Safari Krugerpark | Reizen en rondreizen Zuid-Afrika

Was jij ooit op safari in het Krugerpark? Zij wel!

Lezers van KaapstadMagazine.nl delen hun fantastische ervaringen tijdens een safari in Zuid-Afrika 

Op safari in Zuid-Afrika, bijvoorbeeld in het Krugerpark, staat toch bij de meeste Afrikaliefhebbers op de bucketlist. Tijdens een vakantie in Zuid-Afrika mag deze fantastische ervaring wat ons betreft dan ook niet ontbreken. ’s Ochtends vroeg je tent uit, de open 4x4 in, verrekijkers in de aanslag en de Big Five spotten. En dan is het wachten tot van alle kanten tijgers en olifanten aan komen wandelen die indrukwekkend dichtbij komen. Lang verhaal kort: op safari in Zuid-Afrika is een onvergetelijke ervaring. Met hoofdletter O.

Maar wij kunnen wel vertellen hoe fantastisch een safari in het Kruger Park is, nóg leuker is het natuurlijk om dat van ervaringsdeskundigen te horen. Wij vroegen daarom onze lezers om hun meest bijzondere, spannende en onvergetelijke ervaringen tijdens een safari in Zuid-Afrika met ons te delen. Hieronder een greep uit de indrukwekkende verhalen uit het Krugerpark.

Tijmen wilde vooral graag een olifant in het Kruger zien, maar hij kreeg meer dan dat...
Na een uur rijden komt er een ontzettende stank onze kant op. Plots zien we een groep leeuwen die een buffel te grazen hebben genomen en deze rustig op zitten te peuzelen. Een stinkend, gruwelijk en tegelijkertijd waanzinnig tafereel. Na een tijdje in volle verbazing gekeken te hebben, komt daar ook de King of the Jungle aan. Een machtig gezicht.”
Tijmen en Esther Visser (29) uit Odijk – juli 2014

Silke had nog veel meer tijd kunnen doorbrengen in het Kruger Park...
“Opeens komt er een olifant echt enorm dichtbij. Eerst stond hij rustig te eten van een boom, maar opeens komt hij naar onze jeep toe. Dit gigantische beest is zo dichtbij dat we hem kunnen aanraken. Ik denk niet eens aan het maken van een foto, ik vind het veel te spannend. Onze gids zei later dat hij er van geschrokken was hoe dichtbij de olifant kwam.”
Silke van der Burg (23) uit Leiden – september 2014

Al vanaf haar tiende droomde Monique van een reis naar Afrika...
“Er klinkt geroezemoes door de walkie talkie van de ranger en kreten worden geslaakt. Opeens gaat de vaart erin en in full speed racen we over de zandpaden. En wat we daar aantreffen... een troep leeuwinnen zit een nijlpaard te eten. Je kan een speld horen vallen, zo stil is iedereen ervan. Onze dag kon niet meer stuk. Werkelijk fenomenaal en iets wat ik nooit meer zal vergeten.” 
Monique de Blok-Monnee (51) uit Hoogvliet – augustus 2014 

Annewil bleef maar zoeken naar de Big Five... 
“Plots trapt de gids op de rem. We grijpen naar onze verrekijkers en zien onder de bosjes wat welpjes zitten. Drie schattige leeuwen welpjes zitten zich te goed te doen aan een lekker babybuffeltje. De gids start de motor weer en wil wegrijden, maar dan… We zitten met de zware jeep vast in de zompige grond en zijn flink in de modder weggezakt. De moeder van de welpjes houdt ons strak in de gaten en plotsklap springt ze drie meter naar voren om dreigend aan te geven dat we ervandoor moeten gaan. Ik word langzaam een beetje bang, want we zitten goed vast. Terwijl ik in mijn hoofd zachtjes om mijn moeder roep en een hartslag heb van een klein vogeltje in paniek, zegt de gids dat we niks kunnen doen. ‘When she attacks,  she attacks’.” Annewil Bremmer (23) uit Amsterdam – december 2013

Jonathan dacht even rustig op safari in het Kruger te gaan...
“Ongeveer 50 meter voor ons zien we opeens een olifant op de weg staan. Uit het niets komt hij onder een boom vandaan. Onze chauffeur remt zo snel als hij kan en zet de jeep in zijn achter uit. De olifant kom op ons afgerend in een belachelijk hoog tempo, zijn oren flapperen terwijl hij op ons afkomt. Ik heb nog nooit in een auto gezeten die zo snel in zijn achter uit reed. We dachten allemaal dat deze olifant ons zou vertrappen. De jeep botste tegen een boom aan met doorns dus we zaten allemaal onder de doorns. De chauffeur nam een scherpe hoek naar links totdat we de olifant uit het oog verloren.”
Jonathan Goodchild (28) uit Pretoria – 2005

Shelli rijdt zelf met haar auto door het Krugerpark…
Links rijden én rijden in een nationaal park vol dieren, extra spannend dus. We zien een kudde olifanten oversteken en kijken onze ogen uit. Ik zet de auto stil en kijk vol bewondering toe. Stap voor stap komen deze mooie, maar onwijs grote beesten steeds dichterbij de auto. Ze lijken ons niet net zo leuk te vinden als wij hen. Achter ons hebben zich inmiddels nog meer auto’s verzameld. Luid klapperend komen de olifanten op ons afgestevend. Ik probeer in mijn achter uit te gaan, maar dat lukt niet. Uiteindelijk sjoef ik tussen de kudde door. Met mijn hart in mijn keel en zenuwachtig lachend.
Shelli Jurrius (22) uit Eerbeek – juni 2014 

Door Salwa van der Gaag

Natuurlijk is het Kruger Park niet het enige park waar je terechtkunt voor je safari in Zuid-Afrika. Bekijk onze Top 10 mooiste safariparken in Zuid-Afrika

Op zoek naar de ultieme checklist voor je vakantie in Zuid-Afrika? Ziehier de checklist van A tot Z voor informatie alle praktische vragen, must-knows, tips en tricks om goed voorbereid in het vliegtuig te stappen voor je vakantie of rondreis in Zuid-Afrika.

Voor al het laatste nieuws en informatie over Kaapstad en Zuid-Afrika schrijf je je in voor onze gratis maandelijkse nieuwsbrief en volg ons ook op Facebook en via Twitter. Mooie foto’s van Kaapstad posten we regelmatig op Instagram en Pinterest.

Afrikaanse taal leuke woordenAfrikaans is lekker: 100 x de leukste ...

’n Flerrie, marmotjie en een suurknol: wat het betekent lees je in dit ...

TRIVIA

image description

WeerStage lopen in Zuid-AfrikaReistipsTuinrouteBlogs uit Zuid-Afrika