanical Gardens. Deze prachtige botanische tuin, gelegen in het zuiden van de stad op slechts een kwartiertje rijden van het centrum, staat voor veel mensen hoog op de to-do lijst tijdens hun vakantie in Kaapstad. En terecht, de tuinen zijn een van de mooiste plekjes die de Moederstad rijk is. De loopbrug werd in mei 2014 officieel geopend en in gebruik genomen. 

Bij een verjaardag hoort natuurlijk ook een cadeau, en dus werd jarenlang nagedacht over een passende verering van het park. Het resultaat mag er zijn: een 130-meter lang wandelpad op 12 meter hoogte tussen de takken van de bomen, waarover je ‘boven’ de iconische tuin wandelt. Doordat de makers gebruik gemaakt hebben van natuurlijke kleuren en ook het design volledig afgestemd is op de omgeving, past de loopbrug volledig in het plaatje – voor wie bang is dat het juist een doorn in het oog zou zijn. Bekijk de foto’s (in de slider boven het artikel) en see for yourself!

Kortom: de loopbrug vormt een een prachtige aanwinst voor een prachtig stukje Kaapstad. We kunnen niet wachten om de eerste passen op de luchtbrug te zetten! Ook leuk: de wandelroute zal voorzien zijn van borden met informatie over de vogels, dieren en bergen die je vanaf de loopbrug kunt zien.

Over de loopbrug wandelen is gratis, hoewel je om het park binnen te komen natuurlijk wel de toegangskosten voor Kirstenbosch National Park moet betalen (R45 voor volwassenen en R10 voor kinderen tussen 6-17 jaar). Het park is in de zomer van maandag tot en met zondag geopend van 8.00u – 19.00u; in de winter sluit het park om 18.00u. Ook goed om te weten: de loopbrug is rolstoelvriendelijk, maar het is wel aan te raden dat rolstoelgebruikers ‘begeleid’ worden.

Tip: Vergeet niet dat als je in de zomer in Kaapstad bent, je absoluut de kans om een van de legendarische zomerconcerten in Kirstenbosch mee te maken, niet mag missen. KaapstadMagazine.nl publiceert altijd – zodra bekend – de line-up van de concertreeks, houd vooral ons artikel over de concerten in Kirstenbosch in de gaten (op dit moment staat daar nog de line-up van de concerten in Kirstenbosch van afgelopen zomer).

Wil je meer informatie over Kaapstad of heb je meer ideeën nodig voor je vakantie in Zuid-Afrika bekijk dan de sectie vakantie in Zuid-Afrika waarin je allerlei tips en tricks vindt. Ook ons overzicht van de beste reisgidsen en apps over Kaapstad en Zuid-Afrika wordt door mens en dier gewaardeerd!

Om op de hoogte te blijven over het laatste en leukste nieuws uit Kaapstad houd je KaapstadMagazine.nl in de gaten. Volg ons via Facebook en Twitter en schrijf je ook in voor de gratis maandelijkse nieuwsbrief. Mooie foto’s posten we regelmatig op Instagram en Pinterest.

WeerStage lopen in Zuid-AfrikaReistipsTuinrouteBlogs uit Zuid-Afrika