Aziatische winkel voor kruiden en specerijen in Kaapstad | Recepten Cape-Malay maaltijden
WeerStage lopen in Zuid-AfrikaReistipsTuinrouteBlogs uit Zuid-Afrika

Van kaassoufflé naar Cape-Malay

Cape-Malay kruiden en recepten sla je in bij Atlas Trading in Bo-Kaap in Kaapstad

Bezoekers die de kleurige wijk Bo-Kaap willen verkennen  en van Cape-Malay maaltijden houden mogen het winkeltje Atlas Trading niet overslaan.  Alle ingredienten, specerijen en zelfs recepten voor typische Cape-Malay maaltijden haal je hier.

Zintuigen op scherp
De winkel Atlas Trading lokt je naar binnen met de roze buitenmuur. Eenmaal binnen val je in een Aziatisch bad van Cape-Malay aromas. Snuif de geur in je op, laat je ogen langs de grote balie glijden en verblijd je rommelende maag met een smakelijk en authentiek vooruitzicht.
Onder de balie puilen de schappen uit met verschillende zakjes met poeders, kruiden en andere specerijen. Zowel aan de linker- als de rechterkant van het winkeltje staan grote houten bakken gevuld met talloze soorten kruiden.

Voor de meeste Nederlanders in Kaapstad is de Cape-Malay-keuken waarschijnlijk een relatief onbekend terrein. Vraag gerust aan een van de vriendelijke medewerkers van Atlas Trading om advies. Maar alleen met specerijen en andere ingredienten ben je er nog niet. Daarom heeft Atlas Trading  ook enkele recepten klaarliggen. De instructies zijn zelfs voor de minder begaafde keukenprinsen onder ons goed te volgen.

De tempel van specerijen
De specerijen van Atlas Trading komen voornamelijk uit India, waar Atlas Trading de zaden, bonen en kruiden inkoopt. Vervolgens malen ze de specerijen zelf, ze bevatten dan ook geen chemische stoffen; Voor biologische fanatici een uitnodiging op zich. Daarbij worden ze niet alleen opgepeuzeld, maar ook gebruikt tijdens ‘duizend-en-één-nacht feesten’. Tijdens trouwerijen smeert menig bruid zichzelf in met gele gember (Turmeric). De gember zorgt voor een prachtige schittering van de huid.

Geen stamppot, maar Leaf Masala
Probeer bij Atlas Trading de ‘Rolls-Royce’ onder de rijstrassen, de ‘Basmati’. Deze rijst komt uit een speciaal gebied dichtbij de Himalaya in India. Ook kun je kiezen voor Jasmine rice met een heerlijke jasmijngeur en -smaak.

Kerrie is een van de belangrijkste ingrediënten van Cape-Malay gerechten. Vooral de kerrie Leaf Masala is erg populair onder de bezoekers van Atlas Trading.  Ook de sugarbeans (lappie) zijn speciaal. Deze boon vind je alleen in de West-Kaap en vormt een belangrijke bouwsteen in de Cape-Malay keuken. ‘

Atlas Trading
94 Wale Street
Bo-Kaap, Kaapstad
Telefoonnummer: +27 (0) 21 423 4361

Wil je meer lezen over de kleurrijke wijk Bo-Kaap in hartje Kaapstad? Kijk dan bij What’s the deal met Bo-Kaap.  

TRIVIA

image description