Mozzarella Bar Kaapstad | Restaurants Kaapstad

Mozzarella, Mozzarella

Italiaanse heerlijkheid in Mozzarella Bar op Kloof Street

Nee, we hebben het niet over de charmante Italiaan achter de counter bij de nieuwe bar annex deli 'Mozzarella' op Kloof Street. Simone, zoals hij heet, is weliswaar supervriendelijk en elegant, maar met 'heerlijkheid' doelen we vooral op zijn waren. Die simpel samen te vatten zijn in een paar woorden:

Mozzarella, mozzarella en mozzarella. Handgemaakt, heerlijk en in elke hoeveelheid. En een paar soorten ham, that's it.

Niche-markt
In december 2010 opende Mozzarella de deuren. De eerste mozzarella-deli in Zuid-Afrika - speaking of a niche market!

Echter, Mozzarella is zeker niet de eerste business venture van de grote heren achter het concept, integendeel. Maak je kennis met de uitbaters van deze nieuwste hotspot op Kloof Street, dan schud je meteen de handen van de eigenaren van Carne SA, 95 Keerom en de Down South Pie Bar in Kaapstad. Giorgio Nava is zijn naam, onthoud hem.

Cappucino voor R10
Ideaal: naast je broodje mozzarella (met of zonder parmaham), maar altijd met tomaat en verse pesto en/of basilicum - ciabatta of panini - een Lavazzo cappucino voor slechts R10.

De broodjes varieren in prijs maar komen gemiddeld uit op R35 per broodje. Wie een salade bestelt is iets meer kwijt, maar krijgt daar dan ook een grote portie voor. Vergis je niet, er is niet alleen een salade caprese, maar verschillende variaties mogelijk.

Heerlijk aan de bar bij Simone met een krantje, of voor je uit turend over straat. Groot is Mozzarella niet, ontspannen des te meer.

Ook in de namiddag blijft Simone open, tot 19u. Dan worden de mozzarella bytes aanzienlijk minder verkocht, maar een glaasje wijn gaat er om die tijd altijd in.

De clientele komt dan meer voor de take-away, maar dat vindt Simone helemaal prima. Eigenlijk vindt Simone alles prima. Toch die Italiaanse heerlijkheid, dus.

Tip: boven Mozzarella zit een gallery, waar je zo naar binnen kunt lopen om een kijkje te nemen.

Mozzarella Bar
51 Kloof Street
Gardens, Kaapstad
+27 (0)21 422 5822

Maandag tot vrijdag: 08.00u - 19.00u
Zaterdag: 08.00u - 17.00u
Zondags gesloten

TRIVIA

image description

WeerStage lopen in Zuid-AfrikaReistipsTuinrouteBlogs uit Zuid-Afrika