Het gaat allemaal om de -heel grote- steaks bij Dale’s Black Angus
Deze hoogstaande steaks zijn beroemd, maar voor de wat matigere eter zijn er ook tapas
Dale’s Black Angus belooft ‘de beste steak die je ooit zult eten’. Dit is dé plek waar je je tanden eens in een mals stuk eisbein kan zetten, of zelfs de echte Zuid Afrikaanse game klassiekers zoals wild zwijn of impala.
Door: Sofie Koevoets
Eigenaar Dale Schreuder heeft genoeg tijd gespendeerd aan z’n bieflapjes. Hij startte zijn legendarische Black Angus Steakhouse in 1981 in Johannesburg op een fundering van kwaliteit, waardering en service. Hij is echter altijd met de tijd meegegaan; zich realiserende dat kleine porties vlees ook een optie moeten zijn kwam hij op het idee tapas te serveren.
Vraagje, krijg jij 1 kilo biefstuk op?
Dale’s Black Angus is een paradijs voor de carnivoren onder ons. Van ribeye tot spareribs tot struisvogel filet, gasten hebben alle keuze. Plus, als je heel erge honger hebt kan je meedoen aan de Black Angus Challenge; eet een biefstuk van een kilo en je naam komt op de muur, tussen alle andere helden. De jongste kampioen was een 12-jarig meisje, en de snelste tijd waarin dit lap vlees ooit naar binnen is gewerkt staat op 9 minuten. We raden je dus ook aan in je joggingbroek te komen dineren.
Biefstuk is koning
Het gaat niet alleen maar over biefstuk, Dale’s Black Angus serveert ook hamburgers, visgerechten en lasagne, maar het gaat toch wel echt om de steaks. Black Angus rund is niet zomaar rundvlees, deze steaks komen van een zwartharige koe zonder hoorns die aan strikte eisen moet voldoen wil ze het certificaat van ‘Black Angus’ krijgen.
Dale’s restaurant is de thuishaven van de Special Reserve 21 -volgens Schreuder de beste steak die je ooit zal eten- en die staat dan ook al sinds 1984 op het menu. Deze super malse ossenhaas filet heeft 21 dagen gerijpt, wordt op de zijkant snel dichtgeschroeid in een hete grillpan, overgoten met kruidenboter en gewoonweg tot in perfectie gebakken. Daarnaast, waar alle vleeseters erg blij mee zullen zijn, heeft Schreuder de porties groter gemaakt. “Ik ontdekte dat mensen grotere porties willen, dus de 200 gram en 300 gram biefjes zijn nu 250 en 350 gram.”
Wild side
Op de wildere kant van het menu kun je kiezen voor een ‘Taste of South Africa’ menu. Gerechten bestaan uit ‘Crazy Ostrich’ (struisvogel filet gebakken in jalapeno boter, geserveerd met een jasje van gesmolten camembert), ‘Three Musketeers’ (de drie musketiers genaamd struisvogel, kudu en springbok. Elk met z’n eigen sausje) en ‘The Big Five’ (wild zwijn en impala, een feestmaal voor de echte wildebrassen).
Hapjes en snacks
Als je niet crazy honger hebt, kan je ook wat lichters bestellen zoals de beef kebab of een kip schnitzel. Iets nieuws zijn de tapas, dankzij Schreuders inzicht dat iedereen graag meer keuze heeft, naast enkel steaks met friet. Verwacht een springbok carpaccio, mini kaaskroketjes en zoetzure kipvingers. En als je vier tapas bestelt (de keuken maakt elke dag tien verschillende) krijg je de vijfde gratis, plus een vers gebakken focaccia.
Drankjes doen of familie dineetje
Dale’s Black Angus is ideaal voor een familie etentje, maar ook stelletjes kunnen knus samen aanschuiven in de booths. Met de hoge plafonds, grote bogen en ruwe bakstenen muren voelt het alsof je in een haast middeleeuwse hal aan je eetfestijn begint. In het midden van de ruimte is een open haard om dat warme, knusse gevoel nog eens extra te versterken. Voor wie de kleintjes meebrengt, recht tegenover het restaurant is de speeltuin van Paddocks winkelcentrum waar ze lekker kunnen ravotten.
Dale’s Black Angus is ook perfect voor een werkbespreking, vrijdagmiddagborrel of als je het voetbal niet wilt missen. Het lunchmenu is maandag tot zaterdag beschikbaar van 12:00u tot 17:00u en biedt nachos en pittige steak sandwich met patat.
Geef je verjaardagsfeestje bij Dale’s Black Angus
Er passen zo’n 90 mensen in de eetzaal, 30 in de bar en nog eens 100 extra mensen op het terras buiten. Er is ook een privé ruimte boven, waar je voor wel 80 gasten een etentje kan houden, of een privé werkbespreking. Op zondag sluit je natuurlijk de week af met een zondags braadgerecht met de ‘Sunday carvery or plated Roast’.
---
Wil je op de hoogte blijven van al het andere nieuws uit Kaapstad? Schrijf je dan nu in voor onze gratis nieuwsbrief.
Volg en like ons op Twitter ❤ Facebook ❤ Instagram ❤
---
Overdag ook wat leuks doen met de kids in Milnerton? Ga naar Mini Golfen bij Glowing Rooms.
En ben je hier nu in de buurt maar eet je liever vis? Check Blowfish in Blouberg.
Dale's Black Angus Grill
Monday–Sunday 11:00am–10:30pm | |
+27 (0)21 551 7776 | |
The Paddocks, Racecourse Rd, Milnerton | |
www.blackangus.co.za | |
office@blackangus.co.za | |
DBA_Dale | |
Dales Black Angus | |
DalesBlackAngusGrill |