Van Rib-eye tot Vega - Dit zijn de populaire nieuwe opties bij Coco Safar
Gourmet hamburgers, steak en nu ook cocktails staan op het nieuwe menu van dit hippe Sea Point cafe.
Door: Sofie Koevoets
Dit luxueuze café wat al bekend stond om zijn 5-sterren gerechten, heeft nu gourmet hamburgers en steak aan hun repetoire toegevoegd. Zo is er een lamsburger (met tzatziki, ingelegde rode bietjes en rucola), een biefburger (met gekarameliseerde uitjes, gesmolten brie en geroosterde knoflookmayonaise) en een vega burger. Voor de echte carnivoren, bestel een malse rib-eye met rode bietjes en wortel-gel. Daarnaast krijg je wilde champignons, roze pepersaus en driedubbel gebakken patat.
Dus ook de niet-vleesliefhebbers kunnen hier terecht, er zijn meer dan genoeg vegetarische en vegan opties.
De kok’s keuze
“We zijn ons menu helemaal aan het renoveren, aan het pimpen zo je wilt,” zegt Carmen Rueda, de Spaanse cheffin. Ze haalt haar inspiratie uit allerlei hoeken van de wereld, zoals Singapore en Engeland, en beschrijft haar menu als “troost eten met een vleugje speciaals”.
Het meest unieke gerecht, volgens de chef, is de linzenbolognese die niet alleen vegan is, maar ook nog eens glutenvrij. Een andere veganistische optie is de champignon risotto met arborio rijst, boletus paddestoelen en kleine champignons getopt met kaas en truffelolie.
“Mijn favoriete gerecht echter is de Safar Bobotie, wat heel Zuid Afrikaans is,” zegt Carmen. “En de best-seller is de sandwich met gerookt draadjesvlees. Maar ik ben vooral verliefd op onze struisvogel lasagne.”
Neem nog een toetje
Een dineetje is pas echt compleet als je ook een lekker decadent dessert erbij neemt, toch? Coco Safar heeft een Parijse ‘Wicked Afogato’, die inderdaad behoorlijk stout lijkt met z’n Saint Tropez koffie die over een sponzige brownie wordt gedruppeld met chocolade ganache, roze peperkorrels, kardamom en macademia roomijs. De tweede optie is ‘local lekkergoed’ -Kaapse rooibos besprenkeld over een zachte rooibos mousse op een glutenvrij sponsgebakje met gekristalliseerde sinaasappel en sinaasappel roomijs. Want waarom zou je aan je dieet denken als dit je opties zijn?
De nieuwste cocktails
Kies voor een alcoholvrij brouwsel, of een Green Mojito (met groene rooibos thee) of bijvoorbeeld een Apple Martini. En als je een ‘Tipping Point’ bestelt (rum, cointreau en rode rooibos) of een ‘Napoli Negroni’ (bitterzoete ocean gin, campari en vermouth) krijg je sowieso een lach op je gezicht. Het cocktail menu is te danken aan ‘Master of Pleasure’ Marshall Siavash, die eerder al mixte in ‘Outrage and Modesty’, ‘Cause and Effect’ en ‘House of Machines’.
Wil je op de hoogte blijven van al het andere nieuws uit Kaapstad? Schrijf je dan nu in voor onze gratis nieuwsbrief.
Volg en like ons op Twitter ❤ Facebook ❤ Instagram ❤
Coco Safar
Monday: 7am-6pm, Tuesday: 7am-6pm, Wednesday: 7am-9pm, Thursday: 7am-9pm, Friday: 7am-10pm, Saturday: 8am-10pm Sunday: 8am-6pm | |
+27 (0) 21 433 1336 | |
Artem Centre, 277 Main Road, Sea Point | |
https://cocosafar.online | |
reservations@cocosafar-sp.co.za | |
Coco Safar SA | |
Cocosafar |