Joyce's stage in Muizenberg | Werken, reizen en vakantie in Zuid-Afrika

'Muizenberg heeft een speciaal plekje in mijn hart'

5 vragen aan Joyce Meijs, die tijdens haar stage in Zuid-Afrika verliefd werd op het meest schattige surfersdorp ter wereld: Muizenberg

Ieder jaar wagen honderden Nederlandse studenten zich aan een groot avontuur: stage lopen in en, in veel gevallen, reizen door Zuid-Afrika. Verhalen over een vakantie of stage in Zuid-Afrika en interviews met stagiairs en vrijwilligers in Kaapstad vind je op KaapstadMagazine.nl daarom genoeg.

Minstens zo leuk, maar minder bekend is Muizenberg, een klein dorp op ongeveer 45 minuten rijden van de Moederstad. Joyce Meijs (23) liep stage bij het Muizenberg Festival in, jawel, Muizenberg. Ze legt ons uit waarom het surfersdorpje een speciale plek heeft in haar hart en deelt haar favoriete hotspots met ons. 


Bijna iedereen kent ze wel: de gekleurde huisjes aan het strand in Muizenberg. Stagiaire Joyce laat ons kennismaken met de minder bekende, maar minstens zulke leuke plekken van het surfersdorpje. 

1. Waar dronk je de lekkerste koffie tijdens je stage in Zuid-Afrika?
Bij Blonde and Beard in Muizenberg. Darren heeft echt passie voor koffie en ook ik, als echte koffieliefhebber, kan de Flat Mountain-koffiebonen uit Malawi niet weerstaan. Binnen de kortste keren had ik hier mijn eigen koffie ‘gecreeërd’, die al wordt gezet zodra ik een stap over de drempel zet.

2. Wat is je favoriete restaurant in Zuid-Afrika?
Voor een chique etentje moet je zeker een keer naar Societi Bistro op Orange Street (in Kaapstad) gaan. Of ga naar Jacque in Oroboros in Muizenberg: tapas tot laat en altijd lekker om een borrel te doen. 

3. Wat is voor jou de ultieme hidden gem in Zuid-Afrika?
Muizenberg heeft een speciaal plekje achtergelaten in mijn hart. Het is heerlijk om over Palmer Road te lopen en een praatje te maken met locals. Probeer eens een diepgaand gesprek met hen aan te gaan, gegarandeerd dat je het niet snel zult vergeten en dat het je aan het denken zet. Dat is ook de reden dat het vaak een uur of twee duurt voor ik een kilometer heb gelopen.

4. Welke excursie was de leukste die je deed tijdens je stage in Zuid-Afrika?
City Soirree is een bizar concept, waarbij verschillende concerten worden gegeven op onbekende locaties. Ik heb een concert van Mean Black Mamba bezocht in een dansstudio en dat was het moment dat ik me realiseerde dat Zuid-Afrika zeker een bezoek waard is.

5. Als je iemand mee zou nemen naar Zuid-Afrika, wat zou je diegene dan als eerste laten zien?
Zoals veel Zuid-Afrikanen ben ook ik verslingerd aan lokale markten. De Blue Bird Garage in Muizenberg staat voor mij op nummer één. Maar daar moet je eigenlijk niet met mij naartoe gaan, want je bent me zo kwijt. Telkens kom ik weer iemand tegen waar ik een praatje mee maak.

Verder zou ik de night market in de Cape Point Vineyards aanraden. Ik houd namelijk wel van een goed wijntje, leuk gezelschap, een mooie zonsondergang en een prachtig uitzicht. Laat de Old Biscuit Mill maar gaan, dat is te toeristisch en daarnaast hoor je op die markt meer Nederlands dan een Kaaps accent.

Door Milou Windhorst

Wil jij net als Joyce voor je stage naar Zuid-Afrika? Kijk dan op de website van stagebemiddelingsbureau 4exchange of stuur een mail naar info@4exchange.nl en vraag naar de stagevacatures.

Toch nog niet overtuigd? Lees meer verhalen over de belevingen van stagiar(e)s tijdens hun stage in Zuid-Afrika.

Volg KaapstadMagazine.nl op Facebook en Twitter en schrijf je in voor onze maandelijkse gratis nieuwsbrief om altijd op de hoogte te blijven van het laatste en leukste nieuws uit Kaapstad en de rest van Zuid-Afrika. Mooie foto’s van de Moederstad posten we dagelijks op Instagram en Pinterest.

zuid-afrikaans theater in nederlandBeleef een Zuid-Afrikaanse Road Trip in ...

Nu in Nederland! Een uitbundige Zuid-Afrikaanse muziekbelevenis: "De ...

TRIVIA

image description

WeerStage lopen in Zuid-AfrikaReistipsTuinrouteBlogs uit Zuid-Afrika