Gypsy restaurant Observatory | Restaurants Kaapstad | Uit eten Kaapstad

Gypsy neemt je mee over de hele wereld

Goed eten, sfeervolle tent: Observatory is weer een hotspot rijker

Kaapstad is sinds enkele maanden een nieuw restaurant rijker, en wat voor eentje! In de leuke, hippie-achtige wijk Observatory kon je al heel leuke lunchrooms  als Mimi’s en Mango Ginger vinden, heerlijk koffie drinken bij Hello Sailor en Afrikaans eten bij Ganesh. Niet voor niets hebben de studenten deze wijk al lang ontdekt. Voor iedereen die een gezellig plekje zoekt om lekker, romantisch en vooral goed te eten, kan nu naar Observatory komen voor restaurant Gypsy!

De tafels in dit restaurant in Observatory zijn van hout en allemaal verschillend, net als de stoelen. De tafels zijn gedekt met bloemetjesservetten en aan de muur hangen een paar hoeden aan de kapstok en een wereldkaart. De punaises zijn op de avond dat ik er zit te eten, in Mexico gedrukt. Als de ober even later met veel enthousiasme de menukaart toelicht, blijkt waarom juist daar de punaises zijn geprikt. Naast het vaste menu, dat varieert van vlees tot vis en vegetarisch, staan er nu enkele Mexicaanse lekkernijen op de lijst. Zoals de naam 'Gypsy' (dat betekent immers 'zigeuner') doet vermoeden, reist het menu van dit restaurant in Kaapstad over de wereldbol. Iedere maand doen ze een ander land aan.

Neem de tijd, geniet!
De voorgerechten in Gypsy - een stuk of acht - en de hoofdgerechten, ook een stuk of acht, geven een prima en heerlijk overzichtelijk aanbod. De gerechten zijn gevarieerd, van courgettecannelloni met zalm tot een frisse salade vooraf, en van drie hartige taartjes tot aan struisvogelbiefstuk. De toetjes, daar hebben we het later over. Ga naar Gypse vooral niet 'even' voor een snelle hap, maar neem juist uitgebreid de tijd om te genieten. De verschillende gerechten in dit nieuwe restaurant in Kaapstad worden met zorg bereid, en dat proef je. Hun huisgemaakte pesto en balsamicomarmelade zou je al apart kunnen recenseren! Naast een prima wijnlijst is er ook een keuze uit verschillende cocktails.   

Gypsy heeft ongeveer tien tafels en de bediening is heel attent en bereid om alles uit te leggen en toe te lichten. De sfeer is zeer relaxed en de inrichting is losjes, vooral niet te strak. Of je met je nieuwe date uit eten gaat, met je ouders of met een groep collega’s, het is allemaal geschikt. Het eten spreekt voor zich, dat zal niemand tegenvallen en de sfeer heerlijk om lekker te tafelen.

Belangrijkste: toetjes!
Toetjes dan. Wij namen de appelcrumble met ijs en de chocolademousse. Daar kan ik kort over zijn: uitstekend en doen! Koffie erbij en je avond is geslaagd. Het is geen kritiek, want het is geen straf, maar beperk jezelf niet alleen tot een hoofdgerecht. Neem alles erop en eraan, het toetje komt niet in gevaar, daar is altijd plek voor! Met zijn tweeën een voorafje, hoofdgerecht en toetje, flesje Beyerskloof en een koffie als afsluiter - totaal: nog geen vijftig euro (R479). 

Door Bas Mulder

Gypsy Café
Geopend van maandag t/m zaterdag 17.00u - 0.00u
87 Station Road, Observatory
+27 (0)21 4488336

Naast een overzicht van het nachtleven in Kaapstad, houd je KaapstadMagazine.nl ook in de gaten voor het laatste nieuws over clubs in Kaapstad, cafés in Kaapstad en restaurants in Kaapstad.

Abonneer je ook op onze gratis nieuwsbrief en volg ons op Facebook of via Twitter.

Afrikaanse taal leuke woordenAfrikaans is lekker: 100 x de leukste ...

’n Flerrie, marmotjie en een suurknol: wat het betekent lees je in dit ...

TRIVIA

image description

WeerStage lopen in Zuid-AfrikaReistipsTuinrouteBlogs uit Zuid-Afrika