Bellen naar Nederland en Zuid-Afrika | Goedkoop bellen naar het buitenland

Vanuit Nederland goedkoop naar Zuid-Afrika bellen

Tips om zo voordelig mogelijk van en naar Zuid-Afrika en Nederland (vast en mobiel) te bellen

Bellen naar het buitenland kan vaak behoorlijk in de kosten oplopen. Gelukkig zijn er trucjes en nummers waarmee je zo goedkoop mogelijk naar het buitenland kunt bellen, waaronder naar Zuid-Afrika. En natuurlijk andersom: het is ook fijn om te weten hoe je goedkoop vanuit Zuid-Afrika naar Nederland kunt bellen. We zetten de belangrijkste manieren om goedkoop vanuit Nederland naar Zuid-Afrika te bellen (en andersom) voor je op een rij: zowel via internet, en vanaf/naar een vaste en een mobiele telefoon.

Bellen vanuit Nederland naar Zuid-Afrika (met vaste lijn)
In plaats van het volle pond te betalen voor je telefoongesprek naar Zuid-Afrika kan je met de volgende voordeelnummers vanaf je vaste lijn een stuk voordeliger vanuit Nederland naar Zuid-Afrika bellen, zowel naar vaste als mobiele Zuid-Afrikaanse nummers. Zie in de tabel hieronder de 0900-servicenummers om goedkoper te bellen vanuit Nederland naar Zuid-Afrika. 

Overzicht van de goedkoopste 0900-servicenummers om vanuit Nederland naar een Zuid-Afrikaanse vaste lijn te bellen (update: juni 2014)

 

Starttarief

Servicenummer
NL vast – ZA vast

Tarief
NL vast – ZA vast

Belkoning
www.belkoning.nl

€0.045

0900-5600883

€0.03 
per minuut

Telekampioen
www.telekampioen.nl

€0.045

0900-5050233

€0.03
per minuut

Easybellen 
www.easybellen.nl

€0.045

0900-4560404

€0.05
per minuut

De Belgigant
www.belgigant.nl

€0.049

0900-1999

€0.03
per minuut

Tele Discount
www.telediscount.nl

€0.045

0900-1765

€0.03
per minuut

 

 

 

 

 

 
Overzicht van de goedkoopste 0900-servicenummers om vanuit Nederland naar een Zuid-Afrikaanse mobiel te bellen (update: juni 2014)

 

Starttarief

Servicenummer
NL vast – ZA mobiel

Tarief 
NL vast – ZA mobiel

Belkoning
www.belkoning.nl

€0.045

0900-5600890

€0.10
per minuut

Telekampioen
www.telekampioen.nl

€0.045

0900-5050243

€0.18
per minuut

Easybellen 
www.easybellen.nl

€0.045

0900-4560409

€0.10
per minuut

De Belgigant
www.belgigant.nl

€0.049

0900-123005

€0.05 
per minuut

Tele Discount
www.telediscount.nl

€0.045

0900-1400

€0.08
per minuut

 

 

 

 

 

 

 Hoe gebruik je de voordeelnummers?

1. Bel het 0900-servicenummer
2. Je krijgt de provider aan de lijn die je het beltarief voor het gekozen land doorgeeft
3. Kies nu het landnummer, dan het telefoonnummer en sluit af met een hekje (#)

Let op!
- 0900-servicenummers kosten vaak extra als je belt met een mobiele telefoon of vanuit een telefooncel; 
- De kosten voor het gesprek gaan in na de tariefmelding. Er worden ook kosten berekend wanneer er niet opgenomen wordt of als de lijn bezet is;
- De servicenummers kunnen sporadisch veranderen (voor scherpere tarieven) – houd daarvoor de betreffende websites in de gaten; 
-De belkosten vind je terug op je normale telefoonrekening onder het kopje ‘0900-servicenummers’.

Internetbellen
Bellen via het internet is de laatste jaren een populaire manier geworden om contact te houden met familie en vrienden in het buitenland. Redenen hiervoor zijn dat het vaak goedkoper is dan een normaal telefoontje, en via wifi vaak helemaal gratis. 

1. Skype
Skype is al jaar en dag marktleider als het gaat om internetbellen. Het programma is gratis te downloaden is gratis te downloaden voor Android, Apple en computers en stelt je in staat gratis audio- en videogesprekken te voeren met andere gebruikers met een Skype-account. Daarnaast is het ook mogelijk om met Skype te bellen naar vaste lijnen, daar zijn wel kosten aan verbonden. In het overzicht hieronder vind je de tarieven die Skype daarvoor in rekening brengt. 

2. FaceTime
FaceTime is een app ontwikkeld door Apple en wordt tot op heden (juni, 2014) niet aangeboden voor Android apparaten. De service is dus alleen beschikbaar voor Apple apparaten. Je iPhone, iPad en iPod Touch hebben FaceTime vaak al bij aankoop op het apparaat geïnstalleerd staan; wanneer je een MacBook hebt kun je de app kopen. Met FaceTime kan je video- en audio-gesprekken voeren met anderen die ook FaceTime gebruiken. Bellen naar een vaste lijn is niet mogelijk. FaceTime wordt alom geprezen om de goede videokwaliteit bij de gesprekken en omdat de service – mits je gebruik maakt van wifi – voor alle partijen volledig gratis is. 

3. Google Hangouts 
Ook Google doet mee met internetbellen, ondanks dat het aanzienlijk minder bekend is dan Skype en FaceTime. Google Hangouts kan je downloaden via de App Store, Google Play en voor de computer via de website. Met Google Hangouts kan je online gratis gesprekken voeren met anderen die ook een Hangouts account hebben. Daarnaast is het ook mogelijk om naar vaste lijnen te bellen, tegen een kleine bijdrage (zie tarieven in de tabel hieronder). Vooral groepsgesprekken via Google Hangouts staan bekend om de goede kwaliteit. 

4. Ringcredible
Het Nederlandse Ringcredible is een gratis app dat te downloaden is via de App Store of Google Play. Met Ringcredible kan je voordelig (zie tarieven in tabel hieronder) met je mobiel naar een telefoonnummer – in het buitenland – bellen. Leuk om te weten: als je belt met de app komt jouw telefoonnummer bij de ontvanger te staan, zij weten dus niet dat je de app gebruikt. Daarnaast hoeft de ontvanger geen Ringcredible te gebruiken. 

5. Viber
Viber is een gratis service voor telefoongesprekken en videogesprekken. Videogesprekken zijn mogelijk wanneer beide gebruikers Viber via de computer gebruiken, dit is gratis. Bellen via Viber is ook gratis wanneer beide personen Viber gebruiken. Kosten zijn verbonden aan het bellen naar vaste of mobiele telefoons die geen Viber hebben, zie daarvoor de tarieven hieronder. 

Kort samengevat, over het algemeen lijken de bovengenoemde internetbellen services sterk op elkaar. Maar om een verschil te geven: groepsgesprekken staan het best bekend via Google Hangouts, beeldkwaliteit via FaceTime (mits beide gebruikers Apple apparaten hebben). En voor enkel telefoongesprekken kies dan voor de goede audio kwaliteit van Ringcredible. 

Let wel: wanneer je via de bovengenoemde services online belt en je maakt geen gebruik van wifi dan gaan de kosten van je datategoed. Bij overschrijding van je datategoed kan dit leiden tot (flinke) extra kosten. Kortom: probeer dit soort diensten alleen te gebruiken als je ergens gebruik kunt maken van het internet. 

En natuurlijk de bekende valkuil: zet je dataroaming uit zodra je de Nederlandse grens passeert!

Tarieven voor internetbellen naar vaste of mobiele lijnen (juni, 2014)

 

Nederland – Zuid-Afrika

Zuid-Afrika – Nederland

Vaste lijn

Mobiele lijn

Vaste lijn

Mobiele lijn

Skype

Starttarief

€0.07

€0.07

€0.04

€0.01

Kosten per minuut

€0.03

€0.06

€0.02

€0.06

Ringcredible

Starttarief

€0.05

€0.05

€0.05

€0.05

Kosten per minuut

€0.06

€0.10

€0.06

€0.02

Google Hangouts

Starttarief

-

-

-

-

Kosten per minuut

€0.04

€0.13

€0.02

€0.12

Viber

Starttarief

-

-

-

-

Kosten per minuut

€0.03

€0.7

€0.01

€0.06


Door Shelli Jurrius


Wil je naast de voordeelnummers voor het buitenland weten hoe je goedkoop kunt bellen binnen Zuid-Afrika? Lees dan ons artikel goedkoop bellen in Zuid-Afrika

Ben je in Kaapstad en op zoek naar leuke cafeetjes waar je gebruik kunt maken van (gratis) wifi? Wij vertellen het jou in onze Top 10 wifi hotspots in Kaapstad.

Houd KaapstadMagazine.nl altijd in de gaten voor de laatste nieuwtjes uit Kaapstad en Zuid-Afrika. We zijn te volgen op FacebookTwitterInstagramPinterest en natuurlijk via onze gratis maandelijkse nieuwsbrief

TRIVIA

image description

WeerStage lopen in Zuid-AfrikaReistipsTuinrouteBlogs uit Zuid-Afrika